Έκθεση «Μυθολογία» στο Κέντρο Χαρακτικής Χαμπή

Εργα που χρονολογούνται από τον 17ο αιώνα μέχρι σήμερα και έχουν ως θέμα την αρχαία ελληνική μυθολογία περιλαμβάνονται στην έκθεση «Μυθολογία» που εγκαινιάζεται το ερχόμενο Σάββατο, 20 Μαΐου, στο Κέντρο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίστεια (επαρχία Λεμεσού).

Τα έργα προέρχονται από τη συλλογή του Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή ενώ στην έκθεση περιλαμβάνονται επίσης βιβλία που φιλοξενούν στις σελίδες τους χαρακτικά.

Xαλκογραφίες, λιθογραφίες, λινογραφίες και μεταξοτυπίες που αποτυπώνουν θεότητες και μύθους, φανερώνουν πως η μυθολογία δεν έπαψε να αποτελεί διαχρονικά έναν μαγικό κόσμο.

Διάλεξη και ξεναγήσεις

Τη μέρα των εγκαινίων, θα δώσει μια σχετική με το θέμα διάλεξη η έφορος του μουσείου, Helen Reed Tsangari, και ακολούθως θα ξεναγήσει τους επισκέπτες στον χώρο της έκθεσης. Ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης την Κυριακή 21 Μαΐου στις 11:00 και το Σάββατο 27 Μαΐου, επίσης στις 11:00.

Τα έργα

Ανάμεσα στα παλαιότερα έργα της έκθεσης βρίσκονται χαρακτικά του William Hogarth, καταξιωμένων καλλιτεχνών των 17ου και 18ου αι. (Le Vasseur, Simonneau Major, Masquelier, Picard, Benoist κ.ά.) που χάραξαν από ζωγραφικά έργα ή σχέδια μεγάλων Ευρωπαίων ζωγράφων (Tiziano, Cleyn, Leclerc, Huet, Cochin, Cipriani κ.ά).

Χαρακτικά σύγχρονων καλλιτεχνών από Αγγλία, Ιταλία, Ρουμανία, Ελλάδα και Κύπρο, συμπληρώνουν με νέα πνοή τα έργα των παλιών: Στας Παράσκου, Pino Pandolfini, Σαράντη Καραβούζη, Φρίξου Παπαντωνίου, Ανδρέα Χαραλαμπίδη, Χρίστου Κάλφα, Παναγιώτη Λάρκου, Χρίστου Φουκαρά, Rodica Lomnasan, Rebecca Merry.

+ Εγκαίνια στις 20 Μαΐου, 12 το μεσημέρι, στο Κέντρο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίστεια. Θα ακολουθήσει μουσικό απόγευμα 15:00-17:00. Η έκθεση θα παραμείνει μέχρι 16 Ιουνίου και ξανά από 8 Νοεμβρίου μέχρι 15 Δεκεμβρίου 2017.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Εργο των Giovanni Battista Cipriani (ζωγράφος) και Romain Girard (χαράκτης), με τίτλο «Το άρμα της Αφροδίτης», στιγμογραφία επιχρωματισμένη, τέλος 18ου αιώνα.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Σε αυτοεπιτήρηση χάριν διαφάνειας ο Ai Weiwei

«Δείχνω διαφάνεια, ελπίζω να το κάνει κι η άλλη πλευρά»: με αυτό το σκεπτικό, ...

Στην Κύπρο για διάλεξη ο καθηγητής που έδωσε την έμπνευση για τον ‘Κώδικα Ντα Βίντσι’

Η Κύπρος φιλοξενεί εκδηλώσεις στο πλαίσιο των επίσημων εορτασμών με αφορμή τα 500 χρόνια ...

Χρυσές Σφαίρες 2016: Οι νικητές

Οι ηθοποιοί Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Μπρι Λάρσον τιμήθηκαν με την Χρυσή Σφαίρα Α’ ...

Κηδεύτηκε ο Μένης Κουμανταρέας

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και ανάμεσα σε πλήθος πνευματικών ανθρώπων, οδηγήθηκε στην τελευταία του ...

Συζήτηση για την έννοια του ιστορικού χρόνου στο «Εγκώμιο»

Με αφορμή το βιβλίο-μαρτυρία του Ζήνωνα Σιερεπεκλή «Πολλάκις εις θάνατον», το Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο, ...

X