Η ταινία Voir du pays, που σκηνοθέτησαν οι αδελφές Ντελφίν και Μιριέλ Κουλέν το 2016 και η υπόθεση της οποίας εκτυλίσσεται στην Κύπρο, προβάλλεται στις αρχές Δεκεμβρίου στο Σινέ Στούντιο.

Η ταινία παρουσιάζει την ιστορία δύο γυναικών που υπηρέτησαν στο Αφγανιστάν και τώρα επιστρέφουν στη χώρα τους. Ενδιάμεσα, η ομάδα τους θα κάνει σταθμό στην Κύπρο και σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο όπου θα έχουν τρεις μέρες «αποσυμπίεσης» μέσα από ένα πρόγραμμα αποκατάστασης, με σκοπό να ξεχάσουν τον πόλεμο και όσα έζησαν στο Αφγανιστάν. Παρόλες, ωστόσο, τις ανέσεις, δεν είναι εύκολο να ξεχαστούν η βία και ο θάνατος γύρω τους.

Η ταινία αποτελεί γαλλοελληνική παραγωγή πίσω από την οποία βρίσκεται η εταιρεία Archipel 35, υπεύθυνη και για ταινίες του κορυφαίου γαλλικού σκηνοθετικού διδύμου των αδελφών Νταρντέν [Η Σιωπή της Λόρνας, Το άγνωστο κορίτσι κ.ά.]

Με προϋπολογισμό 3,5 εκατ. δολάρια [περί τα 2,9 εκατ. ευρώ], τα γυρίσματα θα πραγματοποιούνταν στην Κύπρο όπου και διαδραματίζεται η υπόθεση της ταινίας. Ωστόσο εξαιτίας του ότι η Κύπρος δεν προσφέρει ακόμη πακέτο κινήτρων για την πραγματοποίηση διεθνών παραγωγών στο έδαφός της, η ταινία γυρίστηκε στη Ρόδο της οποίας τα χαρακτηριστικά συνάδουν με αυτά της χώρας μας. Έγιναν επίσης γυρίσματα στο Παρίσι και ελάχιστα, αναγκαία γυρίσματα στην Κύπρο.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Αριάν Λαμπέντ και Soko. Συμμετέχουν επίσης μεταξύ άλλων οι Έλληνες ηθοποιοί Μάκης Παπαδημητρίου και Αντρέας Κωνσταντίνου.

H ταινία Voir du pays είχε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ των Καννών όπου απέσπασε το βραβείο σεναρίου στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα/Un certain regard».

+ Προβολή στο Σινέ Στούντιο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου και την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στις 21:00. Διάρκεια 100 λεπτά. 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών ο Δανός σκηνοθέτης Λαρς Φον Τρίερ

Ο Δανός σκηνοθέτης Λαρς Φον Τρίερ που κηρύχθηκε persona non grata και αποκλείστηκε από ...

Ο κινηματογράφος της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις ταινίες της εβδομάδας σε ένα ποστ! Τετάρτη 24 Ιανουαρίου “A Woman of ...

Επίσημη έναρξη για το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

Το αγαπημένο καλοκαιρινό Φεστιβάλ μετράει αντίστροφα για την επίσημη έναρξή του, την Τετάρτη 1η ...

Ένα Όσκαρ (και) για τον Ντέιβιντ Λιντς

Ο διάσημος σκηνοθέτης των ταινιών Mulholland Drive, Lost Highway, Blue Velvet, Wild at Heart ...

Where is Ηome?

Το Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικoύ Κινηματογράφου Κύπρου (ICFFCY) σας προσκαλεί στην πρεμιέρα πέντε ταινιών μικρού μήκους υπό ...

X