The Sounding Museum στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

Εναν ιδιαίτερο μουσικό περίπατο προτείνει για την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου την ερχόμενη Παρασκευή, 19 Μαΐου.

Πρόκειται για το δρώμενο με τίτλο «The Sounding Museum: Μουσικός Περίπατος στο Πολιτιστικό», μια πειραματική παράσταση μουσικού θεάτρου που συνδυάζει την εικαστική εκφραστικότητα και την ηχητική δημιουργία, με τον πλούτο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Με δέκα μουσικούς

«Μπορεί κανείς να ακούσει τους ήχους του μουσείου; Έχει ρυθμό και μελωδία η Ιστορία; Καταγράφεται σε μουσικές νότες ο πολιτισμός του τόπου μας;». Σε αυτά τα ερωτήματα επιχειρεί να απαντήσει ο νεαρός συνθέτης και επιμελητής της μουσικοθεατρικής παράστασης Ανδρέας Παπαπέτρου, ο οποίος ειδικεύεται στη σύνθεση και εκτέλεση έργων σύγχρονης μουσικής και στον αυτοσχεδιασμό.

Μέσα από τη ζωντανή ερμηνεία δέκα μουσικών, οι επισκέπτες θα περιπλανηθούν νοερά στην Ιστορία και τη μυθολογία της Κύπρου, σε μια ηχητική ξενάγηση που ξεκινά στο προαύλιο και συνεχίζει στα εκθέματα και τους εσωτερικούς χώρους του Πολιτιστικού.

Στο δρώμενο συμμετέχουν οι σοπράνο Έλλη Αλωνεύτου και Στέλλα Χρήστου και οι μουσικοί Δημήτρης Γιασεμίδης, Γιώργος Γεωργίου, Ευάγγελος Χριστοδούλου, Μαρία Κραμβή, Βίκυ Χατζηανδρέου, Τεύκρος Ξυδάς, Αλεξία Γιάγκου και Νίκος Ιωάννου

Υφαίνοντας μελωδίες με ποικίλα όργανα, οι μουσικοί θα κινούνται μαζί με τους επισκέπτες δημιουργώντας ένα διαβατό ηχητικό περιβάλλον διάρκειας 45 λεπτών, το οποίο θα περιλαμβάνει περιήγηση των μουσειακών χώρων του Πολιτιστικού Ιδρύματος στις προθήκες των οποίων βρίσκονται αρχαιολογικά αντικείμενα, αλλά και της τρέχουσας έκθεσης «Rooms to Contemplate», η οποία παρουσιάζει τα σημαντικότερα έργα της Συλλογής Σύγχρονης Κυπριακής Τέχνης του Πολιτιστικού.

+ Δύο παραστάσεις την Παρασκευή 19 Μαΐου, στις 20:30 & 21:30. Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Split Normality | Greece 2.0 | βίντεο

Δείτε αυτό το βίντεο: το δημιούργησε ο Γιάννης Μπιλίρης ένα χρόνο μετά τις ταραχές ...

Η ιστορία των ανασκαφών στην Αμφίπολη

Από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 ο Δημήτρης Λαζαρίδης, ένας από τους σημαντικούς ...

Λωξάντρα της Μαρίας Ιορδανίδου / Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ

Το βιβλίο της Μαρίας Ιορδανίδου Λωξάντρα διασκευάζεται σε μορφή θεατρικού κειμένου και ανεβαίνει στην ...

Κατάθεση ερωτήσεων για την Κρατική Βιβλιοθήκη

Κοινοβουλευτική ερώτηση σχετικά με το μέλλον της Κρατικής Βιβλιοθήκης κατέθεσε στις 9 Ιουλίου ο ...

“Της οικίας ημών εμπιπραμένης…” / Κώστα Μαννούρη

Για τις 7 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί η πρεμιέρα του έργου «Της οικίας ημών εμπιπραμένης…», ...

X