Είμαστε λίγοι;

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως

Είμαστε λίγοι; Αριθμητικά εννοώ, όχι μεταφορικά. Όχι δηλαδή “λίγοι”. Μεταξύ σοβαρού και αστείου, κάθε φορά που θα πληρωθεί μια διευθυντική θέση σε πολιτιστικό οργανισμό, κάνουμε -όσοι ασχολούμαστε με αυτά τα φαιδρά- τις υποθέσεις μας: και καταλήγουμε πάντα στους ίδιους, αυτούς τους λίγους, που πιθανολογούμε πως θα αιτηθούν για τη θέση!

Οι υποθέσεις ξεκίνησαν εκ νέου μετά την υποβολή της παραίτησης του Γιώργου Παπαγεωργίου από τη θέση γενικού διευθυντή. Θέση που θα κατέχει μέχρι και τις 15 Ιουνίου. Το διοικητικό συμβούλιο του Ριάλτο είναι ήδη σε σκέψεις σχετικά με το πώς θα πληρώσει το κενό που έχει δημιουργήσει ο κ. Παπαγεωργίου. Κατά πόσο, δηλαδή, θα προχωρήσει σε προκήρυξη της θέσης και, δη, ποιας θέσης… Ήδη τα διοικητικά καθήκοντα έχουν ανατεθεί επισήμως στη Νίκη Βασιλείου, η οποία εργάζεται ως διοικητική λειτουργός στο Ριάλτο από την πρώτη μέρα λειτουργίας τού -ανακαινισμένου- θεάτρου.

Και τώρα το δ.σ. σκέφτεται κατά πόσο θα προκηρύξει θέση καλλιτεχνικού διευθυντή αφήνοντας τα διοικητικά στην κ. Βασιλείου ή εάν θα αναζητήσει και πάλι γενικό διευθυντή, όπως έγινε στην περίπτωση του κ. Παπαγεωργίου.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το Ριάλτο μπορεί να προχωρήσει και με ανάθεση. Δεν υποχρεούται, δηλαδή, να προκηρύξει δημόσια τη θέση, αν και αυτό είναι πάντα μια πιο δημοκρατική διαδικασία. Πάντως, μια σημαντική -θεωρούμε- διαφορά σε σχέση με την πρόσληψη, τότε, του κ. Παπαγεωργίου είναι πως τώρα την απόφαση για όλα τα πιο πάνω θα λάβει, εκτός δραματικού απροόπτου, το διοικητικό συμβούλιο του Ριάλτο και όχι το διοικητικό συμβούλιο του βασικού χρηματοδότη του Ριάλτο, δηλαδή του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου. Είναι εξαιρετικά σημαντικό η μελλοντική πορεία του θεάτρου να κριθεί από ανθρώπους που έχουν επαφή με όσα συμβαίνουν στο -και γύρω από το- Ριάλτο και όχι από ανθρώπους που μπορούν -ασχέτως ενδιαφέροντος ή μη- να εξουσιοδοτηθούν για μια τέτοια επιλογή. Σε κάθε περίπτωση, το δ.σ. του Ριάλτο δεν αγχώνεται για όλες αυτές τις σκέψεις που περιγράφουμε. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συμβουλίου, Κίκη Καζαμία, υπάρχει ευτυχώς μπόλικο χρονικό περιθώριο αφού το πρόγραμμα του Ριάλτο είναι σχεδόν πλήρες από εκδηλώσεις μέχρι και το τέλος του 2017 [σ.σ. νύξη, νύξη…]. Για τον ίδιο, μετά και από την ανάθεση των διοικητικών στην κ. Βασιλείου, δεν υπάρχει πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του θεάτρου το οποίο είναι “σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή”.

Για να επανέλθω στο ερώτημα του τίτλου, είμαστε τόσο λίγοι και γι’ αυτό στριφογυρίζουν συγκεκριμένα ονόματα στο μυαλό μας για τον/την επόμενο/η διευθυντή/ντρια του Ριάλτο; Ίσως μια καλή ένδειξη μάς δώσει η επαναπροκήρυξη της θέσης.

You May Also Like

ΡΙΚ στον αέρα

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως * Ανάστατο το ΡΙΚ αυτές τις μέρες, με επικείμενες απολύσεις ...

Η άλλη θάλασσα

Pιζοκάρπασο, Δευτέρα, ώρα δεκάτη βραδινή. Oι προβολείς στο γήπεδο με τον χλοοτάπητα έχουν ανάψει. ...

Πιάσαμε πίθο

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως Σάλος ασυμμάζευτος δημιουργήθηκε από τη δήλωση του υπουργού Συγκοινωνιών και ...

Πού πας χωρίς ράσιες, Ρομέο;

Η βδομάδα που μας πέρασε δεν ήταν η πιο ευχάριστη για τον κόσμο του ...

Σάντουιτς και ομελέτα

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως * “Υπάρχουν δυνατότητες στην Κύπρο για ανάπτυξη του κινηματογράφου”! * ...

Η Βιβλιοθήκη

• Τελεία στην προσδοκία κάποιων -λίγων- ανθρώπων που επιθυμούν την ύπαρξη αξιοπρεπούς Κρατικής Βιβλιοθήκης ...

X