Έκθεση «Μυθολογία» στο Κέντρο Χαρακτικής Χαμπή

Εργα που χρονολογούνται από τον 17ο αιώνα μέχρι σήμερα και έχουν ως θέμα την αρχαία ελληνική μυθολογία περιλαμβάνονται στην έκθεση «Μυθολογία» που εγκαινιάζεται το ερχόμενο Σάββατο, 20 Μαΐου, στο Κέντρο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίστεια (επαρχία Λεμεσού).

Τα έργα προέρχονται από τη συλλογή του Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή ενώ στην έκθεση περιλαμβάνονται επίσης βιβλία που φιλοξενούν στις σελίδες τους χαρακτικά.

Xαλκογραφίες, λιθογραφίες, λινογραφίες και μεταξοτυπίες που αποτυπώνουν θεότητες και μύθους, φανερώνουν πως η μυθολογία δεν έπαψε να αποτελεί διαχρονικά έναν μαγικό κόσμο.

Διάλεξη και ξεναγήσεις

Τη μέρα των εγκαινίων, θα δώσει μια σχετική με το θέμα διάλεξη η έφορος του μουσείου, Helen Reed Tsangari, και ακολούθως θα ξεναγήσει τους επισκέπτες στον χώρο της έκθεσης. Ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης την Κυριακή 21 Μαΐου στις 11:00 και το Σάββατο 27 Μαΐου, επίσης στις 11:00.

Τα έργα

Ανάμεσα στα παλαιότερα έργα της έκθεσης βρίσκονται χαρακτικά του William Hogarth, καταξιωμένων καλλιτεχνών των 17ου και 18ου αι. (Le Vasseur, Simonneau Major, Masquelier, Picard, Benoist κ.ά.) που χάραξαν από ζωγραφικά έργα ή σχέδια μεγάλων Ευρωπαίων ζωγράφων (Tiziano, Cleyn, Leclerc, Huet, Cochin, Cipriani κ.ά).

Χαρακτικά σύγχρονων καλλιτεχνών από Αγγλία, Ιταλία, Ρουμανία, Ελλάδα και Κύπρο, συμπληρώνουν με νέα πνοή τα έργα των παλιών: Στας Παράσκου, Pino Pandolfini, Σαράντη Καραβούζη, Φρίξου Παπαντωνίου, Ανδρέα Χαραλαμπίδη, Χρίστου Κάλφα, Παναγιώτη Λάρκου, Χρίστου Φουκαρά, Rodica Lomnasan, Rebecca Merry.

+ Εγκαίνια στις 20 Μαΐου, 12 το μεσημέρι, στο Κέντρο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίστεια. Θα ακολουθήσει μουσικό απόγευμα 15:00-17:00. Η έκθεση θα παραμείνει μέχρι 16 Ιουνίου και ξανά από 8 Νοεμβρίου μέχρι 15 Δεκεμβρίου 2017.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Εργο των Giovanni Battista Cipriani (ζωγράφος) και Romain Girard (χαράκτης), με τίτλο «Το άρμα της Αφροδίτης», στιγμογραφία επιχρωματισμένη, τέλος 18ου αιώνα.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Θέατρο και τουρισμός στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος

Στις… κατά προσέγγιση μετρήσεις κατά πόσο το Φεστιβάλ Κύπρια «επηρεάζει» το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου ...

Η Μιλένα Ugren Κούλα και ο Γιώργος Κούλα παρουσιάζουν το Manlike

Τη νέα τους δουλειά με τίτλο Manlike παρουσιάζουν τον Νοέμβριο 2013 σε Λευκωσία και ...

Τελετή Λήξης των 28ων Παγκύπριων Σχολικών Αγώνων Θεάτρου 2017

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου διοργανώνουν την τελετή λήξης ...

Διεθνές Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ 2016 : Προκήρυξη διαγωνισμού για παροχή υπηρεσιών Καλλιτεχνικού Διευθυντή

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνουν ότι έχουν προκηρύξει διαγωνισμό για ...

Αναβάλλονται οι συναυλίες Γιάννη Αγγελάκα

Αναβάλλονται οι δύο συναυλίες του Γιάννη Αγγελάκα και των μουσικών του, που θα δίνονταν ...

CheapArt 2013 | ο Τάσος Στυλιανού μιλά στο «Π»

«Όχι μόνο δεν επηρεάζει η κρίση, αλλά είναι και μια ευκαιρία για πραγματική δημιουργία», ...

X