Η Ντάινα Παπαδάκη πρόεδρος της Ενωσης Σκηνοθετών Κύπρου

Νέο διοικητικό συμβούλιο ανέδειξε η πρόσφατη Γενική Συνέλευση της Ενωσης Σκηνοθετών Κύπρου, το οποίο αναλαμβάνει σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του

Με νέο διοικητικό συμβούλιο θα αντιμετωπίσει η Ένωση Σκηνοθετών Κύπρου τη μεγαλύτερη ίσως πρόκληση που έχει συμβεί στην πρόσφατη ιστορία του οπτικοακουστικού τομέα και που δεν είναι άλλη από το Σχέδιο Κινήτρων για την ανάπτυξη του εν λόγω τομέα.

Πρόεδρος στο νέο δ.σ. της ΕΣΚ, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα σε γενική συνέλευση στις 23 Σεπτεμβρίου 2017, αναδείχθηκε η Ντάινα Παπαδάκη η οποία παίρνει τη θέση της Αλεξίας Ρόιτερ.

Η σύνθεση του νέου δ.σ. έχει ως εξής:

Πρόεδρος – Ντάινα Παπαδάκη

Αντιπρόεδρος – Τώνια Μισιαλή

Γραμματέας – Έλενα Αλωνεύτη

Ταμίας – Μιχάλης Καλοπαίδης

Εκπρόσωπος Κινηματογράφου – Κύρος Παπαβασιλείου

Εκπρόσωπος Τηλεόρασης – Κώστας Χατζησταύρου

Εκπρόσωπος Δημοσίων Σχέσεων – Νίκος Ταμάσιος

Αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΣΚ: «Το Νέο Συμβούλιο εκφράζει τις ευχαριστίες του στην πρόεδρο και τα μέλη του απελθόντος διοικητικού συμβουλίου για την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει, ιδιαίτερα όσον αφορά στην κατοχύρωση του επαγγέλματος του σκηνοθέτη αλλά και τις αμέτρητες προσπάθειες για βελτίωση και επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Παράλληλα εκφράζει την αποφασιστικότητα του να συνεχίσει να εργάζεται και να προωθεί τη διασφάλιση του μέλλοντος των Κύπριων σκηνοθετών. Θα συνεχίσει να εμπλέκεται ενεργά στην ανάπτυξη και ενίσχυση της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής βιομηχανίας και παιδείας της χώρας μας.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Σκηνοθετών Κύπρου από την πρώτη του συνεδρία έχει θέσει ως πρωταρχικό στόχο του την κατοχύρωση του επαγγέλματος του σκηνοθέτη στην Κύπρο, προκειμένου να προστατεύσει και να διασφαλίσει το μέλλον των Κυπρίων σκηνοθετών και ταυτόχρονα να αναπτύξει και να ενισχύσει την κινηματογραφική και τηλεοπτική βιομηχανία στην Κύπρο.»

Σε ανάρτησή της στο facebook, η τέως πρόεδρος του δ.σ. της ΕΣΚ, Αλεξία Ρόιτερ, εξέφρασε τις ευχαριστίες τς σε όσους «στάθηκαν ανιδιοτελώς σε μια τεράστια προσπάθεια» για την παραγωγή σημαντικού έργου και την επίτευξη ουσιαστικών στόχων. «Βρισκόμαστε πλέον σε μια κρίσιμη και καθοριστική περίοδο που ενδέχεται να φέρει τελικά την αναγνώριση και την ανάπτυξη του τομέα μας. Γι’ αυτό εύχομαι στους φίλους, συναδέλφους μου που έχουν αναλάβει καθήκοντα στο νέο ΔΣ καλή συνέχεια και καλή δύναμη! Επίσης εύχομαι όλοι οι Κύπριοι σκηνοθέτες και ειδικά τα μέλη μας να αντιληφθούν οτι τα κοινά τους αφορούν, ότι οφείλουν να συμμετέχουν και να δηλώνουν παρόν και ότι οι μεγάλοι αγώνες κερδίζονται μόνο έτσι και όχι με μεμονωμένες, ατομικές προσπάθειες».

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Πόντος: «Μνήμες στην ομίχλη του παρελθόντος»

Είναι κοινή πεποίθηση ότι το ζήτημα του Πόντου δεν απασχόλησε τόσο πολύ τη διεθνή ...

Νίκολας Κέιτζ: Κλακέτα στις 24 Ιουνίου

Σε ένα δεκαήμερο ξεκινούν στη χώρα μας τα γυρίσματα της ταινίας Jiu Jitsu, σε ...

Έριξε αυλαία το ΑΕΙ – CineFest 2018

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου το πλούσιο πενθήμερο πρόγραμμα προβολών (27 συνολικά ταινιών), διαλέξεων, ...

Το πρόγραμμα του 3ου Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ 

Η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Κύπρο υποστηρίζει και φέτος το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, ...

«Ρόζμαρι» στο Cine Studio

Ο Όμιλος Φίλων Κινηματογράφου παρουσιάζει την προβολή της ταινίας «Ρόζμαρι» του Άδωνη Φλωρίδη, την ...

Πώς να φτιάξεις μια ταινία [μέρος Β’]

Την εβδομάδα που μας πέρασε ξεκινήσαμε το ταξίδι γνωριμίας με τα στάδια παραγωγής μιας ...

X