Ελεονώρα και Πηνελόπη Βασιλείου

Ποιες είστε;

Εγώ είμαι η Ελεονώρα Βασιλείου. Μόλις πριν 6 μήνες αποφοίτησα από τη Δραματική Σχολή Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ). Ως νέα στον καλλιτεχνικό χώρο, πιστεύω ότι τις ευκαιρίες πρέπει να τις δημιουργούμε και όχι να τις περιμένουμε.

Και εγώ είμαι η Πηνελόπη Βασιλείου. Τον Ιούλιο του 2016 αποφοίτησα και εγώ από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Ανήκω και εγώ στην καινούργια γενιά των ηθοποιών που προσπαθούν να επιβιώσουν, να «υπάρξουν», μέσα στη νέα τάξη πραγμάτων.

Τι κάνετε;

Ελεονώρα: Αύτη την περίοδο συμμετέχω στο “Μαμά μην τρέχεις”, στον ρόλο της Τζο, στο Θέατρο Ανεμώνα, και παράλληλα στην πειραματική παράσταση “Νεκροταφείο”: ένα σύγχρονο έργο μιας Κύπριας, νεαρής συγγραφέως, στο Θέατρο Wherehaus.

Πηνελόπη: Από τον περασμένο Οκτώβριο είμαι στον «Μεγάλο Περίπατο του Πέτρου», όπου υποδύομαι τον ρόλο της Αντιγόνης. Παράλληλα μελετούμε και ετοιμάζουμε κάτι καινούργιο για την ερχόμενη άνοιξη, είναι όμως πολύ νωρίς ακόμα για να πούμε οτιδήποτε.

Τι θα θέλατε;

Ελεονώρα: Θα ήθελα να είχαμε περισσότερη θεατρική παιδεία, να αγαπήσουμε και να στηρίξουμε περισσότερο το κυπριακό θέατρο, να στοχαζόμαστε και να διαβάζουμε όσο πιο πολύ μπορούμε. Χωρίς παιδεία δεν μπορούμε να προχωρήσουμε.

Πηνελόπη: Θα ήθελα ο κόσμος να νοιάζεται, να σκέφτεται, να διαβάζει, να ζει… λίγο περισσότερο!

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Aντρέας Χριστοδούλου

25.7.2010 Τι κάνεις; Είμαι μουσικός-μουσικοπαιδαγωγός. Διδάσκω παραδοσιακή μουσική στα μουσικά λύκεια Κύπρου και στο ...

Νικολίνα Στυλιανού

Η Νικολίνα Στυλιανού παρουσιάζει επιτελέσεις με συμβολισμούς Τι επιτελείς; Η δουλειά μου είναι ένα ...

Atout ‘A’ λέμε

Επιμέλεια: Μερόπη Μωυσέως / Φωτογραφία: Παύλος Βρυωνίδης Οι “Atout ‘A’ λέμε” λένε στον κόσμο ...

Δάφνη Αλεξάντερ

Ποια είσαι; Είμαι η Δάφνη Αλεξάντερ, το πραγματικό μου επίθετο είναι Χρυσοστομίδου. Εργάζομαι ως ...

Μιχάλης Κουλουμής

20.2.2011 Ο Μιχάλης Κουλουμής παίζει βιολί και ετοιμάζει δίσκο Τι έκανες; Μεγάλωσα σε μια ...

Ναταλία Παναγιώτου

Ποια είσαι;  Είμαι η Ναταλία Παναγιώτου και είμαι ηθοποιός/θεατρολόγος. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λευκωσία. ...

X