Η μουσική του Μάρκου Βαφέα

Άρχισα να παίζω το πιάνο σε ηλικία περίπου έξι ετών. Για χρόνια η μουσική για μένα ήταν χωρισμένη σε δύο ομάδες: η μουσική που έπαιζα και η μουσική που μου άρεσε να ακούω. Αυτό οφείλεται πιθανότατα στο γεγονός ότι η κλασσική μουσική δεν είναι ακριβώς το πιο ελκυστικό είδος μουσικής για ένα δεκάχρονο αλλά με την πάροδο των χρόνων και κυρίως μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας τάξης πιάνου(grade 8) άρχισα να την εκτιμώ και να την απολαμβάνω. Την πρώτη φορά που “σύνθεσα” οτιδήποτε ήταν γύρω στην ηλικία των 14 ετών, όταν έπρεπε να παρουσιάσω κάτι για την τάξη της μουσικής. Θα μπορούσα να είχα παίξει ένα κομμάτι στο πιάνο, αλλά φυσικά ήμουν πολύ τεμπέλης για να καθίσω και να ετοιμάσω ένα από τα παλαιότερα κομμάτια μου. Έτσι,ήρθε η ημέρα πριν από την παρουσίαση και δεν είχα ετοιμάσει τίποτα. Ξαφνικά από το πουθενά αποφάσισα ότι θα έπρεπε να κάνω κάτι από το μηδέν και κατέβασα ένα πρόγραμμα για τη δημιουργία μουσικής και δημιούργησα ένα κομμάτι 40 δευτερολέπτων. Το αστείο ήταν ότι δεν κατάφερα καν να το παρουσιάσω επειδή τελείωσε ο χρόνος του μαθήματος, αλλά αυτό δεν με ενόχλησε γιατί ανακάλυψα κάτι που ήξερα ότι δεν θα αφήσω ποτέ. Την παραγωγή μουσικής.

Αυτές τις μέρες περνάω περισσότερο από το χρόνο μου παράγωντας ηλεκτρονική και ροκ μουσική και άρχισα να παίζω κιθάρα. Είτε αποφασίζω να ακολουθήσω καριέρα με βάση τη μουσική παραγωγή, είμαι βέβαιος ότι ποτέ δεν θα σταματήσω να δημιουργώ μουσική ανεξάρτητα από το τι σκέφτονται οι άλλοι για την δουλειά μου. Ένας κόσμος χωρίς μουσική για μένα είναι ένας κόσμος απογυμνωμένος από ευτυχία και χαρά.

 

<

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ρεσιτάλ για πιάνο με τη Laura Mikkola

Με την ευκαιρία της Φινλανδικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ίδρυμα Τεχνών ...

Disco party ανάμεσα στα δέντρα

Η Fibonacci Events διοργανώνει και φέτος το Disco at the Park Vol.2 στο πάρκο ...

Αγάπη είναι…

Νιώθω αγάπη γιατί είμαι άνθρωπος γιατί μέσα από την αμοιβαιότητα ζω και είμαι ζωντανή ...

Αλλαγή μαέστρου στη συναυλία της ορχήστρας Concertgebouw (RCO) στο Κούριο

Γράφει ο Αντρέας Τσαούσης  Ενώ συνεχίζονται πυρετωδώς οι προετοιμασίες για τη Συναυλία στο Κούριο ...

Acid Baby Jesus:Οι διεθνείς Έλληνες έρχονται στον Φέγγαρο

Συνέντευξη στον Λευτέρη Μουμτζή* Δημιουργήθηκαν το 2009 στην Αθήνα αλλά σύντομα ξεπέρασαν τα ελληνικά ...

«Θησαυροί του ρομαντισμού» από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου παρουσιάζει δύο συναυλίες σε Λευκωσία και Πάφο υπό την καλλιτεχνική ...

X