Επτά Επί Θήβας στο Κούριο

Μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες του περσινού καλοκαιριού στην Ελλάδα, ταξιδεύει στην Κύπρο για δύο παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου. Ο λόγος για την αισχύλεια πολιτική τραγωδία “Επτά Επί Θήβας”, μια παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του διεθνούς φήμης Λιθουανού Τσέζαρις Γκραουζίνις. Ο Γιάννης Στάνκογλου κρατά τον ρόλο του Ετεοκλή, ενός από τους δύο γιους του Οιδίποδα και μοναχικού κεντρικού ήρωα της τραγωδίας του Αισχύλου, καθώς ενώ η Θήβα βρίσκεται σε ασφυκτική κατάσταση πολιορκίας, ο ίδιος προσπαθεί να οργανώσει την αντεπίθεση σε μια μάχη με αντίπαλο τον ίδιο τον αδελφό του.
Η περσινή επιτυχία της παραγωγής του ΚΘΒΕ στην Επίδαυρο ήταν τέτοια που η ίδια παραγωγή άνοιξε φέτος, στις 30 Ιουνίου, την αυλαία των Επιδαύριων στο αργολικό θέατρο. Στην Κύπρο παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος σε μια χρονική συγκυρία αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα, καθώς το συγκεκριμένο ανέβασμα ερευνά πώς το κοινό μας ένστικτο επιβίωσης συμβαδίζει με την ανάγκη να παραμείνουμε άνθρωποι παρά τον φόβο, την ανασφάλεια, την απελπισία.

+ Την Τετάρτη και Πέμπτη 12 και 13 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, στις 21:00. Πληροφορίες τηλ. 70002414. Εισιτήρια προς 10 και 5 ευρώ (μαθητές, φοιτητές, εθνοφρουροί, συνταξιούχοι, άνεργοι).

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

SHARE: IRL – Φάση 2

(Μοιράσου: Στην Πραγματικότητα – Το αλφαβητάρι του άγχους) Νίκος Κουρούσιης x Άδωνης Αρχοντίδης σε ...

Μπιλ Μπόνερ

Είναι αυτή η καλύτερη δουλειά στον κόσμο; Για πολλούς, είναι. Ο Μπιλ Μπόνερ είναι ...

Σέλμα

Ο Μπομπ Άντελμαν τράβηξε αυτή τη φωτογραφία τον Μάρτιο 1965. Ήταν ο μήνας και ...

Νίκη Μαραγκού – Εις Μνήμην

Ένα μικρό αφιέρωμα-αναδρομή στο έργο της ζωγράφου και ποιήτριας Νίκης Μαραγκού, που έφυγε ξαφνικά ...

Ντίνος Κατσουρίδης, μια ζωή σαν σινεμά

«Μισή ζωή κινηματογράφος, μισή έρωτας και τα δύο μαζί έρωτας αξεδιάλυτος για τη ζωή» ...

Τριάντα πέντε χορευτές θα ερμηνεύσουν το έργο της Καρολίνας Κωνσταντίνου “Άτιτλο”, ένα χορογραφικό έργο ...

X