Ah! Kosmos και Florian Cochet στην γκαλερί Art Seen

Η παραγωγός και περφόρμερ Ah! Kosmos και ο εικαστικός Florian Cochet παρουσιάζουν τη δουλειά που εμπνεύστηκαν από την παραμονή τους στην Κύπρο

Με την παρουσίαση δύο καλλιτεχνών που συμμετέχουν στο Element.a Residency συνεχίζεται στην γκαλερί Art Seen το γαλλικής προέλευσης και κυπριακής φιλοξενίας πρότζεκτ.

Η δεύτερη από τρεις εκθέσεις που παρουσιάζει η Art Seen στη Λευκωσία ξεκινά την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου και σε αυτή θα δούμε τη δουλειά των Ah! Kosmos και Florian Cochet.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου 2017.

Ο Γάλλος καλλιτέχνης Florian Cochet θα παρουσιάσει ένα σύνολο εγκαταστάσεων από μία επιτόπια δράση (In-situ action) μέχρι έργα τέχνης που εμπνεύστηκε κατά την διάρκεια της διαμονής του στην Κύπρο.

Γεννημένος το 1985, ο Florian Cochet βάζει στο επίκεντρο της καλλιτεχνικής του δουλειάς την καθημερινότητα και τα αντικείμενα που τη συνθέτουν. Για την εξερεύνηση αυτής της καθημερινότητας που τελικά παύουμε να βλέπουμε, ο καλλιτέχνης προτείνει να ψάξουμε την ποίηση που ενυπάρχει. Μία ποίηση που διαπερνά κάπου εδώ, κάπου αλλού, τις καθημερινότητες μας. Ο Florian Cochet χρησιμοποιεί διάφορες τεχνικές και μέσα, θραύσματα της καθημερινής ζωής, που τα μεταποιεί ώστε τα βλέμματα να διασταυρώνονται, να αναρωτιούνται και να ξαναβρίσκουν αυτά που τα περιβάλλουν.

Η Ah Kosmos! παραγωγός και performer από τη Τουρκία με βάση το Βερολίνο, θα παρουσιάσει μία νέα ηχητική εγκατάσταση. Μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στο θέατρο, το χορό και τις εικαστικές τέχνες. Το έργο της πάνω στον ήχο και τις δονήσεις επιχειρεί να μην εγκλωβιστεί σε ένα στυλ και να ξεπεράσει τις οριοθετήσεις του είδους. Προτείνοντας μια ηχητική εμβάπτιση στις συνθέσεις της που βυθίζει αυτούς που τις ακούνε σε μια υπερφυσική διάσταση, σχεδόν υπερβατική, η Ah Kosmos! προσπαθεί να αναλύσει τη σχέση που δημιουργείται ανάμεσα στους εκπεμπόμενους ήχους και τα σώματα.

Η επόμενη έκθεση θα παρουσιάζει τη δουλειά της περφόρμερ Μελίσσα Garcia Caro και τη συλλογική δουλειά των πέντε καλλιτεχνών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Element.a Residency.

+ Art Seen – Contemporary Art Projects, Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ 66Β, Cronos Court, 1077 Λευκωσία. Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη, Παρασκευή και Δευτέρα 15.30 – 19.00 ή με ραντεβού. +357 22006624 | www.art-seen.org

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Νέο έργο του Florian Cochet που θα παρουσιαστεί στην έκθεση του για πρώτη φορά. 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Λεβέντειος Πινακοθήκη: χωρίς διεθνείς εκθέσεις μέχρι Γενάρη 2021

Δεν θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις στη Λεβέντειο Πινακοθήκη παρά μόνο μετά το τέλος του 2020, ...

8 πραγματικές τοποθεσίες διάσημων έργων ζωγραφικής που μπορείτε να επισκεφθείτε σήμερα

Από ένα καφενείο στον ονειρικό νότο της Γαλλίας έως ένα εξοχικό σπίτι στο Οχάιο, ...

«Εικαστική τριλογία» από τον Αβέρκιο Χατζηπαύλου

Ο Πνευματικός Όμιλος Λεμεσού φιλοξενεί έργα του εικαστικού καλλιτέχνη Αβέρκιου Χατζηπαύλου, στο πλαίσιο της ...

Σημείωση στα σκουπίδια

Την περασμένη βδομάδα ανακοινώθηκαν οι νικητές των φωτογραφικών βραβείων LensCulture, που επιβραβεύουν φωτογράφους οι ...

“Είμαι Τζιαμαί που Είσαι”: Το Κυπριακό περίπτερο στην Biennale Αρχιτεκτονικής Βενετίας

Ο Γιώργος Χατζηχρίστου, η Alessandra Swiny και η Βερόνικα Αντωνίου,έχουν επιλεχθεί για να εκπροσωπήσουν ...

Κοινή επιστολή Βαν Γκογκ – Γκογκέν πωλήθηκε €210.600 σε δημοπρασία στο Παρίσι

Μια επιστολή που έγραψαν ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ και ο Πολ Γκογκέν, στην οποία ...

X