Ah! Kosmos και Florian Cochet στην γκαλερί Art Seen

Η παραγωγός και περφόρμερ Ah! Kosmos και ο εικαστικός Florian Cochet παρουσιάζουν τη δουλειά που εμπνεύστηκαν από την παραμονή τους στην Κύπρο

Με την παρουσίαση δύο καλλιτεχνών που συμμετέχουν στο Element.a Residency συνεχίζεται στην γκαλερί Art Seen το γαλλικής προέλευσης και κυπριακής φιλοξενίας πρότζεκτ.

Η δεύτερη από τρεις εκθέσεις που παρουσιάζει η Art Seen στη Λευκωσία ξεκινά την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου και σε αυτή θα δούμε τη δουλειά των Ah! Kosmos και Florian Cochet.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου 2017.

Ο Γάλλος καλλιτέχνης Florian Cochet θα παρουσιάσει ένα σύνολο εγκαταστάσεων από μία επιτόπια δράση (In-situ action) μέχρι έργα τέχνης που εμπνεύστηκε κατά την διάρκεια της διαμονής του στην Κύπρο.

Γεννημένος το 1985, ο Florian Cochet βάζει στο επίκεντρο της καλλιτεχνικής του δουλειάς την καθημερινότητα και τα αντικείμενα που τη συνθέτουν. Για την εξερεύνηση αυτής της καθημερινότητας που τελικά παύουμε να βλέπουμε, ο καλλιτέχνης προτείνει να ψάξουμε την ποίηση που ενυπάρχει. Μία ποίηση που διαπερνά κάπου εδώ, κάπου αλλού, τις καθημερινότητες μας. Ο Florian Cochet χρησιμοποιεί διάφορες τεχνικές και μέσα, θραύσματα της καθημερινής ζωής, που τα μεταποιεί ώστε τα βλέμματα να διασταυρώνονται, να αναρωτιούνται και να ξαναβρίσκουν αυτά που τα περιβάλλουν.

Η Ah Kosmos! παραγωγός και performer από τη Τουρκία με βάση το Βερολίνο, θα παρουσιάσει μία νέα ηχητική εγκατάσταση. Μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στο θέατρο, το χορό και τις εικαστικές τέχνες. Το έργο της πάνω στον ήχο και τις δονήσεις επιχειρεί να μην εγκλωβιστεί σε ένα στυλ και να ξεπεράσει τις οριοθετήσεις του είδους. Προτείνοντας μια ηχητική εμβάπτιση στις συνθέσεις της που βυθίζει αυτούς που τις ακούνε σε μια υπερφυσική διάσταση, σχεδόν υπερβατική, η Ah Kosmos! προσπαθεί να αναλύσει τη σχέση που δημιουργείται ανάμεσα στους εκπεμπόμενους ήχους και τα σώματα.

Η επόμενη έκθεση θα παρουσιάζει τη δουλειά της περφόρμερ Μελίσσα Garcia Caro και τη συλλογική δουλειά των πέντε καλλιτεχνών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Element.a Residency.

+ Art Seen – Contemporary Art Projects, Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ 66Β, Cronos Court, 1077 Λευκωσία. Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη, Παρασκευή και Δευτέρα 15.30 – 19.00 ή με ραντεβού. +357 22006624 | www.art-seen.org

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Νέο έργο του Florian Cochet που θα παρουσιαστεί στην έκθεση του για πρώτη φορά. 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Μουσείο φτιαγμένο με την αγάπη των φίλων

Ένα έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι εντυπωσιάζει στην έκθεση με την οποία εγκαινιάζεται την ...

Looping on thin ice

Ζητήσαμε από τον Θεόδουλο Γρηγορίου και τον TheoMass Lexileictous να μας μιλήσουν για τη συνεργασία τους πάνω ...

Η Κύπρος στην 58η Μπιενάλε Τέχνης Βενετίας με Χριστόφορο Σάββα

Oι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνουν ότι το Κυπριακό  Περίπτερο στην 58η ...

«Συγκλίσεις μαυρόασπρου και Χρώματος» από τον εικαστικό Χρίστο Χρίστου

Η Γκαλερί Αποκάλυψη θα φιλοξενήσει έργα του εικαστικού Χρίστου Χρίστου, στο πλαίσιο της έκθεσης με ...

«Animation και Σύγχρονη Τέχνη» στην Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης-ΣΠΕΛ

Για μια σειρά από εκδηλώσεις κατά τις οποίες η τέχνη των κινουμένων σχεδίων διεκδικεί ...

Εντοπίστηκε κλεμμένος πίνακας του Πικάσο

Ένας πίνακας που πιστεύεται ότι είναι το “Κεφάλι Αρλεκίνου” του Πάμπλο Πικάσο, τον οποίο ...

X