Ταινίες του Μιχάλη Κακογιάννη στο Ίδρυμα Αναστάσιου Γ. Λεβέντη

 • Η Πρεσβεία της Ελλάδος σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Αναστάσιος Λεβέντης» διοργανώνει την προβολή της πολυβραβευμένης τριλογίας των ταινιών αρχαίου δράματος του Μιχάλη Κακογιάννη, «Ηλέκτρα», «Τρωάδες», «Ιφιγένεια εν Αυλίδι».

  Η προβολή της τριλογίας προσφέρει την ευκαιρία επαφής με την πολιτιστική-καλλιτεχνική κληρονομιά του μεγάλου σκηνοθέτη, ο οποίος με το έργο του μεταφέρει τον πλούτο του αρχαίου δράματος στο παγκόσμιο κινηματογραφικό γίγνεσθαι. Η προβολή πραγματοποιείται με την ευγενική παραχώρηση των ταινιών από το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη.

  Στις 28 Νοεμβρίου 2017, θα προβληθεί η ταινία «Ηλέκτρα». Ο κ. Τάσος Γουδέλης, συγγραφέας και κριτικός κινηματογράφου θα είναι ομιλητής με θέμα «Τρεις τραγωδίες του Ευριπίδη από τον Μιχάλη Κακογιάννη».

  Στις 30 Νοεμβρίου 2017, θα προβληθεί η ταινία «Τρωάδες». Ο Πρέσβυς της Ελλάδος κ. Ηλίας Φωτόπουλος θα είναι ομιλητής με θέμα «Ο Θρήνος των Τρωάδων».

  Την 1 Δεκεμβρίου 2017, θα προβληθεί η ταινία «Ιφιγένεια εν Αυλίδι». Ο κ. Χαράλαμπος Μπακιρτζής Διευθυντής του Ιδρύματος Αναστάσιος Γ. Λεβέντης θα είναι ομιλητής με θέμα «Ο χώρος και το ένδυμα».

  *Η προβολή των ταινιών θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διαλέξεων του Ιδρύματος Αναστάσιου Γ. Λεβέντη, Γλάδστωνος 40, Λευκωσία, στις 19.00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

   

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

   Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

  You May Also Like

  21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ: «Γιατί να κοιτάζουμε τα ζώα»

  Zώα. Ζώα οικόσιτα, αδέσποτα, ζώα της υπαίθρου, ζώα σφαγιασμένα για τροφή, ζώα σφαγιασμένα για ...

  Τελευταίο χειροκρότημα στον Θύμιο Καρακατσάνη

  Μ΄ενα δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα αποχαιρέτησαν συγγενείς, συνάδελφοι και απλός κόσμος τον «Αριστοφανικό» Θύμιο ...

  Ο Μικ Τζάγκερ είναι SuperHeavy [βίντεο]

  Ένα τραγούδι στη σανσκριτική γλώσσα -την επίσημη γλώσσα της Ινδίας- ερμηνεύει ο Μικ Τζάγκερ, ...

  « FORGET ME NOT … ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ »

  Μέλη της εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Κύπριοι Χαράκτες» παρουσιάζουν έργα τους στο πλάισιο των ...

  Το πρώτο ψηφιακό αρχείο για τρανσέξουαλ στη δημοσιότητα

  Για πρώτη φορά, εικόνες της transgender ιστορίας είναι διαθέσιμες για το κοινό. Η συλλογή ...

  5o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΚΥΠΡΟΥ

  Από τις 17 μέχρι και τις 23 Οκτωβρίου στο Θέατρο Ριάλτο, το Διεθνές Φεστιβάλ ...

  X