Οχι στον ΘΟΚ από τον Δήμο Σωτήρας

Την πρωτοφανή απόφαση να μην επιτρέψει στον ΘΟΚ την παρουσίαση του έργου Cock στη Σωτήρα αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης λογοκρίνοντας στην ουσία το περιεχόμενο ενός θεατρικού έργου

Την απόφαση να μην επιτρέψει στον ΘΟΚ να μεταβεί στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας για το ανέβασμα του έργου Cock έλαβε σήμερα σε βραδινή του συνεδρία το δημοτικό συμβούλιο της Σωτήρας.

Η απόφαση είναι το αποτέλεσμα σε μια σειρά διαβουλεύσεων σχετικά με το ανέβασμα ή όχι του εν λόγω έργου, μετά από αντιδράσεις της τοπικής εκκλησιαστικής επιτροπής και κατοίκων της Σωτήρας.

Πρόκειται για πρωτοφανή απόφαση η οποία στην ουσία λογοκρίνει ένα θεατρικό έργο για το περιεχόμενό του και αφήνει ανεπανόρθωτα εκτεθειμένο σύσσωμο το δημ.συμβούλιο της Σωτήρας.

Πάντως, ήδη από την περασμένη Πέμπτη, ο δήμαρχος της Σωτήρας Γιώργος Τάκκας είχε στείλει επιστολή με την οποία ζητούσε την ακύρωση της παράστασης και όχι απλά ενημερώνοντας τον ΘΟΚ για τις αντιδράσεις στην κοινότητα.

Σημειώνεται ότι ο Θεατρικός Οργανισμός έχει συμφωνία με τον Δήμο Σωτήρας για τη χρησιμοποίηση του Δημοτικού Θεάτρου Σωτήρας για τις παραστάσεις του, στο πλαίσιο της διαχρονικής πολιτικής του ΘΟΚ για πολιτιστική αποκέντρωση.

Το έργο Cock, σε σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου, εκκινεί από τα προβλήματα στη σχέση ενός ομοφυλόφιλου ζευγαριού και τη γνωριμία του ενός με μια γυναίκα, για να θέσει ζητήματα ταυτότητας, αγάπης και σχέσεων ανάμεσα στους ανθρώπους.

Ο ΘΟΚ θα εκδώσει αύριο σχετική ανακοίνωση.

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Βράβευσε τον Τόμας Βίντερμπεργκ στις Κάννες η Ανδρούλλα Βασιλείου

Το «παρών» της στο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών έδωσε για άλλη μια χρονιά η ...

Το πρωινό των Χριστουγέννων στην κάμερα δέκα διάσημων σκηνοθετών

Πώς θα ήταν το πρωινό των Χριστουγέννων αν το κινηματογραφούσαν ο Μάρτιν Σκορσέζε, ο ...

Νύκτες Ιουνίου με παλιό Ελληνικό Σινεμά στο Θερινό Ριάλτο!

Μετά την περσινή πετυχημένη αναβίωση του Θερινού Σινεμά, το Θέατρο Ριάλτο προχωρεί στη θεσμοθέτηση ...

“Φιλιά εις τα παιδιά” του Βασίλη Λουλέ

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος, η Πρεσβεία του Ισραήλ στην ...

Σπάνια ντοκιμαντέρ στο Ίδρυμα Τεχνών Φάρος

Μια σειρά από σπάνια ντοκιμαντέρ, τα οποία παρουσιάζουν λιγότερο γνωστές αλλά σημαντικές προσωπικότητες του ...

Απαγορευτικό για το Losing My Religion στο Fox News

Eπιστολή με την οποία απαγορεύουν στο Fox News να παίζει τη μουσική τους έστειλαν ...

X