«Ο πελεκάνος» στην ΕΘΑΛ

Η Λέα Μαλένη σκηνοθετεί στην ΕΘΑΛ το έργο του Αύγουστου Στρίντμπεργκ με τους τους ηθοποιούς Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Ερμίνα Κυριαζή, Αντρέα Φυλακτού και Βασίλη Χαραλάμπους επί σκηνής

Με το κλασικό έργο του Αύγουστου Στρίντμπεργκ «Ο πελεκάνος» σηκώνει την αυλαία της θεατρικής σεζόν η ΕΘΑΛ το Σάββατο 21 Οκτωβρίου.

Το έργο, που θεωρείται μια σύγχρονη μεταφορά της Ορέστειας και αφορά τα γεγονότα που ακολουθούν μετά τον θάνατο του πατέρα και τον γάμο της κόρης μιας οικογένειας, ανεβαίνει σε μετάφραση της Έρι Κύργια και σκηνοθεσία της Λέας Μαλένη.

Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για το Σάββατο 21 Οκτωβρίου και επί σκηνής θα δούμε τους ηθοποιούς Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Ερμίνα Κυριαζή, Αντρέα Φυλακτού και Βασίλη Χαραλάμπους να μεταφέρουν το έργο του Στρίντμπεργκ 110 χρόνια μετά τη συγγραφή του.

Στο επίκεντρο της υπόθεσης του «Πελεκάνου» βρίσκεται ένας πατέρας «δολοφονημένος» από τη μητέρα και ο νεαρός εραστής της, ο οποίος μόλις έχει παντρευτεί την κόρη του σπιτιού. Το φάντασμα του νεκρού πατέρα πλανάται πάνω από το σπίτι. Η αλήθεια αποκαλύπτεται τελικά στον γιο. Τα παιδιά ξυπνούν από τον λήθαργο της πλάνης τους και ζητούν να πάρουν εκδίκηση.

Ο συγγραφέας έγραψε το έργο σαν μια «εκδικητική σονάτα» εναντίον της αγαπημένης του αδελφής ‘Αννας, που τον βασάνισε με την αποτρόπαια συμπεριφορά της στο διάστημα που έμεινε σπίτι του για να τον φροντίσει.

Τα σκηνικά και κοστούμια στην παραγωγή της ΕΘΑΛ υπογράφει η Μαρίζα Παρτζίλη, τους σχεδιασμούς φωτισμών ο Βασίλης Πετεινάρης, τη μουσική ο Δημήτρης Ζαχαρίου και την κίνηση η Αριάνα Μαρκουλίδου, η σκηνοθέτις και οι ηθοποιοί της παράστασης.

+ Πρεμιέρα το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στις 20:30 στον Τεχνοχώρο της ΕΘΑΛ και παραστάσεις κάθε Τρίτη & Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 18:30. Πληροφορίες τηλ. 25877827.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ζητούνται άντρες ηθοποιοί για την παραγωγή «Πέτρες»

Η Σκηνή 8 σε συνεργασία με το Θέατρο Αντίδοτο πραγματοποιούν ακρόαση για άντρες ηθοποιούς ...

Μικαέλλα Κάσινου: «Η Γαρυφαλλιά είναι μία γυναίκα του σήμερα»  

Συνέντευξη στην Κατερίνα Μιχάηλου Μετά το stand-up tragedy Panωλεθρία, η θεατρική ομάδα Αντίσκηνο επέστρεψε ...

Οι «Αχαρνής» του Αριστοφάνη στην Κύπρο

Στην Κύπρο ταξιδεύει η ελληνική παραγωγή «Αχαρνής» του Αριστοφάνη, για δύο μόνο παραστάσεις σε ...

«Αστροφεγγιά»: λογοτεχνικό αριστούργημα επί σκηνής

Συνέντευξη στον Δημήτρη Γεωργίου Ένα από τα αριστουργήματα της νεοελληνικής λογοτεχνίας που γράφτηκε από ...

«Ελένη Vol. V» στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

Ο ηθοποιός Μάριος Ιωάννου ερμηνεύει το έργο Ελένη Vol. V., που ανεβαίνει στο πλαίσιο ...

Ημερίδα| Επανερμηνεύοντας τον Τένεσι Ουίλιαμς: Σκηνοθετικές προσεγγίσεις

Η Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού (Ε.Θ.Α.Λ.), με αφορμή την παρουσίαση του εμβληματικού έργου του ...

X