Υπουργός καλεί Πανίκκο: Συνάντηση Κ. Καδή με τον Π. Χρυσάνθου στις 8 Μαΐου

Μπορεί κανένας συνάδελφος του Πανίκκου Χρυσάνθου να μην επικοινώνησε με τον σκηνοθέτη που από χθες βρίσκεται σε επ’ αόριστον απεργία πείνας μέχρι την επίλυση προσωπικών του προβλημάτων που απορρέουν από προβλήματα στον μηχανισμό με τον οποίο λειτουργεί η παραγωγή του κυπριακού σινεμά, ωστόσο δέχτηκε ένα σημαντικό τηλεφώνημα από τον ίδιο τον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού.

Ο Κώστας Καδής επικοινώνησε χθες με τον Πανίκκο Χρυσάνθου, σκηνοθέτη των ταινιών Ακάμας και Η ιστορία της Πράσινης Γραμμής και οι δύο έδωσαν ραντεβού για τις 8 Μαΐου, αφού προηγουμένως ο υπουργός θα απουσιάζει στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον Πανίκκο Χρυσάνθου, ο οποίος βρίσκεται για τρίτη μέρα σε απεργία πείνας, ο υπουργός τον παρακάλεσε να διακόψει την απεργία. Ωστόσο για τον σκηνοθέτη η απεργία θα λήξει όταν επιλυθούν τα προβλήματα τόσο του ιδίου, αλλά και ευρύτερα της κοινότητας των κινηματογραφιστών.

Στο τέρμα Λήδρας

Ο Πανίκκος Χρυσάνθου βρίσκεται στην αίθουσα Ειρήνη στο τέρμα της οδού Λήδρας, όπου με δική του πρωτοβουλία ο δήμαρχος Λευκωσίας τού παραχώρησε την αίθουσα για να κοιμάται και να ξεκουράζεται.

Στην αίθουσα βρίσκονται αναρτημένες φωτογραφίες του σκηνοθέτη από γυρίσματα ταινιών του. Ανάμεσα σε αυτές και μια φωτογραφία του ιδίου σε… απεργία πείνας τη δεκαετία του ’80 με αίτημα να του δοθεί άδεια από τη δημόσια εκπαίδευση όπου υπηρετούσε για τα γυρίσματα της πρώτης του ταινίας, «Λεπτομέρεια στην Κύπρο».

Σημειώνεται ότι μέχρι χθες δεν επικοινώνησε με τον Πανίκκο Χρυσάνθου κανένας συνάδελφός του σκηνοθέτης πλην ενός. Και αυτό, παρά τη δήλωσή του στο ραδιόφωνο του Πολίτη 107,6 ότι η απεργία του είναι «μια πράξη απελπισίας και μια πράξη μοναξιάς. Θα ήθελα πολύ να δουλέψω με τους συναδέλφους μου, για να λυθούν τα προβλήματα (του κυπριακού σινεμά)».

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

EΠΙΚΥΚΛΟΙ: τριήμερο αφιέρωμα στον συνθέτη Γιάννη Χρήστου

Με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από τη γέννηση του συνθέτη, πραγματοποιείται τριήμερο αφιέρωμα ...

«Αχαρνείς» και «Η μικρή μας πόλη» από τον ΘΟΚ για το καλοκαίρι 2020

Με μια νέα καλοκαιρινή παραγωγή, τους «Αχαρνείς» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Βαρνάβα Κυριαζή, και ...

Η προβλήτα της οργής, στο Κάστρο της Κάτω Πάφου

Γράφει ο Κώστας Νάνος Εντονες αντιδράσεις προκαλεί η δημοσιοποίηση των προθέσεων διαφόρων φορέων της ...

Θέατρο Versus: αντιδρά για τα αποτελέσματα του «Θυμέλη»

«Ζητούν τον ξαφνικό μας θάνατο κι εμείς με τη σειρά μας ζητάμε άμεσα από ...

Ο Rhadoo ξανά στην Κύπρο και στην ΑΠ51

Οι ομάδες Alternadiva [Κύπρος] και default [Ελλάδα] συνεργάζονται και παρουσιάζουν τον Rhadoo, έναν αγαπημένο ...

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2018

Ένα πρόγραμμα με συνολικά 87 παραστάσεις (αντί 127 την περασμένη χρονιά) θεάτρου χορού και ...

X