Οχι στον ΘΟΚ από τον Δήμο Σωτήρας

Την πρωτοφανή απόφαση να μην επιτρέψει στον ΘΟΚ την παρουσίαση του έργου Cock στη Σωτήρα αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης λογοκρίνοντας στην ουσία το περιεχόμενο ενός θεατρικού έργου

Την απόφαση να μην επιτρέψει στον ΘΟΚ να μεταβεί στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας για το ανέβασμα του έργου Cock έλαβε σήμερα σε βραδινή του συνεδρία το δημοτικό συμβούλιο της Σωτήρας.

Η απόφαση είναι το αποτέλεσμα σε μια σειρά διαβουλεύσεων σχετικά με το ανέβασμα ή όχι του εν λόγω έργου, μετά από αντιδράσεις της τοπικής εκκλησιαστικής επιτροπής και κατοίκων της Σωτήρας.

Πρόκειται για πρωτοφανή απόφαση η οποία στην ουσία λογοκρίνει ένα θεατρικό έργο για το περιεχόμενό του και αφήνει ανεπανόρθωτα εκτεθειμένο σύσσωμο το δημ.συμβούλιο της Σωτήρας.

Πάντως, ήδη από την περασμένη Πέμπτη, ο δήμαρχος της Σωτήρας Γιώργος Τάκκας είχε στείλει επιστολή με την οποία ζητούσε την ακύρωση της παράστασης και όχι απλά ενημερώνοντας τον ΘΟΚ για τις αντιδράσεις στην κοινότητα.

Σημειώνεται ότι ο Θεατρικός Οργανισμός έχει συμφωνία με τον Δήμο Σωτήρας για τη χρησιμοποίηση του Δημοτικού Θεάτρου Σωτήρας για τις παραστάσεις του, στο πλαίσιο της διαχρονικής πολιτικής του ΘΟΚ για πολιτιστική αποκέντρωση.

Το έργο Cock, σε σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου, εκκινεί από τα προβλήματα στη σχέση ενός ομοφυλόφιλου ζευγαριού και τη γνωριμία του ενός με μια γυναίκα, για να θέσει ζητήματα ταυτότητας, αγάπης και σχέσεων ανάμεσα στους ανθρώπους.

Ο ΘΟΚ θα εκδώσει αύριο σχετική ανακοίνωση.

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Τιμήθηκε στη Μπερλινάλε η Μέριλ Στριπ

Με το βραβείο συνολικής προσφοράς του φεστιβάλ του Βερολίνου τιμήθηκε το βράδυ της 14ης ...

Αναμνήσεις από την Καίτη Στεφανίδου

Μια από τις πρώτες σημαντικές και αξιομνημόνευτες γυναικείες μορφές στη σύγχρονη κυπριακή τέχνη τιμούν ...

Παράσταση σύγχρονου χορού για παιδιά

Με μια παράσταση χορού για παιδιά συμμετέχει στο 21ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου η ...

Λεμέσια 2018: Τριήμερο νυχτερινό τουρνουά Beach Water Polo

Πλούσιο θέαμα αναμένεται να προσφέρει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Beach Water Polo, που ...

Έξι κορυφαίοι άνθρωποι των Γραμμάτων, επίτιμα μέλη του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής

Η απονομή του τίτλου του επίτιμου μέλους του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής (Ο.Λ.Κ.)  έγινε ...

Εργαστήρι υποκριτικής για την τεχνική Chubbuck

Ένα εργαστήρι με θέμα την τεχνική Chubbuck πραγματοποιεί από την 1η μέχρι τις 4 ...

X