Α Book of Small Things | Περφόρμανς στο Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας

Στο πλαίσιο της έκθεσης Terra Mediterranea in Action η οποία παρουσιάζεται αυτό το διάστημα στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας [και μέρος της στο Μεσαιωνικό Κάστρο Πάφου και στη Σπηλιά της Φάμπρικας], πραγματοποιείται το Σάββατο 27 Μαΐου η περφόρμανς με τίτλο A Book of Small Things, 2016.

Το A Book of Small Things, έργο του Παναγιώτη Μιχαήλ σε συνεργασία με τους Pascalle Burton, Isabel Carvalho, Peter Eramian, Erden Kosova, Flavia Malusardi, Ιορδάνη Παπαδόπουλο, Christopher Rey Pérez, Μαρία Πετρίδη και Liv Strand, είναι μια συλλογή βιβλίων τσέπης.

Ο Παναγιώτης Μιχαήλ, παίρνοντας τον ρόλο του εκδότη, κάλεσε εννέα συγγραφείς και εικαστικούς να συνεισφέρουν δίνοντας κείμενά τους, αποσπάσματα κειμένων τους, σημειώσεις, σκέψεις ή σχολιασμούς που έχουν παρουσιάσει κάπου αλλού ή έγραψαν για πρώτη φορά, που είναι φαινομενικά «ανολοκλήρωτα» ή ήταν μέρος μιας διάλεξης. Η κάθε συνεισφορά παρουσιάζεται σε ξεχωριστό βιβλίο το οποίο δένεται μαζί με αυτά των υπολοίπων συνεισφορών.

Για να παρουσιάσει αυτή την έκδοση βιβλίων, ο Μιχαήλ προσκαλεί περφόρμερς να περπατήσουν μέσα σε μουσεία ή κέντρα τέχνης διαβάζοντας αποσπάσματα κειμένων που εκείνοι επιλέγουν στους επισκέπτες, στους φύλακες, στα εκθέματα κ.λπ.

Το έργο θα ερμηνεύσουν οι περφόρμερ Julia Brendle και Δημήτρης Χειμώνας.

+ Το Σάββατο 27 Μαΐου 2017 από τις 12:00 μέχρι τις 20:00 στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη [Παλιάς Ηλεκτρικής 19, 1016 Λευκωσία, τηλ. 22797400, www.nimac.org.cy]

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«Όχι» στην προβολή σποτ για τις περικοπές στον πολιτισμό| Δείτε το βίντεο

Αν και βρίσκεται αναρτημένο στο Υou Tube από τον Μάιο, ωστόσο το βίντεο του ...

Η ταινία Child’s Pose παρέλαβε τη Χρυσή Άρκτο της Μπερλινάλε

Η ρουμανικής παραγωγής ταινία Child’s Pose, σε σκηνοθεσία Κάλιν Πέτερ Νέτζερ, εξασφάλισε το βραβείο ...

Ο Λάνθιμος σάρωσε στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου

Γράφει ο Νίνος Φένεκ Μικελλίδης Με πέντε από τα πιο σημαντικά βραβεία «έφυγε» ο ...

Αντέλ Ιμάμ: φυλάκιση για «προσβολή του Ισλάμ»

Με ποινή φυλάκισης τριών μηνών επειδή «προσέβαλε το Ισλάμ μέσα από τους ρόλους του» ...

Συλλογές στο προσκήνιο, από το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου

Το ενδιαφέρον του κοινού στις δικές του συλλογές επιχειρεί να στρέψει το Πολιτιστικό Ίδρυμα ...

Ανακοίνωση ΕΔΟΝ για την Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου

Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου που τιμάται κάθε 27η Μαρτίου εξέδωσε η ΕΔΟΝ. ...

X