Μαριάννα Τσερκέζου – C e r a m i k η

Ποια είσαι;

Είμαι η Μαριάννα Τσερκέζου και, προσπαθώντας να ανακαλύψω τη δημιουργική μου πλευρά, ήρθα σε επαφή με τον πηλό. Ένα υλικό το οποίο με συνάρπασε και με συναρπάζει με τις δυνατότητές του,με έκανε να ονειρευτώ και να ονειρεύομαι…και το οποίο κοπιάζοντας, με υπομονή και επιμονή, με οδήγησε σ’ έναν καταπληκτικό προορισμό, τη C e r a m i k η !

Τι κάνεις;

Διατηρώ ένα μικρό κατάστημα με τις δικές μου χειροποίητες δημιουργίες. Παράλληλα, συμμετέχω σε διάφορες εκθέσεις και συνεργάζομαι με διάφορα άλλα καταστήματα, στη Λευκωσία. Επίσης, παρακολουθώ διάφορα εργαστήρια, στην Κύπρο, αλλά και στο εξωτερικό, με στόχο την εξέλιξή μου σαν καλλιτέχνη.

Στη δουλειά μου, φτιάχνω κυρίως χρηστικά αντικείμενα, καθώς επίσης διακοσμητικά και κοσμήματα. Προσπαθώ κάθε κομμάτι να είναι μοναδικό και να έχει “τον δικό του χαρακτήρα”. Μου αρέσουν πολύ τα ακανόνιστα σχήματα, οι ανάγλυφες επιφάνειες και τα χρώματα. Γενικότερα, θέλω να ξεφύγω από την παραδοσιακή μορφή της κεραμικής τέχνης και να παρουσιάσω την πιο μοντέρνα εκδοχή της.

 Τι θέλεις;

Στόχος μου είναι να συνεχίσω να δημιουργώ και να εκφράζομαι μέσα από την τέχνη μου. Θα ήθελα να εντάξω και άλλα υλικά σ’ αυτήν και να μάθω καινούργιες τεχνικές. Θέλω να εξελίσσομαι συνεχώς και να βελτιώνομαι, τόσο στη δουλειά μου, αλλά και σαν άνθρωπος. Να τολμώ και να χαμογελώ περισσότερο!

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Χριστίνα Χριστοφή

Η Χριστίνα Χριστοφή βλέπει, κυρίως, χρώματα Τι ζωγραφίζεις; Ζωγραφίζω τον εαυτό μου και τις ...

Σοφία Μαρία Κικιλίντζια

Ποια είσαι; Μια νέα, φέρελπις ηθοποιός. Ενίοτε αιωρούμαι ανάμεσα σε πολλές προσωπικότητες και αμφιβάλλω ...

Κατερίνα Σταύρου

Η Κατερίνα Σταύρου ρουφά το παρόν και ψάχνει την ευτυχία Πού είσαι; Είμαι απορροφημένη ...

Παντελής Νικολάου

Ο Παντελής Νικολάου έχει σχέδια στο χαρτί και για το μέλλον Τι κάνεις; Εδώ ...

Βερόνικα Αλωνεύτου

Η Βερόνικα Αλωνεύτου θα συνεχίσει να παίζει μουσική στους δρόμους γιατί την τρώει το ...

Στέλλα Χριστοφή

Τι ζωγραφίζεις; Δημιουργώ συνθέσεις που αντλώ από την παρατήρηση και τη συγκίνησή μου για ...

X