Μαριάννα Τσερκέζου – C e r a m i k η

Ποια είσαι;

Είμαι η Μαριάννα Τσερκέζου και, προσπαθώντας να ανακαλύψω τη δημιουργική μου πλευρά, ήρθα σε επαφή με τον πηλό. Ένα υλικό το οποίο με συνάρπασε και με συναρπάζει με τις δυνατότητές του,με έκανε να ονειρευτώ και να ονειρεύομαι…και το οποίο κοπιάζοντας, με υπομονή και επιμονή, με οδήγησε σ’ έναν καταπληκτικό προορισμό, τη C e r a m i k η !

Τι κάνεις;

Διατηρώ ένα μικρό κατάστημα με τις δικές μου χειροποίητες δημιουργίες. Παράλληλα, συμμετέχω σε διάφορες εκθέσεις και συνεργάζομαι με διάφορα άλλα καταστήματα, στη Λευκωσία. Επίσης, παρακολουθώ διάφορα εργαστήρια, στην Κύπρο, αλλά και στο εξωτερικό, με στόχο την εξέλιξή μου σαν καλλιτέχνη.

Στη δουλειά μου, φτιάχνω κυρίως χρηστικά αντικείμενα, καθώς επίσης διακοσμητικά και κοσμήματα. Προσπαθώ κάθε κομμάτι να είναι μοναδικό και να έχει “τον δικό του χαρακτήρα”. Μου αρέσουν πολύ τα ακανόνιστα σχήματα, οι ανάγλυφες επιφάνειες και τα χρώματα. Γενικότερα, θέλω να ξεφύγω από την παραδοσιακή μορφή της κεραμικής τέχνης και να παρουσιάσω την πιο μοντέρνα εκδοχή της.

 Τι θέλεις;

Στόχος μου είναι να συνεχίσω να δημιουργώ και να εκφράζομαι μέσα από την τέχνη μου. Θα ήθελα να εντάξω και άλλα υλικά σ’ αυτήν και να μάθω καινούργιες τεχνικές. Θέλω να εξελίσσομαι συνεχώς και να βελτιώνομαι, τόσο στη δουλειά μου, αλλά και σαν άνθρωπος. Να τολμώ και να χαμογελώ περισσότερο!

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Κατερίνα Κυριάκου

Η Κατερίνα Κυριάκου είναι περφόρμερ με συναίσθημα στο έπακρον Τι κάνεις; Προσπάθειες, πειράματα και ...

Νωαίνα

φωτογραφία: Dem Paste Η Νωαίνα παρακολουθεί ζωές από την κλειδαρότρυπα Ποια είσαι; Είμαι η ...

Workshop

Το Workshop χωράει τρεις ανθρώπους και άπειρες ιδέες Τι φτιάχνετε; «Εικόνες». Μια πόλη. Τρεις ...

Μαρίνα Αργυρίδου

H Μαρίνα Αργυρίδου είναι με τα δυο της πόδια σε δύο παραστάσεις Πώς είσαι; ...

Άδωνης Αρχοντίδης

Ποιός είσαι; Είμαι ο Άδωνης Αρχοντίδης. Είμαι από τη Λεμεσό. Έχω πτυχίο στο Illustration ...

Μικαέλλα Θεοδουλίδου

Ποια είσαι; Είμαι η Μικαέλλα Θεοδουλίδου, είμαι ηθοποιός και δασκάλα και κατάγομαι από την ...

X