Καλλιτέχνες από την Κύπρο και την Ολλανδία αναζητούν τους μύθους που τους ενώνουν σε μια έκθεση που επιμελούνται για το Πάφος2017 η Chiaki Kamikawa, Γιαπωνέζα εικαστικός που ζει εδώ και χρόνια στην Πάφο και ο B.C. Epker. 

Η έκθεση με τίτλο In search of common myth είναι το πρώτο μέρος ενός διετούς, διεθνούς πρότζεκτ ανταλλαγής καλλιτεχνών μεταξύ της πόλης της Πάφου και της πόλης Leeuwarden στην Ολλανδία. Οκτώ καλλιτέχνες από τις δύο χώρες ανακαλύπτουν, ερμηνεύουν και δημιουργούν εκ νέου διάφορους «μύθους« της Πάφου. Οι καλλιτέχνες δημιούργησαν μοναδικά έργα έχοντας αφενός ερευνήσει την ιστορία της Πάφου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και αφετέρου συνομιλήσει με κάτοικους της Πάφου.

Στην έκθεση θα παρουσιάζονται οι εικαστικές απεικονίσεις των καλλιτεχνών από την έρευνα και τις επαφές τους στην Πάφο, ενσωματώνοντας την προσωπική, νοητική τους αντίληψη για την έννοια του «μύθου».

Από την Κύπρο συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Chiaki Kamikawa, Μαριάννα Κωνσταντή, Μάριος Κωνσταντινίδης και Μελίτα Κούτα και από την Ολλανδία οι Aafke Ytsma, Anuli Croon, B.C. Epker και Eiko Ishizawa.

+ Εγκαίνια στις 6 Δεκεμβρίου στις 19:30 στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου. Τα εγκαίνια θα τελέσει η πρέσβειρα της Ολλανδίας στην Κύπρο Ms. Nathalie Jaarsma.

Η έκθεση θα παραμείνει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2017. Τελεί υπό την αιγίδα της πολιτιστικής κίνησης ex-Artis και του οργανισμού EU Japan Fest Japan Committee, της πρεσβείας της Ολλανδίας στην Κύπρο και του Kimonos Art Centre στην Πάφο.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 9:00-15:00, Σάββατο 10:00-13:00. Πληροφορίες τηλ. 26930653.

ΕΙΚΟΝΑ: B.C.Epker, Guard with cornflower [at the byzantine church of Ayios Nicolaos in Famagusta]

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Στήριξη στον πολιτισμό υποσχέθηκε εκ νέου ο ΥΠΠΑΝ

Τηλεδιάσκεψη με καλλιτέχνες, εκπροσώπους δημιουργών πού εργάζονται στον πολιτιστικό τομέα πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός ...

100 χρόνια Bauhaus

Ένα αιώνα μετά τη γέννησή της , η επιρροή της μεγάλης Γερμανικής σχολής καλών ...

«Διαυγές Όνειρο» από τους Πανίκο Τεμπριώτη και Γιώργο Κούμουρο

Η Γκαλερί Opus 39 παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση «Διαυγές Όνειρο» από τους Πανίκο ...

«Pictures for Elmhurst» : Φωτογράφοι στηρίζουν νοσοκομείο της Νέας Υόρκης

Ενενήντα έξι νεοϋορκέζοι φωτογράφοι διαθέτουν εκτυπώσεις φωτογραφιών τους για να στηρίξουν ένα από τα ...

My Akamas Mandala

Την πολύ πετυχημένη έκδοση με τίτλο ‘My Nicosia Mandala’ Colouring Book που κυκλοφόρησε πέρυσι, ...

Παρ’όλα αυτά καταλήγουμε εδώ /Bizim Kütüphane (Η Βιβλιοθήκη μας)

  Στα πλαίσια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017 και το πρότζεκτ Terra Mediterranea: ...

X