ΘΟΚ: παραιτήθηκε από τη θέση θεατρολόγου ο Αντώνης Σολωμού

Την παραίτησή του από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου υπέβαλε ο Αντώνης Σολωμού, ο οποίος κατείχε τη θέση θεατρολόγου στον Οργανισμό επί σειρά ετών.

Ο κ. Σολωμού υπέβαλε την παραίτησή του την Τρίτη 30 Μαΐου.

Την είδηση επιβεβαίωσε στον «Π» ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΘΟΚ Γιάννης Τουμαζής αναφέροντας ότι ο κ. Σολωμού παραιτήθηκε, όταν το δ.σ. τού ζήτησε να καταθέσει τα πτυχία του. Και αυτό γιατί έφτασε στον ΘΟΚ επιστολή του γενικού ελεγκτή ύστερα από καταγγελία στην υπηρεσία του σχετικά με τα τυπικά προσόντα του θεατρολόγου. Όταν το δ.σ. ζήτησε τα σχετικά έγγραφα, ο ίδιος ένιωσε προσβεβλημένος και για λόγους ευθιξίας υπέβαλε την παραίτησή του. Σημειώνεται ότι, στην απουσία διευθυντή, αλλά και καλλιτεχνικής επιτροπής, το τελευταίο διάστημα ο κ. Σολωμού είχε αυξημένες αρμοδιότητες σε ό,τι αφορά το ρεπερτόριο του ΘΟΚ.

Πληροφορίες του «Π», πάντως, αναφέρουν ότι ο γενικός ελεγκτής έστειλε δύο επιστολές, εκ των οποίων η πρώτη τον Ιανουάριο, και αγνοήθηκε. Ο κ. Τουμαζής διέψευσε την πληροφορία κάνοντας λόγο για μία επιστολή στην οποία το δ.σ. ανταποκρίθηκε αμέσως.
Σχετικά με την πλήρωση της θέσης ο κ. Τουμαζής υπενθύμισε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην εμπειρία του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή, Σάββα Κυριακίδη, ο οποίος είναι και ο ίδιος θεατρολόγος μέχρι να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα του ΘΟΚ.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Εικόνες και Όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου 2017

Στη Λέσχη Βιβλίου «Υφαντουργείο» στη Λευκωσία θα πραγματοποιηθεί η φετινή έκδοση του φεστιβάλ «Εικόνες ...

Sudesco2014: Στο μικροσκόπιο οι ακτές της Αγίας Νάπας

Συνέχεια στο περσινό διεθνές εργαστήρι SUDESCO δίνει το τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Frederick, οργανώνοντας από τις ...

O Zεράρ Ντεπαρντιέ ως Στρος Καν σε ταινία

Το σκάνδαλο με τον Ντομινίκ Στρος Καν θα δούμε στη μεγάλη οθόνη τον επόμενο ...

Η Πάφος στο Δίκτυο Κοινωνίας των Πολιτών Ιστορικών Πόλεων Ανατολικής Μεσογείου

Στο Δίκτυο Κοινωνίας των Πολιτών των Ιστορικών Πόλεων της Ανατολικής Μεσογείου, συμμετέχει η Πάφος ...

Σύσταση Επιτροπής για την πολιτιστική κληρονομιά

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως Τη σύσταση εθνικής επιτροπής για την πάταξη της σύλησης και ...

Απεβίωσε ο Χρόνης Μίσσιος

Έφυγε από τη ζωή την Τρίτη 20 Νοεμβρίου ο συγγραφέας Χρόνης Μίσσιος, σε ηλικία ...

X