Ross Daly και Κέλυ Θωμά για μια συναυλία στην Κύπρο

Για μια συναυλία με την Κέλυ Θωμά θα βρεθεί ξανά στην Κύπρο ο Ross Daly, στις 5 Μαϊου 2017.

Η συναυλία θα δοθεί στο Θέατρο Δέντρο στη Λευκωσία.

Ο Ross Daly και η Κέλυ Θωμά είναι ένα μοναδικό μουσικό ντουέτο. Στο επίκεντρο της δημιουργίας τους είναι η λύρα, ένα μικρό τοξωτό έγχορδο μουσικό όργανο, που χρησιμοποιείται σε αρκετές μουσικές παραδόσεις της μέσης ανατολής, στα Βαλκάνια, σε νησιά της Ελλάδας και κυρίως στην Κρήτη, όπου και διαμένουν, και το νακ τάρχου, ένα σύγχρονο όργανο με βαθύ αιθέριο ήχο σχετικό με αυτόν της λύρας.

Η μουσική των δύο καλλιτεχνών, παρ’ όλα αυτά, δεν ανήκει ακριβώς σε κάποια συγκεκριμένη μουσική παράδοση, αλλά αντλεί την έμπνευσή της από ένα ευρύ φάσμα παλαιών παραδόσεων που απορρέουν από τον κόσμο της τροπικής μουσικής. Αυτά τα στοιχεία ενσωματώνονται σε ένα νέο είδος που ο Ross Daly αποκαλεί Σύγχρονη Τροπική Μουσική. Το είδος αυτό ελάχιστα έχει να κάνει με αυτό που γνωρίζουμε ως σύγχρονη μουσική, και για την ακρίβεια το τελικό μουσικό ηχητικό της αποτέλεσμα φαίνεται να είναι άχρονο, και να κυμαίνεται μεταξύ μουσικής που παιζόταν πριν χιλιάδες χρόνια ή κάπου στο κοντινό παρελθόν.

Ο Ross Daly και η Κέλυ Θωμά, εμπνευσμένοι από τη βαθιά πίστη στην διαπροσωπική και υπερφυσική φύση των αρχαίων και αρχέτυπων τροπικών παραδόσεων της ανατολής, μελέτησαν εκτενώς τις παραδόσεις αυτές δίπλα σε κάποιους από τους καλύτερους μουσικούς και δασκάλους του κόσμου. Η γνώση που απέκτησαν από αυτές τις πηγές ενσωματώνεται σε δικές τους συνθέσεις, οι οποίες αντανακλούν τη δική τους αντίληψη γύρω από την ιερή φύση της τέχνης της μουσικής.

+ Η συναυλία θα δοθεί την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 στις 20:30 στο Θέατρο Δέντρο [Ενότητος 44, 1041 Παλλουριώτισσα, Λευκωσία]. 
Εισιτήρια προς 15 ευρώ κανονικό / 12 ευρώ μειωμένο (μαθητές / φοιτητές / άνεργοι / συνταξιούχοι)
Προπώληση εισιτηρίων στο Καφενείο Καλά Καθούμενα, Λευκωσία.

Πληροφορίες τηλ. 70007102.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Η ΕΘΑΛ κατάργησε τη θέση καλλιτεχνικού διευθυντή: Πλεονάζων ο Τίγκιλης

Στο «Θυμέλη» παραπέμπει ο πρόεδρος του δ.σ. για την κατάργηση της θέσης. «Είχαν το ...

Ντοκιμαντέρ για την ανοικοδόμηση της Αμμοχώστου ως οικολογικής πόλης

Την Αμμόχωστο ως μια πρότυπη οικολογική πόλη προτείνει στο νέο της ντοκιμαντέρ η Βάσια ...

Έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Καυκαρίδη

O σκηνογράφος Κώστας Καυκαρίδης, διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου Βλαδίμηρος Καυκαρίδης, παρουσιάζει μια έκθεση ζωγραφικής ...

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει στην Κύπρο

Οι βραβευμένες ταινίες από το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2014 ταξιδεύουν και ...

Έφυγε από τη ζωή ο Στέργιος Δελιαλής

Πέθανε μετά από μακρόχρονη ασθένεια σε ηλικία 75 ετών ο Στέργιος Δελιαλής, οραματιστής και ...

Πολιτισμός σε αναμονή

Το έργο των Πολιτιστικών Υπηρεσιών και του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου παρουσιάστηκε την Παρασκευή 12 ...

X