Η θεατρική σεζόν στο Σατιρικό Θέατρο

Στέλιος Καυκαρίδης, Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Γιασάρ Ερσόι, Μαρία Κυριάκου και Μαριάννα Καυκαρίδη σκηνοθετούν τα έργα της Κεντρικής Σκηνής του Σατιρικού Θεάτρου

Με το κλασικό έργο του ‘Αρθουρ Μίλερ «Ψηλά από τη γέφυρα» θα ανοίξει η νέα σεζόν στην Κεντρική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου.

Η θεατρική περίοδος ξεκίνησε ήδη στην Παιδική Σκηνή με τον «Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Μάριου Κακουλλή. Ωστόσο έχει περάσει περισσότερο από ένας μήνας μέχρι την επόμενη παραγωγή του Σατιρικού, καθώς η πρεμιέρα του «Ψηλά από τη γέφυρα» προγραμματίστηκε για τις 4 Νοεμβρίου.

Πολιτικός λόγος, δικοινοτισμός αλλά και ένα -κάποιο- άνοιγμα χαρακτηρίζουν τη σεζόν για το θέατρο που έχει την έδρα του στην Αγλαντζιά και που εκτιμάται για την αποκεντρωτική του δράση, καθώς είναι το θεατρικό σχήμα που δίνει τις περισσότερες παραστάσεις με την καλοκαιρινή του παραγωγή σε ολόκληρη την Κύπρο [φέτος, «Το ξύλο βγήκε απ΄ τον παράδεισο» έδωσε 71 παραστάσεις ενώπιον 35 χιλιάδων θεατών και συνεχίζει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου!].

Στην Κεντρική Σκηνή

Με πρώτο έργο το συγκλονιστικό αφήγημα του Μίλερ, το οποίο θα σκηνοθετήσει ο Στέλιος Καυκαρίδης σε σκηνικά και κουστούμια του βραβευμένου Στέφανου Αθηαινίτη, το Σατιρικό θα συνεχίσει με την ελληνική αισθηματική κωμωδία «Ηλέκτρα η Τρίτη», με τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη σε ρόλο πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη. Αυτή θα είναι και η πρώτη παραγωγή για το 2018, με την πρεμιέρα να προγραμματίζεται για τις 13 Ιανουαρίου.

Ακολούθως, η κεντρική θα δοθεί στον γνωστό Τουρκοκύπριο σκηνοθέτη Γιασάρ Ερσόι ο οποίος θα ανεβάσει την αμερικανική πολιτική σάτιρα «Μια άνεργη που γράφει στον πρόεδρο». Στο ρόλο της άνεργης η Χριστίνα Χριστόφια.

Η τέταρτη παραγωγή κινείται σε γνώριμο για το Σατιρικό ύφος: πρόκειται για την κωμωδία των Ρέππα – Παπαθανασίου «Φούστα Μπλούζα» σε σκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου και προγραμματίζεται για τον Μάρτιο.

Επίσης, Μάρτιο θα σκηνοθετήσει η βραβευμένη Μαρία Κυριάκου το έργο του Έντουαρτ Μποντ «Οι λυτρωμένοι».

Το καλοκαίρι, το Σατιρικό θα περιοδεύσει με την κυπριακή κωμωδία «Ο Γιαννής τζαι ο Δεσπότης», που υπογράφει ο γνωστός τραγουδιστής Μιχάλης Τερλικκάς.

Τελευταίο έργο της Κεντρικής Σκηνής για το 2018 (αλλά πρώτο για την επόμενη σεζόν) θα είναι η αντιπολεμική σάτιρα που διασκεύασε και θα σκηνοθετήσει η Ρέινα Εσκενάζυ «Μαλένα». Στον ρόλο της Μαλένας η Πένυ Φοινίρη.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«Πέρσες»: Ακύρωση παράστασης στο Βεάκειο

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, συμμετέχοντας στο τριήμερο εθνικό πένθος και εκφράζοντας την αλληλεγγύη και ...

«Κραυγή» στο Συνεργείο

Το θέατρο ΑντίΛογος και το έργο «Κραυγή» ταξιδεύει στη Λεμεσό, για μία μόνο παράσταση, ...

Με πέντε παραγωγές το «Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2019»

Η καλλιτεχνική ποιότητα των παραστάσεων και η ουσιαστική συνεισφορά στο διεθνές και τοπικό πολιτιστικό ...

«Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων»

Το πρωτοποριακό τρισδιάστατο μιούζικαλ, με τις νέες συναρπαστικές περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των ...

«Ο Μονόλογος του Τσάρου» στην Πάφο

Στην Πάφο για μια παράσταση ταξιδεύει στις 23 Αυγούστου ο «Μονόλογος του Τσάρου», μια ...

Τα «Κυπριαμύθια» επιστρέφουν με επιπλέον παραστάσεις

Μετά από τις sold out παραστάσεις του καλοκαιριού, τα «Κυπριαμύθια» επιστρέφουν δυναμικά και για ...

X