Η μουσική του Μάρκου Βαφέα

Άρχισα να παίζω το πιάνο σε ηλικία περίπου έξι ετών. Για χρόνια η μουσική για μένα ήταν χωρισμένη σε δύο ομάδες: η μουσική που έπαιζα και η μουσική που μου άρεσε να ακούω. Αυτό οφείλεται πιθανότατα στο γεγονός ότι η κλασσική μουσική δεν είναι ακριβώς το πιο ελκυστικό είδος μουσικής για ένα δεκάχρονο αλλά με την πάροδο των χρόνων και κυρίως μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας τάξης πιάνου(grade 8) άρχισα να την εκτιμώ και να την απολαμβάνω. Την πρώτη φορά που “σύνθεσα” οτιδήποτε ήταν γύρω στην ηλικία των 14 ετών, όταν έπρεπε να παρουσιάσω κάτι για την τάξη της μουσικής. Θα μπορούσα να είχα παίξει ένα κομμάτι στο πιάνο, αλλά φυσικά ήμουν πολύ τεμπέλης για να καθίσω και να ετοιμάσω ένα από τα παλαιότερα κομμάτια μου. Έτσι,ήρθε η ημέρα πριν από την παρουσίαση και δεν είχα ετοιμάσει τίποτα. Ξαφνικά από το πουθενά αποφάσισα ότι θα έπρεπε να κάνω κάτι από το μηδέν και κατέβασα ένα πρόγραμμα για τη δημιουργία μουσικής και δημιούργησα ένα κομμάτι 40 δευτερολέπτων. Το αστείο ήταν ότι δεν κατάφερα καν να το παρουσιάσω επειδή τελείωσε ο χρόνος του μαθήματος, αλλά αυτό δεν με ενόχλησε γιατί ανακάλυψα κάτι που ήξερα ότι δεν θα αφήσω ποτέ. Την παραγωγή μουσικής.

Αυτές τις μέρες περνάω περισσότερο από το χρόνο μου παράγωντας ηλεκτρονική και ροκ μουσική και άρχισα να παίζω κιθάρα. Είτε αποφασίζω να ακολουθήσω καριέρα με βάση τη μουσική παραγωγή, είμαι βέβαιος ότι ποτέ δεν θα σταματήσω να δημιουργώ μουσική ανεξάρτητα από το τι σκέφτονται οι άλλοι για την δουλειά μου. Ένας κόσμος χωρίς μουσική για μένα είναι ένας κόσμος απογυμνωμένος από ευτυχία και χαρά.

 

<

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας : «Ο Αττίκ στο Παρίσι… και άλλες ιστορίες»

Σε συνέχεια του σχετικού διατάγματος του Υπουργείου Υγείας για την επανεκκίνηση των κλειστών θεάτρων, ...

The Vintage Project με την Έλενα Χατζηαυξέντη

Το The vintage project με την Έλενα Χατζηαυξέντη επιστρέφει την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου στο ...

«Μάριος Τόκας: Για πάντα εδώ» σε Λευκωσία και Λεμεσό

Δέκα χρόνια μετά από το θάνατό του μεγάλου δημιουργού Μάριου Τόκα, 11 σπουδαίοι ερμηνευτές ...

Φοίβος Δεληβοριάς – Σωφρόνης Σωφρονίου στη σκηνή του Ριάλτο

Φοίβος Δεληβοριάς και Σωφρόνης Σωφρονίου θα βρεθούν στη σκηνή του Θεάτρου Ριάλτο για μια ...

Μια Συναυλία για την ειρήνη και τον διάλογο από τη ΣΟΚ

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 20 χρόνια λειτουργίας του Θεάτρου Ριάλτου διοργανώνεται συναυλία ...

«Η Τέχνη στις Κοινότητες»|Πρόγραμμα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης 2020

Το Πρόγραμμα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης, το οποίο πραγματοποιείται με επιτυχία για 5η συνεχόμενη χρονιά, θέτει ...

X