Χριστόδουλος Παναγιώτου | Pulp Paintings

 • Στο κτήριο της Τράπεζας Κύπρου (και πρώην εμβληματική έδρα της Λαϊκής Τράπεζας) στην είσοδο της Λευκωσίας θα φιλοξενηθεί η έκθεση του Χριστόδουλου Παναγιώτου με τίτλο Pulp Paintings.
  Η επιλογή του χώρου είναι χαρακτηριστική καθώς το ίδιο το υλικό των νέων έργων του Παναγιώτου είναι χαρτοπολτός που κατασκευάστηκε από τραπεζογραμμάτια ευρώ που έχουν αποσυρθεί, διαφορετικών αξιών (5, 10, 20, 50, 100, 200 και 500 ευρώ), τα οποία αποκτήθηκαν από την Τράπεζα της Γαλλίας.

  Την έκθεση επιμελείται ο Γιάννης Τουμαζής ο οποίος υπενθυμίζει πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παναγιώτου πειραματίζεται με μια συγκεκριμένη τεχνική (σε αυτή την περίπτωση τη ζωγραφική με χαρτοπολτό) για να θέσει ερωτήματα για τις σύγχρονες κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές δομές και να αμφισβητήσει κριτικά το παγκοσμιοποιημένο πολιτισμικό περιβάλλον στο οποίο λειτουργούμε.

  + Η έκθεση είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της Τράπεζας Κύπρου με το NiMAC (Δημοτικό Κέντρο Τεχνών της Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη) και εγκαινιάζεται την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στο κτήριο της Τράπεζας Κύπρου (φώτα Καλησπέρα, Λευκωσία) όπου θα παραμείνει μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου 2017. Στη διάρκεια της έκθεσης θα γίνουν δύο ειδικές ξεναγήσεις (16 και 23/12 ώρα 11:00) από τον επιμελητή κ. Τουμαζή και τον αρχιτέκτονα Φειδία Παυλίδη. Δηλώσεις συμμετοχής τηλ. 22797400.

  Εικόνα : Untitled (5, 10, 20, 50, 100, 200, 500), 2016, Pulp paintings polyptich, Installation view, 14th Lyon Biennale, 2016, Photo: Blaise Adilon / Biennale de Lyon.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

   Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

  You May Also Like

  Βραβευμένοι Σαντοριναίου – Λούρας

  Φαίνεται πως απηυδισμένοι από την τροπή -και νέα μορφή- που παίρνουν τα Βραβεία Θεάτρου ...

  Ουμπέρτο Έκο

  Δεν συνηθίζεται για καθηγητές να απολαύουν λαϊκής αποδοχής. Ούτε να τους υποδέχονται ως να ...

  Αρχή με residency για την Art Seen

  Με τρεις εκθέσεις εγκαινιάζει τη νέα εικαστική σεζόν 2017-18 η γκαλερί Art Seen στη ...

  Η Μεσονύχτια Γραμμή

  Η Μεσονύχτια Γραμμή Στην προσπάθειά του να καλύψει τα ίχνη του, ένας εγκληματίας παριστάνει ...

  Το κορίτσι με το μπαλόνι

  “Το κορίτσι με το μπαλόνι”, ένα γκράφιτι του διάσημου καλλιτέχνη Banksy, αναδείχθηκε το έργο ...

  “Σημείο Επαφής”

  Έι, ψιτ! Οι εκδόσεις του “Π” που έπαιρνες στα χέρια σου μέχρι τώρα, μόλις ...

  X