Αχιλλέας Ζαβαλλής

Έβγαλα αυτήν τη φωτογραφία κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης του Ελεύθερου Συριακού Στρατού στην παλιά πόλη Αλέπο. Ακολουθούσα τη συγκεκριμένη διμοιρία για μία εβδομάδα προσπαθώντας να καταγράψω την καθημερινότητα αυτών των ανδρών που δύο χρόνια πιο πριν δεν είχαν καμιά σχέση με όπλα, χειροβομβίδες, μάχες. Τα περισσότερα μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού δεν είχανε κανένα στρατιωτικό παρελθόν και αρκετοί από αυτούς μάθανε να πολεμάνε στην πρώτη γραμμή.
Η φωτογραφία αυτή είναι μέρος ενός μεγαλύτερου project το οποίο ετοιμάζω προσπαθώντας να καταγράψω τον αντίκτυπο του πολέμου στη συριακή κοινωνία και το αποτύπωμά του στο αστικό τοπίο.
Αυτή η εικόνα μ’ αρέσει γιατί τόσο εγώ όσο και τα άτομα που φωτογράφιζα είμαστε ακόμη ζωντανοί. Στιγμές αφού έβγαλα την εικόνα, ένα άρμα μάχης έριξε μια οβίδα στο διπλανό δωμάτιο καταστρέφοντας μερικώς τον τοίχο πίσω από τον οποίο είχαμε κρυφτεί για να είμαστε καλυμμένοι από τις σφαίρες του συριακού καθεστώτος.

Ημ. Γέννησης: 23/3/77

Σπουδές: Επισήμως κανένα πτυχίο. Απλώς διαβάζω ό,τι πέφτει στα χέρια μου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε ιστορία, πολιτική, διεθνείς σχέσεις.

High: Κάθε φορά που κάνω μια καλή εικόνα για την οποία πιστεύω πως μπορεί να αντέξει στη φθορά του χρόνου.

Low: Κάθε φορά που βλέπω φανταστικές φωτογραφίες από φωτογράφους που θαυμάζω και αντιλαμβάνομαι πως έχω ακόμη πολύ δρόμο για να τους φτάσω.

Tip: Μην ακούτε συμβουλές από κανέναν. Βρείτε τις δικές σας απαντήσεις στα ερωτήματά σας.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ιάκωβος Χατζησταύρου

Δυσκολεύτηκα πολύ να επιλέξω μία εικόνα, γιατί τα πρότζεκτ με τα οποία ασχολούμαι έχουν ...

Φώτο Ρούλα

Το κορίτσι της φωτογραφίας ήταν ένα από τα πολλά πορτρέτα που έβγαλα στο στούντιό ...

Χρίστος Αβρααμίδης

Η φωτογραφία αυτή αποτελεί μέρος της φωτογραφικής μου δουλειάς που παρουσίασα στην γκαλερί Opus ...

Νίκος Φιλίππου

Untitled, 2012, Instant photograph from the series Surrealscapes Αυτή δεν είναι η αγαπημένη μου ...

Σάρα Μαλιάν / Sarah Malian

Photo copyright: (c) Sarah Malian / CA Τη Νοζενί τη φωτογράφησα στη φυλακή της ...

Άλεξ Sheldon Σάββα

Αυτή η φωτογραφία, την οποία έβγαλα στο Νότιο Λονδίνο το 2013, είναι μια από ...

X