Η Ντάινα Παπαδάκη πρόεδρος της Ενωσης Σκηνοθετών Κύπρου

Νέο διοικητικό συμβούλιο ανέδειξε η πρόσφατη Γενική Συνέλευση της Ενωσης Σκηνοθετών Κύπρου, το οποίο αναλαμβάνει σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του

Με νέο διοικητικό συμβούλιο θα αντιμετωπίσει η Ένωση Σκηνοθετών Κύπρου τη μεγαλύτερη ίσως πρόκληση που έχει συμβεί στην πρόσφατη ιστορία του οπτικοακουστικού τομέα και που δεν είναι άλλη από το Σχέδιο Κινήτρων για την ανάπτυξη του εν λόγω τομέα.

Πρόεδρος στο νέο δ.σ. της ΕΣΚ, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα σε γενική συνέλευση στις 23 Σεπτεμβρίου 2017, αναδείχθηκε η Ντάινα Παπαδάκη η οποία παίρνει τη θέση της Αλεξίας Ρόιτερ.

Η σύνθεση του νέου δ.σ. έχει ως εξής:

Πρόεδρος – Ντάινα Παπαδάκη

Αντιπρόεδρος – Τώνια Μισιαλή

Γραμματέας – Έλενα Αλωνεύτη

Ταμίας – Μιχάλης Καλοπαίδης

Εκπρόσωπος Κινηματογράφου – Κύρος Παπαβασιλείου

Εκπρόσωπος Τηλεόρασης – Κώστας Χατζησταύρου

Εκπρόσωπος Δημοσίων Σχέσεων – Νίκος Ταμάσιος

Αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΣΚ: «Το Νέο Συμβούλιο εκφράζει τις ευχαριστίες του στην πρόεδρο και τα μέλη του απελθόντος διοικητικού συμβουλίου για την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει, ιδιαίτερα όσον αφορά στην κατοχύρωση του επαγγέλματος του σκηνοθέτη αλλά και τις αμέτρητες προσπάθειες για βελτίωση και επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Παράλληλα εκφράζει την αποφασιστικότητα του να συνεχίσει να εργάζεται και να προωθεί τη διασφάλιση του μέλλοντος των Κύπριων σκηνοθετών. Θα συνεχίσει να εμπλέκεται ενεργά στην ανάπτυξη και ενίσχυση της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής βιομηχανίας και παιδείας της χώρας μας.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Σκηνοθετών Κύπρου από την πρώτη του συνεδρία έχει θέσει ως πρωταρχικό στόχο του την κατοχύρωση του επαγγέλματος του σκηνοθέτη στην Κύπρο, προκειμένου να προστατεύσει και να διασφαλίσει το μέλλον των Κυπρίων σκηνοθετών και ταυτόχρονα να αναπτύξει και να ενισχύσει την κινηματογραφική και τηλεοπτική βιομηχανία στην Κύπρο.»

Σε ανάρτησή της στο facebook, η τέως πρόεδρος του δ.σ. της ΕΣΚ, Αλεξία Ρόιτερ, εξέφρασε τις ευχαριστίες τς σε όσους «στάθηκαν ανιδιοτελώς σε μια τεράστια προσπάθεια» για την παραγωγή σημαντικού έργου και την επίτευξη ουσιαστικών στόχων. «Βρισκόμαστε πλέον σε μια κρίσιμη και καθοριστική περίοδο που ενδέχεται να φέρει τελικά την αναγνώριση και την ανάπτυξη του τομέα μας. Γι’ αυτό εύχομαι στους φίλους, συναδέλφους μου που έχουν αναλάβει καθήκοντα στο νέο ΔΣ καλή συνέχεια και καλή δύναμη! Επίσης εύχομαι όλοι οι Κύπριοι σκηνοθέτες και ειδικά τα μέλη μας να αντιληφθούν οτι τα κοινά τους αφορούν, ότι οφείλουν να συμμετέχουν και να δηλώνουν παρόν και ότι οι μεγάλοι αγώνες κερδίζονται μόνο έτσι και όχι με μεμονωμένες, ατομικές προσπάθειες».

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Λογοθέτης: «Η ταινία μου ρίχνεται από τον γενικό σας ελεγκτή σε ένα πολιτικό παιχνίδι»

Γράφει ο Γιάννης Σεϊτανίδης Η διαρροή ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από την Ελεγκτική ...

Κυπριακή πρόσκληση στον οπτικοακουστικό τομέα

Γράφει ο Γιάννης Σεϊτανίδης Σε μια περίοδο που η ζήτηση για οπτικοακουστικό περιεχόμενο αυξάνεται ...

Το κυπριακό ντοκιμαντέρ «Το Φάντασμα του Πίτερ Σέλερς» στα Φεστιβάλ της Βενετίας και Τελιουράιντ

Το κυπριακό ντοκιμαντέρ «Το Φάντασμα του Πίτερ Σέλερς» εντυπωσιάζει στα Φεστιβάλ της Βενετίας και ...

Συνέντευξη με τον Μπονγκ Τζουν-Χο, φετινό νικητή του Χρυσού Φοίνικα

Ακόμη και μια ταινία για ένα άντρα σε ένα έρημο νησί είναι πολιτική, ανέφερε ...

Γυρίσματα στον Πωμό για την ταινία «Η Κοιλάδα των Ρόδων»

Στην περιοχή του Πωμού, στην Πάφο, πραγματοποιεί γυρίσματα για την μεγάλου μήκους ταινία του ...

X