Instaντανέ2 από τον Αντρο Ευσταθίου

Ο φωτογράφος Άντρος Ευσταθίου παρουσιάζει μια νέα σειρά από φωτογραφικά instaντανέ, τα οποία τράβηξε με το κινητό του τηλέφωνο στη διάρκεια της χρονιάς

Πόση τέχνη χωράει μέσα σε μια φωτογραφία; Πόση τέχνη χωράει σε μια φωτογραφία που “τραβήχτηκε” από ένα κινητό τηλέφωνο; Μπορεί κάποιος να θεωρήσει τις φωτογραφίες από κινητό τηλέφωνο καλλιτεχνικές; Έχουν θέση σε μια γκαλερί; Έχουν το δικαίωμα να τυπωθούν και να εκτεθούν στο κοινό; Τι είναι αυτό που κάνει τόσο δημοφιλές το ινσταγκραμ; Γιατί όλο και περισσότερος κόσμος ασχολείται με την φωτογραφία; Αυτά είναι μόνο λίγα από τα πολλά ερωτήματα που απασχολούν τον φωτογράφο Άντρο Ευσταθίου.

Ο Ευσταθίου παρουσιάζει για 2η συνεχόμενη χρόνια την σειρά του από φωτογραφικά instaντανέ, τα οποία τράβηξε με το κινητό του τηλέφωνο κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Πέρσι τέτοιο καιρό ο Ευσταθίου αποφάσισε να εκθέσει για 1η φορά τα αγαπημένα του instaντανέ, τυπώνοντας τα σε χαρτί, χωρίς κάδρα ακριβώς για να προσδώσει μια ελαφρότητα στην παρουσίαση αλλά και για να αποφύγει τον κλασσικό τρόπο παρουσίασης μιας φωτογραφικής έκθεσης.

Ο Ευσταθίου χρησιμοποιεί αρκετά το κινητό του τηλέφωνο για να απαθανατίσει την καθημερινότητα του, επειδή ακριβώς μπορεί να το κάνει χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάει παντού μαζί του επαγγελματικές κάμερες, οι οποίες εκτός των άλλων είναι αρκετά βαριές και πολλές φορές λειτουργούν αρνητικά στον ψυχισμό των προσώπων που επιλέγει να φωτογραφίσει.

Ο Ευσταθίου θεωρεί την σύγχρονη φωτογραφία ό,τι πιο «φρέσκο» έχει να επιδείξει ο κόσμος της τέχνης σήμερα σε παγκόσμια κλίμακα. Ο κόσμος λειτουργεί με την οπτική αλλά και με την πληροφορία. Ο κόσμος φλερτάρει με την αισθητική. Όλα αυτά συνυπάρχουν σε μια φωτογραφία τις περισσότερες φορές. Ίσως αυτός να είναι ένας σοβαρός λόγος που ο κόσμος μαζικά «φλερτάρει» καθημερινά με τη φωτογραφία.

Οι φωτογραφίες του Αντρου Ευσταθίου τυπώνονται σε woodfree χαρτί και θα παρουσιαστούν χωρίς τα κλασικά κάδρα, όπως και την περσινή χρονιά.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα δίδονται πληροφορίες και συμβουλές για το πώς μπορείτε να χειρίζεστε το Instagram πιο καλλιτεχνικά και επαγγελματικά.

+ Εγκαίνια την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 στις 20:00 στην isnotgallery [Οδυσσέως 11, Χρυσαλινιώτισσα, παλιά Λευκωσία]. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Οκτωβρίου 2017. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 10:30 – 13:00 & 15:00 – 18:00, Σάββατο: 10:00 – 14:00, Κυριακή: κατόπιν ραντεβού. Πληροφορίες τηλ. 99569498 και www.isnotgallery.com

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Αναβάλλεται η έκθεση της Θεοπίστης Στυλιανού-Λάμπερτ στο «Φυτώριο»

Μέχρι νεοτέρας αναβάλλεται η έκθεση «Arte-facts», η νέα ατομική έκθεση και παρουσίαση φωτογραφικού βιβλίου ...

«Λουκία Νικολαΐδου: εξιστορήσεις» στο Γκαράζ

Εστιάζοντας στις ιστορίες γυναικών, τη δράση και την ορατότητά τους σε μια καθοριστική περίοδο ...

ΕΚΑΤΕ: Αναφορικά με τις εξελίξεις για τον καθηγητή Γιώργο Γαβριήλ

Την υποστήριξη του εκφράζει το ΕΚΑΤΕ προς τον καλλιτέχνη Γιώργο Γαβριήλ. Απαράδεκτη η στάση ...

Έρχεται το Animafest Cyprus – Junior Edition

Διοργανώνεται και φέτος στην πρωτεύουσα το Animafest Cyprus – Junior Edition, που εστιάζει στην εκπαίδευση ...

Ρεκόρ για πίνακα του Ντιέγκο Ριβέρα σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη

Ένας πίνακας του Μεξικανού ζωγράφου Ντιέγκο Ριβέρα είναι από σήμερα το ακριβότερο έργο Λατινοαμερικανού ...

24 σχεδιαστές δίνουν 10 λεπτά για το design

«Εύστοχο, πρωτότυπο, άμεσο και περιεκτικό»: το 1ο Design Forum πραγματοποιείται το Σάββατο 9 Νοεμβρίου ...

X