Συναυλιακός «Δον Κιχώτης» για παιδιά

Μια εκπαιδευτική συναυλία εμπνευσμένη από τον διάσημο «Δον Κιχώτη» παρουσιάζει το φεστιβάλ τεχνών Faneromeni17, του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου

Με έμπνευση από τη «Σουίτα Δον Κιχώτης» του συνθέτη Georg Philipp Telemann για έγχορδα και τσέμπαλο και βεβαίως από το θρυλικό μυθιστόρημα του Ισπανού συγγραφέα Μιγκέλ ντε Θερβάντες Σααβέδρα, το φεστιβάλ Faneromeni 17 παρουσιάζει μια εκπαιδευτική συναυλία που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών, χωρίς ο ηλικιακός περιορισμός να είναι αυστηρός.

Το έργο περιγράφει τις περιπέτειες του πρωταγωνιστή Αλόνσο Κιχάνο, ενός απλού αγρότη ο οποίος έχοντας διαβάσει πολλά βιβλία για τον ιπποτισμό, πιστεύει ότι είναι ιππότης και παίρνει το όνομα Δον Κιχώτης. Η πρωτοτυπία της παράστασης, που έφτιαξε ο πολιτιστικός οργανισμός Arts Embrace, βασίζεται στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα έργο μπαρόκ εποχής, το οποίο παρουσιάζεται με μια σύγχρονη ματιά, χρησιμοποιώντας την αφήγηση ως ένα μέσο προσέγγισης του νεαρού κοινού σε συνάρτηση με την απόδοση της ιστορίας μέσα από τον σύγχρονο χορό και τις σύγχρονες τεχνοτροπίες.

Πρόκειται για μια διαδραστική εκπαιδευτική παράσταση -μιας και το νεαρό κοινό εμπλέκεται στο δημιουργικό κομμάτι- η οποία αποδίδει την ιστορία του Δον Κιχώτη χρησιμοποιώντας τη μουσική του Τέλεμαν, τα κείμενα της Μαγδαλένας Ζήρα, την αφήγηση της ηθοποιού Λήδας Καραγιάννη, τις χορογραφίες των Βίκη Κάλλα και Παναγιώτη Τοφή, τις ερμηνείες των Άντρης Χατζηανδρέου, Κώστα Δεμιρτζόγλου, Βίκης Χατζηανδρέου, Νικόλα Ευθυμίου, Δώρου Ζήσιμου και Ελεάνας Αντρέου και την καθοδήγηση της μουσικού/εκπαιδεύτριας Νατάσας Χατζηανδρέου.

Η συμμετοχή των παιδιών είναι κυρίως κινησιολογική, αφού προηγείται της παράστασης σύντομο εργαστήρι με τους χορογράφους/χορευτές οι οποίοι προετοιμάζουν τα παιδιά για την ενεργό εμπλοκή τους σε αυτή.

+ Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 στις 19:30 στην αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου [Φανερωμένη 86-90, παλιά Λευκωσία]. Είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες τηλ. 22128157 και στο event της συναυλίας στο facebook.

Τα βράδια των εκδηλώσεων, τα μουσεία και οι εκθέσεις του Πολιτιστικού θα είναι ανοικτά μέχρι τα μεσάνυκτα.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«Ηθική υποχρέωση και καθήκον η διαφύλαξη των αξιών του Μάριου Τόκα»

«Αποτελεί ηθική υποχρέωση και καθήκον μας, καθήκον απέναντι στον τόπο και τις μέλλουσες γενεές, ...

Λαογραφικό Τριήμερο στην Πάφο

Ο Λαογραφικός Όμιλος «Κτημα» σε συνεργασία με τον Δήμο Πάφου διοργανώνουν μια διαδρομή στη ...

Τέσσερα βραβεία για τους Monsieur Doumani στα διεθνή μουσικά βραβεία   ‘Premio Andrea Parodi Music Awards’

Μια σημαντικότατη διεθνής διάκριση πέτυχε το κυπριακό μουσικό σχήμα Monsieur Doumani αφού σάρωσε τα ...

Φεστιβάλ Λευκωσίας 2018: οι συναυλίες

Το Φεστιβάλ Λευκωσίας 2018 που πραγματοποιείται στην καρδιά του καλοκαιριού συνεχίζεται με μια  συναυλία ...

Ο Παύλος Παυλίδης live από τα Νότια Μονοπάτια του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος

Με τον Παύλο Παυλίδη, έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής εναλλακτικής ροκ σκηνής, ...

Αυτό είναι το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ 2019

Το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ για το 2019 ανακοίνωσε σήμερα ο καλλιτεχνικός διευθυντής ...

X