Οι DOTing στα γερμανικά βραβεία design

Ο καθρέφτης της σειράς DOTing, του Κύπριου Industrial Designer Κωνσταντίνου Οικονομίδη υπό την επιμέλεια της Γιάννας Τσολάκη διεκδικεί ένα βραβείο στα αναγνωρισμένα German Design Awards 2018.

DOTing

Με αφετηρία την απλότητα μιας τελείας, αλλά και την τελειότητα του κύκλου, η Γιάννα Τσολάκη εμπνέεται το DOTing concept, ένα project που παίρνει σάρκα και οστά με μια σειρά αντικειμένων που σχεδίασαν ο Industrial Designer Κωνσταντίνος Οικονομίδης και ο σχεδιαστής επίπλων Μάριος Χαραλάμπους.

«Οι κρεμάστρες, ο καθρέφτης, το φωτιστικό, αντανακλούν την ηρεμιστική επίδραση της εξοικείωσης με το σχήμα, τον κύκλο. Ωστόσο, η επιμελής διαδικασία που επιδιώκεται από τους σχεδιαστές, τόσο στα υλικά, όσο και στη χειροτεχνία, ανάγουν το αποτέλεσμα της απλοϊκής τελείας (DOT), σε μια δυναμική εμπειρία (DOTing), τη λατρεία του δημιουργού/σχεδιαστή προς το δημιούργημα/αντικείμενό του», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Από αριστερά, ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης, η Γιάννα Τσολάκη και ο Μάριος Χαραλάμπους

Κάτω από την ομπρέλα του Cherry Concepts & Spaces, η project manager Γιάννα Τσολάκη επιμελήθηκε και προώθησε τις κατασκευές στην PAPHENHUDER 57 Gallery στο Αμβούργο της Γερμανίας. Από τις τρεις κατασκευές της σειράς DOTing, o καθρέφτης του Κωνσταντίνου Οικονομίδη προτάθηκε για το βραβείο German Design Award 2018, Excellent Product Design.

Οι σχεδιαστές

Ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης είναι βιομηχανικός σχεδιαστής (ΜΑ Central Saint Martins) και ο Μάριος Χαραλάμπους σχεδιαστής επίπλου (MA Interdisciplinary Design). Υπό την καθοδήγηση της Γιάννας Τσολάκη, του Cherry Concepts & Spaces, εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν μια σειρά έργων, μεταξύ των και το DOTing project (2015).

 

 

Καθρέφτης, Κωνσταντίνος Οικονομίδης (German Design Award Nomination, Excellent Product Design 2018)

 

Κρεμαστάρια και φωτιστικό, Μάριος Χαραλάμπους

German Design Award

To German Design Award είναι ένας ετήσιος θεσμός που εντοπίζει και παρουσιάζει μοναδικές τάσεις σχεδιασμού βραβεύοντας έργα και δημιουργίες που αντιπροσωπεύουν πρωτοποριακές συνεισφορές, τόσο στο γερμανικό όσο και στο διεθνές design σκηνικό. Η επιτροπή του German Design Award πρότεινε για βράβευση τον καθρέφτη του Κωνσταντίνου Οικονομίδη από το DOTing project ως Excellent Product Design για το έτος 2018.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

I’m Permanence: Μαραθώνιος παραστατικών διαλέξεων στη Λευκωσία

Τι μπορεί ενδεχομένως να θεωρηθεί ως «σταθερό»; Υπάρχει «μονιμότητα» στον ταχέως εξελισσόμενο κόσμο του σήμερα; ...

Ο Μαγικός Αυλός στο Θέατρο Ριάλτο

Με το μαγικό άκουσμα του «Μαγικού Αυλού» ξεκινά η νέα χρονιά για το πρόγραμμα ...

Δύο παραστάσεις από τον ΘΟΚ τη Μέρα Θεάτρου

«Η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου είναι η ετήσια γιορτή της θεατρικής κοινότητας και γιορτάζεται ανά ...

Τι φορούσε η Φρίντα

Όταν η Φρίντα Κάλο πέθανε το 1954, ο σύζυγός της, Ντιέγκο Ριβέρα, κλείδωσε τα ...

Λεμεσός και Λευκωσία αντιδρούν για το Μέγαρο

Αναστάτωση σε Λευκωσία και Λεμεσό προκάλεσε η αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Ελεγκτικής υπηρεσίας προς την ...

«It’s the political economy, stupid!» Έκθεση και Ημερίδα

Μια διεθνής έκθεση και μια ημερίδα με τίτλο It’s the political economy, stupid που ...

X