Δέκα λεπτά με το Μάριο Ιωάννου Ηλία

 • “Πάντα με ιντριγκάρει να δημιουργώ, να εξελίσσομαι και να συνεργάζομαι με άτομα τα οποία  έχουν μία ταυτότητα, όπως για μία ολόκληρη πόλη”, δήλωσε στο WebTv του “Π” ο Κύπριος συνθέτης Μάριος Ιωάννου Ηλία, αναφερόμενος στην πρόσφατη επιτυχία του, τη δημιουργία του μουσικοακουστικού πορτρέτου, τη ρωσικής πόλης του Βλαδιβοσκότ.

  Και καθώς φαίνεται η δίψα του για μουσική και δημιουργία δε σταματά εδώ, αφού ο ίδιος ετοιμάζει κάτι αντίστοιχο και για την πόλη της Ιαπωνίας, Κιότο.

  “Όλοι οι ήχοι, είναι στοιχεία που έχουν κάποια σημασία, δεν είναι ήχοι οι οποίοι απλώς ακούγονται, αλλά έχουν μια σημασία, και τους έχω ζήσει”

  Ερωτηθείς μάλιστα για την παράτολμη “συνάντησή” του με Τίγρη της Σιβηρίας, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι πολλές φορές έχει διακινδυνεύσει, με σκοπό να ηχογραφήσει συγκεκριμένους ήχους που ήθελε. Υπογραμμίζοντας ότι “πρέπει πάντα να τολμούμε για ότι κάνουμε”, μας επιτρέπει να συμπεράνουμε ότι πέρα από το ταλέντο του, χρειάστηκε, τόλμη, θάρρος και πείσμα, για να κάνει πράξη όλα αυτά που οραματίζεται.

  Δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ:

  • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΙΧΑΗΛΟΥ

   Γεννήθηκε στη Λευκωσία. Είναι απόφοιτος του κλάδου Ιστορία-Αρχαιολογία του Πανεπιστημίου Κύπρου και του μεταπτυχιακού προγράμματος Ψηφιακά Μέσα και Δημοσιογραφία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου

  You May Also Like

  «Δεν θα υλοποιηθεί η απόφαση» λέει η Εκκλησία της Κύπρου

  Σαράντα εννέα κειμήλια στον αρχαιοκάπηλο Αϊντίν Ντικμέν και 34 στην Κυπριακή Δημοκρατία αποφάσισε να ...

  Στο Πανεπιστήμιο Κύπρου η συλλογή αρχαιοτήτων του Γλαύκου Κληρίδη

  Στην Ερευνητική Μονάδα Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου δώρισε η Καίτη Κληρίδου την προσωπική συλλογή ...

  «Αναφορά περιπτώσεων» στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη

  Ο Κύπριος εικαστικός Σάββας Χριστοδουλίδης συμμετέχει στην ομαδική έκθεση «αναφορά περιπτώσεων», την οποία επιμελείται ο Χριστόφορος ...

  Παγκόσμια Μέρα Παιδικού Βιβλίου η 2α Απριλίου

  Η ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν ορίστηκε ως η Παγκόσμια ...

  Βραβεία Θεάτρου | Δεν θα χαθεί σεζόν, διαβεβαιώνει ο ΘΟΚ

  Έκπληξη, αν μη τι άλλο, προκάλεσε η λιτή και χωρίς πολλές εξηγήσεις χθεσινή ανακοίνωση του ...

  X