Αχιλλέας Ζαβαλλής

Έβγαλα αυτήν τη φωτογραφία κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης του Ελεύθερου Συριακού Στρατού στην παλιά πόλη Αλέπο. Ακολουθούσα τη συγκεκριμένη διμοιρία για μία εβδομάδα προσπαθώντας να καταγράψω την καθημερινότητα αυτών των ανδρών που δύο χρόνια πιο πριν δεν είχαν καμιά σχέση με όπλα, χειροβομβίδες, μάχες. Τα περισσότερα μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού δεν είχανε κανένα στρατιωτικό παρελθόν και αρκετοί από αυτούς μάθανε να πολεμάνε στην πρώτη γραμμή.
Η φωτογραφία αυτή είναι μέρος ενός μεγαλύτερου project το οποίο ετοιμάζω προσπαθώντας να καταγράψω τον αντίκτυπο του πολέμου στη συριακή κοινωνία και το αποτύπωμά του στο αστικό τοπίο.
Αυτή η εικόνα μ’ αρέσει γιατί τόσο εγώ όσο και τα άτομα που φωτογράφιζα είμαστε ακόμη ζωντανοί. Στιγμές αφού έβγαλα την εικόνα, ένα άρμα μάχης έριξε μια οβίδα στο διπλανό δωμάτιο καταστρέφοντας μερικώς τον τοίχο πίσω από τον οποίο είχαμε κρυφτεί για να είμαστε καλυμμένοι από τις σφαίρες του συριακού καθεστώτος.

Ημ. Γέννησης: 23/3/77

Σπουδές: Επισήμως κανένα πτυχίο. Απλώς διαβάζω ό,τι πέφτει στα χέρια μου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε ιστορία, πολιτική, διεθνείς σχέσεις.

High: Κάθε φορά που κάνω μια καλή εικόνα για την οποία πιστεύω πως μπορεί να αντέξει στη φθορά του χρόνου.

Low: Κάθε φορά που βλέπω φανταστικές φωτογραφίες από φωτογράφους που θαυμάζω και αντιλαμβάνομαι πως έχω ακόμη πολύ δρόμο για να τους φτάσω.

Tip: Μην ακούτε συμβουλές από κανέναν. Βρείτε τις δικές σας απαντήσεις στα ερωτήματά σας.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Σταύρος Ιωαννίδης

Η φωτογραφία τραβήχτηκε τον Ιούνιο του 2000 στο Λαύριο Αττικής. Και είναι μέρος της ...

Μαρία Χριστοδούλου

Ρουμανία, πόλη Valcea Ιούνιος 2007 Η φτώχεια και η έλλειψη της στοιχειώδους εκπαίδευσης στις ...

Ερατώ Καντούνα EFIAP/b

Η λήψη της φωτογραφίας αυτής έγινε πριν από δύο περίπου χρόνια, στην περιοχή του ...

Θοδωρής Τζαλαβράς

Η φωτογραφία αυτή είναι μέρος ενός πρότζεκτ που τράβηξα την άνοιξη του 2012 και ...

Logan Bellew

Όταν ήρθα για πρώτη φορά στην Κύπρο, το 2011, δούλευα ως φωτογράφος για τις ...

Ανθή Αλεξάνδρου

Light on the Meteora ©ΑΝΘΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, 2012 Ταξίδι με γκρουπ στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο ...

X