Ελεονώρα και Πηνελόπη Βασιλείου

Ποιες είστε;

Εγώ είμαι η Ελεονώρα Βασιλείου. Μόλις πριν 6 μήνες αποφοίτησα από τη Δραματική Σχολή Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ). Ως νέα στον καλλιτεχνικό χώρο, πιστεύω ότι τις ευκαιρίες πρέπει να τις δημιουργούμε και όχι να τις περιμένουμε.

Και εγώ είμαι η Πηνελόπη Βασιλείου. Τον Ιούλιο του 2016 αποφοίτησα και εγώ από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Ανήκω και εγώ στην καινούργια γενιά των ηθοποιών που προσπαθούν να επιβιώσουν, να «υπάρξουν», μέσα στη νέα τάξη πραγμάτων.

Τι κάνετε;

Ελεονώρα: Αύτη την περίοδο συμμετέχω στο “Μαμά μην τρέχεις”, στον ρόλο της Τζο, στο Θέατρο Ανεμώνα, και παράλληλα στην πειραματική παράσταση “Νεκροταφείο”: ένα σύγχρονο έργο μιας Κύπριας, νεαρής συγγραφέως, στο Θέατρο Wherehaus.

Πηνελόπη: Από τον περασμένο Οκτώβριο είμαι στον «Μεγάλο Περίπατο του Πέτρου», όπου υποδύομαι τον ρόλο της Αντιγόνης. Παράλληλα μελετούμε και ετοιμάζουμε κάτι καινούργιο για την ερχόμενη άνοιξη, είναι όμως πολύ νωρίς ακόμα για να πούμε οτιδήποτε.

Τι θα θέλατε;

Ελεονώρα: Θα ήθελα να είχαμε περισσότερη θεατρική παιδεία, να αγαπήσουμε και να στηρίξουμε περισσότερο το κυπριακό θέατρο, να στοχαζόμαστε και να διαβάζουμε όσο πιο πολύ μπορούμε. Χωρίς παιδεία δεν μπορούμε να προχωρήσουμε.

Πηνελόπη: Θα ήθελα ο κόσμος να νοιάζεται, να σκέφτεται, να διαβάζει, να ζει… λίγο περισσότερο!

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Άντρεα Χατζηνικόλα

Η Άντρεα Χατζηνικόλα ενώνει ασύμμετρες γραμμές δημιουργώντας μοναδικά κομμάτια ένδυσης Τι κάνεις; Έχω δημιουργήσει ...

Αφροδίτη Κωνσταντίνου

H Αφροδίτη Κωνσταντίνου σχεδιάζει αναζητώντας το “είμαι” Ποια είσαι; Ρε, ξέρεις ποια είμαι εγώ… ...

Ήβη Γιασουμή

Η Ήβη Γιασουμή δεν αρκείται στη μία και μόνη εκδοχή Τι παρουσιάζεις; Μέσα από ...

Λεόντιος Τουμπουρής

O Λεόντιος Τουμπουρής περνά τις ώρες του με κομμάτια γύψου Πώς είσαι; Είμαι σε ...

Τραυματίες καναπέ

30.5.2010 Ποιες είστε; Είμαστε η Χαριτίνη Κυριάκου, η Παυλίνα Κωνσταντοπούλου και η Έλενα Παπαλεοντίου, ...

Point To Contemporary Theatre

3.7.2011 Η θεατρική ομάδα Point To Contemporary Theatre κινείται σε μη συμβατικούς χώρους. Ποιοι ...

X