Παγκόσμια Μέρα Μουσικής στην Πλατεία Ηρώων

Μια γιορτή με ήχους και χρώματα στην Πλατεία Ηρώων την Τετάρτη 21 Ιουνίου

H Alliance Française, το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Θέατρο Ριάλτο γιορτάζουν την Παγκόσμια Μέρα Μουσικής σε μια ανοιχτή εκδήλωση στην Πλατεία Ηρώων, που συνδυάζει πολλές και διαφορετικές μουσικές από τέσσερα ξεχωριστά μουσικά σχήματα.

Για τον σκοπό αυτό έχουν προσκαλέσει το συγκρότημα Quartet Aléas από την Τουλούζη που, αποτελώντας το βασικό σχήμα της μουσικής αυτής γιορτής, θα δώσει το δικό του ξεχωριστό στίγμα. Η μουσική του σχήματος, επηρεασμένη από το κοινό πάθος των καλλιτεχνών του για την ανατολίτικη μουσική και τα αφρικανικά ηχοχρώματα, μας βυθίζει σε ένα ζεστό και πολύχρωμο μουσικό σύμπαν. Το σχήμα απαρτίζουν οι Cyril Laurent (σαξόφωνο), Stéphane Guionie (κιθάρες, νέυ), Mathieu Jardat (μπάσο, κοντραμπάσο) και Xavier Guionie (ντραμς, κρουστά).

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Drumble Beats, ένα εφηβικό σχήμα κρουστών που δημιουργήθηκε το 2013  υπό την καθοδήγηση του Roger Heinrich. Οι Drumble Beats συνδυάζουν συμβατικά τύμπανα και κρουστά με πρωτότυπα και πειραματικά όργανα. Κατσαρόλες και πλαστικές σωλήνες σμίγουν με ντραμς, αφρικάνικα djembe, γραφομηχανές, τενεκέδες και ηλεκτρονικά samples δημιουργώντας ένα μοναδικό μουσικό κράμα κι ένα  χαρακτηριστικό προσωπικό ήχο.

Το δικό της στίγμα θα δώσει στη γιορτή της μουσικής, η Ελληνοαμερικανίδα σοπράνο Θεοδοσία Ρούσσου η οποία παίζει ταυτόχρονα Όμποε και Αγγλικό Κόρνο. Μαζί με τους συνεργάτες της θα παρουσιάσει συνθέσεις των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι και  Άρη Σαν καθώς και παραδοσιακά κυπριακά τραγούδια, μαζί με τζαζ  μουσικές από διάφορες χώρες.

Στη συναυλία συμμετέχει εκτάκτως και η Συμφωνική Μπάντα Δήμου Στροβόλου – Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, με μαέστρο τον Γιάννη Μυράλη, που θα δώσει το δικό της δυναμικό παρών. Η πολυμελής μπάντα αποτελείται από φοιτητές και καθηγητές του κλάδου Μουσικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, αλλά και άτομα, τα οποία βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο εκτελεστικής ικανότητας σε κάποιο πνευστό ή κρουστό όργανο. Θα παρουσιάσουν πρωτότυπα και διασκευασμένα έργα από το χώρο της κλασικής, τζαζ, ποπ, ροκ, κινηματογραφικής και παραδοσιακής μουσικής.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του 12ου Rialto World Music Festival και αποτελεί την εναρκτήρια συναυλία του.

Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 19:30 @Πλατεία Ηρώων

Πληροφορίες: 77 77 77 45

www.cyprusrialtoworldmusic.com

Είσοδος Ελεύθερη

 

You May Also Like

Οι φιναλίστ διαγωνισμού φωτογραφίας της SONY για το 2016

Ο μεγαλύτερος και σπουδαιότερος διαγωνισμός φωτογραφίας στον κόσμο, αυτός της εταιρείας SONY, ανακοίνωσε τη ...

Έκθεση με «Χάρτινες Θρησκευτικές Εικόνες»

Δυτικά Χαρακτικά από τη Συλλογή του Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή θα βρεθούν σε διάλογο με θρησκευτικούς ...

Pop Up Festival 2 | Draw Collective & It’s all, oh so souvenir to me!

Οι Draw Collective & It’s all, oh so souvenir to me! δηλώνουν «παρών» στο ...

The Wall / Out of the Box στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο

Μια σειρά από εκδηλώσεις με αφορμή τη φετινή 25η επέτειο της πτώσης του Τείχους ...

Αθωώθηκε… ο Τεντέν στο Κονγκό

Αβάσιμη έκρινε το δικαστήριο των Βρυξελλών την αγωγή που κατέθεσε Κογκολέζος για το τεύχος ...

Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2015 | προτάσεις συμμετοχής

Προτάσεις συμμετοχής στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2015 γίνονται δεκτές από το Κυπριακό ...

X