Υπουργός καλεί Πανίκκο: Συνάντηση Κ. Καδή με τον Π. Χρυσάνθου στις 8 Μαΐου

Μπορεί κανένας συνάδελφος του Πανίκκου Χρυσάνθου να μην επικοινώνησε με τον σκηνοθέτη που από χθες βρίσκεται σε επ’ αόριστον απεργία πείνας μέχρι την επίλυση προσωπικών του προβλημάτων που απορρέουν από προβλήματα στον μηχανισμό με τον οποίο λειτουργεί η παραγωγή του κυπριακού σινεμά, ωστόσο δέχτηκε ένα σημαντικό τηλεφώνημα από τον ίδιο τον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού.

Ο Κώστας Καδής επικοινώνησε χθες με τον Πανίκκο Χρυσάνθου, σκηνοθέτη των ταινιών Ακάμας και Η ιστορία της Πράσινης Γραμμής και οι δύο έδωσαν ραντεβού για τις 8 Μαΐου, αφού προηγουμένως ο υπουργός θα απουσιάζει στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον Πανίκκο Χρυσάνθου, ο οποίος βρίσκεται για τρίτη μέρα σε απεργία πείνας, ο υπουργός τον παρακάλεσε να διακόψει την απεργία. Ωστόσο για τον σκηνοθέτη η απεργία θα λήξει όταν επιλυθούν τα προβλήματα τόσο του ιδίου, αλλά και ευρύτερα της κοινότητας των κινηματογραφιστών.

Στο τέρμα Λήδρας

Ο Πανίκκος Χρυσάνθου βρίσκεται στην αίθουσα Ειρήνη στο τέρμα της οδού Λήδρας, όπου με δική του πρωτοβουλία ο δήμαρχος Λευκωσίας τού παραχώρησε την αίθουσα για να κοιμάται και να ξεκουράζεται.

Στην αίθουσα βρίσκονται αναρτημένες φωτογραφίες του σκηνοθέτη από γυρίσματα ταινιών του. Ανάμεσα σε αυτές και μια φωτογραφία του ιδίου σε… απεργία πείνας τη δεκαετία του ’80 με αίτημα να του δοθεί άδεια από τη δημόσια εκπαίδευση όπου υπηρετούσε για τα γυρίσματα της πρώτης του ταινίας, «Λεπτομέρεια στην Κύπρο».

Σημειώνεται ότι μέχρι χθες δεν επικοινώνησε με τον Πανίκκο Χρυσάνθου κανένας συνάδελφός του σκηνοθέτης πλην ενός. Και αυτό, παρά τη δήλωσή του στο ραδιόφωνο του Πολίτη 107,6 ότι η απεργία του είναι «μια πράξη απελπισίας και μια πράξη μοναξιάς. Θα ήθελα πολύ να δουλέψω με τους συναδέλφους μου, για να λυθούν τα προβλήματα (του κυπριακού σινεμά)».

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Πρόβα Επιδαύρου

Ξεκίνησαν οι πρόβες στο Λονδίνο για την παράσταση Ριχάρδος ο Γ' του Σαίξπηρ σε ...

Σόλο Για Τρεις: «Το Θυμέλη είναι ένα στυγνό αριθμολάγνο σύστημα»

Με ανοιχτή επιστολή προς την Επιτροπή του Σχεδίου Θυμέλη και το διοικητικό συμβούλιο του Θεατρικού Οργανισμού ...

Αναβάλλεται το φεστιβάλ «Φέγγαρος»

Στις 17 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά το μουσικό φεστιβάλ Φέγγαρος, το οποίο ήταν προγραμματισμένο ...

Ένα ντοκιμαντέρ για τον ζωγράφο Ανδρέα Χαραλάμπους

Με αφορμή την περιοδική έκθεση «Πρώτη Γενιά Κυπρίων Καλλιτεχνών της Ακαδημίας Σούρικωφ Μόσχας», θα ...

Απεβίωσε η Γουίτνεϊ Χιούστον

«Δυστυχώς είναι αλήθεια», ήταν τα λόγια του εκπροσώπου της διάσημης τραγουδίστριας Γουίτνεϊ Χιούστον, ο ...

Εκθεση ζωγραφικής για ενίσχυση του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος

«Με φόντο τη ζωή» είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής Κυπρίων καλλιτεχνών που θα ...

X