Ξενάγηση στην εικαστική έκθεση «Rooms to Contemplate: Περιεχόμενο και Προοπτική μιας Συλλογής»

Μια δεύτερη ξενάγηση στην εικαστική έκθεση «Rooms to Contemplate: Περιεχόμενο και Προοπτική μιας Συλλογής», που παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου [ΠΙΤΚ] πραγματοποιείται την Τετάρτη 14 Ιουνίου.

Την ξενάγηση θα κάνει ο δρ Σάββας Χριστοδουλίδης, επιμελητής της έκθεσης, εικαστικός ο ίδιος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Frederick, που παρουσιάζει έργα από τη συλλογή του Πολιτιστικού Ιδρύματος και έργα με δανεισμό από καλλιτέχνες.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την πορεία των εικαστικών τεχνών του 20ού και 21ου αιώνα στην Κύπρο, μέσα από την έκθεση 75 έργων φιλοτεχνημένων από 38 Κύπριους και ξένους καλλιτέχνες. Η έκθεση προβάλλει και αναδεικνύει έργα της μεγαλύτερης ιδιωτικής-εταιρικής Συλλογής Σύγχρονης Κυπριακής Τέχνης στην Κύπρο, αυτής του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, όπως διαμορφώθηκε μετά την απορρόφηση της μεγάλης συλλογής έργων του Πολιτιστικού Κέντρου της τότε Λαϊκής Τράπεζας.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε τον Απρίλιο 2017 και πρόκειται για την πρώτη σε μία σειρά παρουσιάσεων της Συλλογής έργων τέχνης του Πολιτιστικού Ιδρύματος. Απώτερος στόχος του Ιδρύματος από την ίδρυσή του, υπήρξε ο εμπλουτισμός της συλλογής και ο σχηματισμός μιας αντιπροσωπευτικής ομάδας έργων που θα αποτελεί ιστορική αναδρομή της πορείας των εικαστικών τεχνών του 20ού και 21ου αιώνα στην Κύπρο και θα αντικατοπτρίζει τα κοινωνικά και καλλιτεχνικά ρεύματα της κάθε εποχής.

+ Ξενάγηση την Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 19:30 στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου. Η ξενάγηση είναι ανοιχτή στο κοινό. Πληροφορίες τηλ. 22128157.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Η ταινία Boyhood στους κυπριακούς κινηματογράφους

Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ Παίζουν: Ελάρ Κολτρέιν, Ίθαν Χοκ, Λορελάι Λινκλέιτερ, Πατρίσια Αρκέτ κ.ά. Μια ...

Έκθεση Ανθής Πάφιου Στο Πρόζακ

«Κάπου άκουσα τις προάλλες κάποιον να ευγνωμονεί τον πόνο μιας και έτσι νιώθει  ζωντανός, ...

Κηδεύεται σήμερα η Έιμι Γουάινχαουζ

Σήμερα Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της Εϊμι Γουάινχαουζ στο Λονδίνο, σύμφωνα με τον ...

Πρωτοψάλτη και Κορκολής σε δύο συναυλίες

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Στέφανος Κορκολής έρχονται στην Κύπρο για δύο συναυλίες σε ...

«Γράμμα στον Ορέστη» από τον Στέφανο Δρουσιώτη

…Η Κλυταιμνήστρα, μετά τη δολοφονία του Αγαμέμνονα, γράφει ένα γράμμα στον Ορέστη, στην προσπάθειά ...

Η πρώτη φορά… του Κέβιν Σπέισι

«Δεν έχω ξανανιώσει ποτέ κάτι παρόμοιο, σαν αυτό που ένιωσα με τον Ριχάρδο Γ’ ...

X