Ελεονώρα και Πηνελόπη Βασιλείου

Ποιες είστε;

Εγώ είμαι η Ελεονώρα Βασιλείου. Μόλις πριν 6 μήνες αποφοίτησα από τη Δραματική Σχολή Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ). Ως νέα στον καλλιτεχνικό χώρο, πιστεύω ότι τις ευκαιρίες πρέπει να τις δημιουργούμε και όχι να τις περιμένουμε.

Και εγώ είμαι η Πηνελόπη Βασιλείου. Τον Ιούλιο του 2016 αποφοίτησα και εγώ από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Ανήκω και εγώ στην καινούργια γενιά των ηθοποιών που προσπαθούν να επιβιώσουν, να «υπάρξουν», μέσα στη νέα τάξη πραγμάτων.

Τι κάνετε;

Ελεονώρα: Αύτη την περίοδο συμμετέχω στο “Μαμά μην τρέχεις”, στον ρόλο της Τζο, στο Θέατρο Ανεμώνα, και παράλληλα στην πειραματική παράσταση “Νεκροταφείο”: ένα σύγχρονο έργο μιας Κύπριας, νεαρής συγγραφέως, στο Θέατρο Wherehaus.

Πηνελόπη: Από τον περασμένο Οκτώβριο είμαι στον «Μεγάλο Περίπατο του Πέτρου», όπου υποδύομαι τον ρόλο της Αντιγόνης. Παράλληλα μελετούμε και ετοιμάζουμε κάτι καινούργιο για την ερχόμενη άνοιξη, είναι όμως πολύ νωρίς ακόμα για να πούμε οτιδήποτε.

Τι θα θέλατε;

Ελεονώρα: Θα ήθελα να είχαμε περισσότερη θεατρική παιδεία, να αγαπήσουμε και να στηρίξουμε περισσότερο το κυπριακό θέατρο, να στοχαζόμαστε και να διαβάζουμε όσο πιο πολύ μπορούμε. Χωρίς παιδεία δεν μπορούμε να προχωρήσουμε.

Πηνελόπη: Θα ήθελα ο κόσμος να νοιάζεται, να σκέφτεται, να διαβάζει, να ζει… λίγο περισσότερο!

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ρολάνδος Λουκαΐδης

5.9.2010 Τι κάνεις; Κασκόλ, πασμίνες, τσάντες, σουβέρ, σουπλά, runners, τραπεζομάντιλα, ταπετσαρίες επίπλων, κουρτίνες, μπομπονιέρες… ...

Ηλίας Ανδρέου

Πού είσαι; Τα πρωινά είμαι στην Αθήνα του ’40 και την υπόλοιπη μέρα στη ...

Έρινα Χαραλάμπους

20.6.2010 Τι κάνεις; Για την ώρα, προσπαθώ να ανακαλύψω τον ορισμό αυτού που έκανα. ...

Φάνη Αγησιλάου

Ποια είσαι; Ονομάζομαι Φάνη Αγησιλάου και είμαι εικαστικός. Έχω σπουδάσει Καλές Τέχνες στο όμορφο ...

Νάγια Σάββα

Η Νάγια Σάββα έχει τη δική της εικονογραφική γλώσσα Τι σχεδιάζεις; Τα σχέδιά μου ...

Αλέξης Κάσινος

Ποιος είσαι; Είμαι ο Αλέξης Κάσινος, 28 χρονών μουσικός από τη Λευκωσία. Σπούδασα τζαζ ...

X