Νάγια Τ. Καρακώστα

Ποια είσαι;

Είμαι η Νάγια Τ. Καρακώστα. Συχνά θα με βρεις να προσπαθώ να φωτογραφίζω με τη μηχανή μου ό,τι μου κινεί την περιέργεια ή να καταγράφω κάποια στιγμιαία σκέψη από φόβο μην χαθεί. Τα τελευταία χρόνια δουλεύω ως ηθοποιός και ως εισηγήτρια εργαστηρίων/ σεμιναρίων Θεατρικού Παιχνιδιού και Εκπαιδευτικού Δράματος σε Ελλάδα και Κύπρο.

Υ.Γ: τελικά είναι πιο περίπλοκο απ’ ό,τι θα νόμιζε κανείς το να απαντάς στο κατά τα άλλα απλό ερώτημα του «ποιος/α είσαι;»

Τι κάνω;

Τις πρωινές ώρες γίνομαι η Μαρία, ο Γιώργος, ο Μάκης, ο Βίκτωρας και μαζί με τον Ηρόδοτο Μιλτιάδους περιοδεύουμε σε όλα τα σχολεία της Κύπρου με την «Ιστορία του Βίκτωρα και της Μαρίας» – μια θεατρική παράσταση με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό.

Είναι μια προσωπική πρόκληση και ευθύνη καθώς καθημερινά τα παιδιά μας εμπιστεύονται και μοιράζονται μαζί μας τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τις ιστορίες τους με αφορμή την παράσταση. Είναι μια πολύ ξεχωριστή και ιδιαίτερα όμορφη εμπειρία που συνεχίζει φέτος για δεύτερη χρονιά. Και αφού μιλάμε για «επαναλήψεις»… αυτόν τον καιρό ετοιμάζω ένα βιωματικό θεατρικό εργαστήρι με θέμα «Το Θεατρικό Παιχνίδι ως Μέσο Διδασκαλίας των Σχολικών Μαθημάτων» που πραγματοποιείται για δεύτερη φορά στο Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας στη Λάρνακα στις 3 και 10 Φεβρουαρίου και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, μα και σε φοιτητές.

Γενικά είναι μια αρκετά δημιουργική περίοδος για μένα καθώς προσπαθώ επίσης να ολοκληρώσω το πρώτο μου θεατρικό έργο, το οποίο έχει επιλεγεί στο πρόγραμμα Play On! που διοργανώνει το Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και -αν όλα πάνε καλά- θα παρουσιαστεί με τη μορφή σκηνοθετημένου αναλογίου τον Μάρτιο.

Τι θέλω;

Θέλω απεγνωσμένα να ξεφύγουμε από την τόσο τρομακτικά κοινωνικοπολιτική εμφάνιση ρατσιστικών ομάδων, να δραπετεύσουμε από τα κλειστά μυαλά μας, να κοιτάμε ένα βήμα πέραν του εαυτού μας, να σκεφτόμαστε πιο συλλογικά/ πολυφωνικά.

Να είμαστε ανοιχτοί για -και με – και στους- ανθρώπους.

Να πράττουμε αυτό που επιθυμούμε /χωρίς φόβο, μιζέρια, ανασφάλεια/ μόνο με αγάπη.

 

 

 

 

 

 

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Γιώργος Ευαγόρου

Πού είσαι; Αυτό το χρονικό διάστημα βρίσκομαι στην Κύπρο. Μετά από έξι χρόνια στη ...

Ήβη Νικολαΐδου

Η Ήβη Νικολαΐδου ξεκινά την πορεία της στην υποκριτική με ένα μπαμ! Ποια είσαι; ...

Μαρία Τομπάζου

Η Μαρία Τομπάζου είναι πίσω από το Marlia Project Τι κάνεις; Μ’ αρέσει να ...

Αλέξανδρος Ευσταθίου

Ποιος είσαι; Είμαι ο Αλέξανδρος Ευσταθίου, 31 ετών, γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λευκωσία σε ...

Παναγιώτης Πιερής

Πού είσαι; Στο σημείο όπου παρατηρώ, φιλτράρω, αναλύω και δημιουργώ. Στην αρχή ενός κύκλου ...

Χρύσω Χαραλάμπους

Ποιά είσαι; Ονοµάζοµαι Χρύσω Χαραλάμπους και είµαι εικονογράφος µε έδρα τη Λευκωσία. Γεννήθηκα και ...

X