Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της Ορχήστρας Νέων ΕΕ μέχρι το 2020

 • Tο Συμβούλιο των Μονίμων Αντιπροσώπων της ΕΕ ενέκρινε σήμερα την προσωρινή συμφωνία που επετεύχθη με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 25 Ιανουαρίου σχετικά με τη χρηματοδότηση της Ορχήστρας Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Στη βάση της συμφωνίας, το μέλλον της Ορχήστρας Νέων έχει εξασφαλιστεί μέχρι το τέλος του 2020. Η χρηματοδότηση θα προέλθει από το πρόγραμμα Creative Europe. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η ορχήστρα θα πρέπει να αυξήσει τις προσπάθειές της σε τομείς όπως η ανάπτυξη του κοινού και η προβολή και να εξασφαλίσει γεωγραφική ισορροπημένη εκπροσώπηση των μουσικών, καθώς και εργασία με στόχο τη μείωση της εξάρτησής της από τη χρηματοδότηση της Ένωσης.

  “Η ΕΕ έχει εξασφαλίσει ότι η Ορχήστρα Νέων θα παραμείνει μεταξύ των καλύτερων στο είδος της και αποτελείται από εκλεκτούς και αφοσιωμένους νέους μουσικούς, από όλη την ΕΕ και αποτελεί πηγή υπερηφάνειας για όλους μας”, δήλωσε ο Βαΐλ Μπάνοφ, Υπουργός Πολιτισμού της Βουλγαρίας και Πρόεδρος του Συμβουλίου.

  Η Ορχήστρα Νέων ιδρύθηκε το 1976. Συγκεντρώνει νέους καλλιτέχνες από όλη την Ευρώπη, που εργάζονται στα πολύ υψηλά μουσικά πρότυπα και έχει διαδραματίσει ένα μοναδικό ρόλο στην προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου, του αμοιβαίου σεβασμού και της κατανόησης μέσω του πολιτισμού. Έχει εμφανιστεί σε μεγάλες πόλεις και φεστιβάλ στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, σε ποικίλα επίσημα και ανεπίσημα περιβάλλοντα, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά και καινοτόμα σχήματα και τεχνικές για ένα ευρύ φάσμα θεατών. “Μέσα από τις δραστηριότητές της, ενήργησε ως πολιτιστικός πρεσβευτής της Ένωσης προβάλλοντας τον πλούτο και την ποικιλομορφία του ευρωπαϊκού πολιτισμού και των αναδυόμενων ταλέντων”, αναφέρει ανακοίνωση του Συμβουλίου.

  (ΚΥΠΕ)

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

   Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

  You May Also Like

  Από το Βλαδιβόστοκ στο Κιότο ο Μάριος Ιωάννου Ηλία

  Μετά την εντυπωσιακή ηχητική και οπτική απεικόνιση της ρωσικής πόλης του Βλαδιβοστόκ, ο Κύπριος ...

  Στέφανος Κορκολής στο Ριάλτο

  Ο διεθνούς φήμης συνθέτης και πιανίστας, Στέφανος Κορκολής, παρουσιάζει στο Θέατρο Ριάλτο στις 10 Οκτωβρίου, ...

  «Κυπριακή -μουσική- άνοιξη» στο Μόναχο

  Με το «Ημερολόγιο Ονείρων», ένα ατμοσφαιρικό μουσικό πρόγραμμα με συνθέσεις του πιανίστα και συνθέτη ...

  Συναντήσεις αυτοσχεδιασμού, παραστατικών και εικαστικών τεχνών

  Στις 27 Ιανουαρίου 2019 ξεκινά μια νέα σειρά συναντήσεων αυτοσχεδιασμού.Πρόκειται για μία συλλογική προσπάθεια συνένωσης ...

  Μουσική με τους εξάρχοντες

  Το LMS διοργανώνει μια μοναδική βραδιά μουσικής δωματίου για βιολί, βιόλα, τσέλο και πιάνο ...

  Ραπ στο δημοτικό με τον Julio

  Τα παιδιά της τάξης ΣΤ2 του Λανίτειου Δημοτικού σχολείου είχαν την χαρά να γνωρίσουν ...

  X