Ποιοι είσαστε;
Ο πολιτιστικός οργανισμός Arts Embrace είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με ιδιαίτερη ευαισθησία στη στήριξη και προώθηση Κύπριων καλλιτεχνών μέσα από όλες τις μορφές τέχνης. Τα ιδρυτικά του μέλη, δρ Άντρη Χατζηανδρέου [πιάνο], Βίκη Χατζηανδρέου [βιολί] και Νατάσα Χατζηανδρέου [κρουστά], είναι επαγγελματίες μουσικοί με έντονη πολιτιστική δράση και προσφορά στα κοινά.

Τι θέλετε;
Να δημιουργούμε και να ικανοποιούμε το αίσθημα του δικαίου αφήνοντας τη φωνή μας, τη φωνή των καλλιτεχνών αλλά και των πολιτών του τόπου, να ακουστεί μέσα από μια τέχνη επαναστατική. Η τρέλα και η ουτοπία που κρύβονται μέσα στη διεκδίκηση της δικαιοσύνης και της δικαίωσης, αποτελούν θεμέλιο της κληρονομιάς που επιδιώκει να περάσει ο οργανισμός μας στον Κύπριο πολίτη. Η αναζήτηση της δικαιοσύνης και η αστείρευτη ανάγκη για αλλαγή της πορείας του κόσμου είναι εξαιρετικής σημασίας στις μέρες μας, άκρως απαραίτητη στη διασφάλιση της ουσιαστικής εμπλοκής των πολιτών, στα των πολιτών. Έτσι, πέρα από τα ποιοτικά κριτήρια που λαμβάνονται πάντοτε υπόψη στη δημιουργία των καλλιτεχνικών παραγωγών μας, οι επιλογές μας επηρεάζονται και από τις ευρύτερες κοινωνικοπολιτικές καταστάσεις αλλά και από τα μηνύματα που θέλει να στείλει ο οργανισμός μας με το έργο του, η παρακαταθήκη που θέλει να αφήσει.

Τι κάνετε;
Διοργανώνουμε συναυλίες, παραστάσεις, εργαστήρια και masterclasses. Θεσμοθετήσαμε το μοναδικό στο είδος του ετήσιο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής για Νέους στην Κύπρο.
Μετατρέπουμε τη μουσική, τον χορό, το θέατρο, σε εργαλεία, σε δύναμη, σε φωνή που ακούγεται μέσα από τις παραστάσεις μας. Για εμάς η τέχνη είναι έννοιες και απόψεις επαναστατικά δομημένες – είναι βιώματα, αγώνες, αντιστάσεις, αντοχές προσωπικές, συναισθηματικές, ιδεολογικές, ηθικές, ακόμα και σωματικές. Έχοντας έτσι ως θεμελιώδη αρχή ότι η ανάγκη για δημιουργική έκφραση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση της ανθρώπινης φύσης, ο Arts Embrace προάγει τη φιλοσοφία ότι οι τέχνες είναι ένα από τα βασικότερα και ουσιαστικότερα μέσα καλλιέργειας ενεργών πολιτών εντός και εκτός των συνόρων τους.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Μαρία Αναστασίου

10.4.2011 Τι έχεις κάνει; Σπούδασα σκηνογραφία στο Λίβερπουλ όπου δούλεψα για λίγο καιρό ως ...

Oι «Stereo Soul» στην Κύπρο

Oι Stereo Soul, το ελληνικό συγκρότημα που έχει ξεχωρίσει με τις δυνατές του ερμηνείες, ...

Από το Βλαδιβόστοκ στο Κιότο ο Μάριος Ιωάννου Ηλία

Μετά την εντυπωσιακή ηχητική και οπτική απεικόνιση της ρωσικής πόλης του Βλαδιβοστόκ, ο Κύπριος ...

Μαρία Τομπάζου

Η Μαρία Τομπάζου είναι πίσω από το Marlia Project Τι κάνεις; Μ’ αρέσει να ...

Βασίλης Χριστοφή

Ο Βασίλης Χριστοφή σχεδιάζει την καθημερινότητα Τι σχεδιάζεις; Η δουλειά η οποία βρίσκεται στην ...

TratSik String Quartet Project στο Παλιό Ξυδάδικο

Μετά την πρώτη επιτυχημένη σειρά συναυλιών του «TratSik String Quartet» τον περασμένο Απρίλιο, το ...

X