Ελένη Φύλα

Ποια είσαι;

Είμαι η Ελένη Φύλα, εικαστικός, 29 χρονών. Αποφοίτησα από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Στη συνέχεια φοίτησα στη Σχολή Εφαρμοσμένων και Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης και ενδιάμεσα ένα χρόνο στην Ecole Nationale Superieure des Βeaux-Αrts στο Παρίσι. Πέρσι δίδασκα εικαστικά στο ευρωπαϊκό σχολείο, στην Κρήτη. Θυμάμαι ότι από παιδί μου άρεσε να ζωγραφίζω.

Τι κάνεις;

Μετά από 10 χρόνια εκτός, πήρα την απόφαση να επιστρέψω στο νησί και συγκεκριμένα στο χωριό του παππού μου, σε ένα σπίτι περικυκλωμένο από βουνά, στο ορεινό Γούρρι. Εκεί έχω το προσωπικό μου εργαστήριο, το οποίο σύντομα θα μπορείτε να επισκεφτείτε [περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στο eleniphyla.wordpress.com.

Πρόσφατα είχα τη χαρά να συμμετάσχω στο εγχείρημα Modus Operandi 17 που οργάνωσε το Φυτώριο και να εκθέσω έργο μου στην γκαλερί Κοραΐ στη Λευκωσία. Θεωρώ πως τα πράγματα στον χώρο των τεχνών στην Κύπρο εξελίσσονται, γεγονός που με ικανοποιεί. Σίγουρα υπάρχουν ακόμα μάχες που πρέπει να δοθούν όσον αφορά την καλλιτεχνική παιδεία, την εξοικείωση και την αποδοχή του κόσμου για τις τέχνες. Παρόλα αυτά, υπάρχει πρόοδος.

Τι θέλεις;

Επιθυμώ το περιβάλλον του χωριού να με βοηθήσει να εκφραστώ, να παράξω ουσιαστικό έργο πάνω στο οποίο θα μπορέσει να δομηθεί κι η παραγωγή επόμενων έργων, με στόχο να σας το παρουσιάσω διότι τα έργα ολοκληρώνονται μέσα από εσάς.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Πρίτς Πράτς

Οι Πρίτς Πράτς Τσίρκο την είδαν Τσακ Νόρις Ποιοι είστε; Είμαστε δεκαπέντε [για την ...

Εύα Καλομοίρη

Η Εύα Καλομοίρη κάνει βόλτες στον χορό, στο θέατρο και στις -θετικές- σκέψεις της ...

Μαρίνος Παναγιώτου

Ποιος είσαι; Είμαι ο Μαρίνος Παναγιώτου. Έχω τελειώσει το Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου ...

Μιχάλης Ευσταθίου – Κοσμήματα Out of M.E

Ποιος είσαι;  Είμαι ο Μιχάλης, σχεδιαστής και δημιουργός των Out of M.E, της πρώτης ...

Πέτρος Κονναρής

9.10.2011 O Πέτρος Κονναρής τα ζύγισε και επέλεξε να εκφράζεται παρά να μετρά Τι ...

Τζούλιο Φιλίππο Ντ’ Ερρίκο

Ο Τζούλιο Φιλίππο Ντ’ Ερρίκο πιστεύει στο “καλό” Πού είσαι; Τώρα; Στον καναπέ μου, ...

X