“Meet Nicosia, meet Culture”

 • Τη νέα καμπάνια προώθησης πολιτιστικών χώρων παρουσίασε σήμερα η Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής(ΕΤΑΠ) Λευκωσίας, με τίτλο “Meet Nicosia, meet Culture”, παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Παιδείας, του Δήμου Λευκωσίας, αλλά και των ΜΜΕ.

  Στο χαιρετισμό της η Δημοτική σύμβουλος Λευκωσίας, και Πρόεδρος της Πολιτιστικής επιτροπής κα Λεώνη Ορφανίδου, αναφέρθηκε στη σημασία της καμπάνιας για το δρόμο προς την ενδυνάμωση της ταυτότητας της πρωτεύουσας ως πολιτιστικού και τουριστικού οδηγού. Η Λευκωσία ως τουριστικός προορισμός μπορεί να διαφοροποιείται των υπόλοιπων πόλεων-καθώς δεν έιναι παραθαλάσσια πόλη-, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν την καθιστά σε καμία περίπτωση λιγότερο ελκυστική, όπως επισήμανε.

  “Για αυτό και ο απώτερος σκοπός της καμπάνιας δεν θα πρέπει να είναι να ανταγωνιστούμε τις άλλες πόλεις που λόγω της θάλασσας προσελκύουν την πλειονότητα των τουριστών, αλλά να κερδίσουμε το ενδιαφέρον των πολιτών κι επισκεπτών, να τους ενθαρρύνουμε να επισκεφθούν τα μουσεία της πόλης μας, και να γνωρίσουν την πλούσια ιστορία και την παράδοσή της.”

  Στην ιδιαιτερότητα της πόλης αναφέρθηκε με τη σειρά της και η Πρόεδρος της Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής(ΕΤΑΠ) Λευκωσίας, κα Έλενα Τάνου, υπογραμμίζοντας ότι η ομάδα γνωρίζοντας ακριβώς τις ιδιομορφίες και τα προτερήματα της Λευκωσίας, θα επικεντρωθεί σε ένα πολύ βασικό χαρακτηριστικό της πόλης, στον πλούσιο πολιτισμό της.

  Η καμπάνια στοχεύει στην προώθηση:

  • μουσείων
  • πινακοθήκων
  • μνημείων

  Πώς; 

  Οδηγός τσέπης: σε ένα εύχρηστο οδηγό, συμπεριλαμβάνονται οι σημαντικότεροι 51 χώροι, με σύντομη περιγραφή, στοιχεία επικοινωνίας, κόστος, χάρτη. Ο οδηγός αυτός θα τοποθετηθεί σε όλα τα μουσεία και πολιτιστικούς χώρους της Λευκωσίας, σε κεντρικά σημεία της πόλης, και στο μέλλον προβλέπεται η τοποθέτησή τους στα αεροδρόμια.

  Digital Marketing: προώθηση εκδηλώσεων, και πολιτιστικών χώρων μέσω της σελίδας Visit Nicosia στο Facebook, και Instagram

  Βελτίωση σήμανσης μουσείων

  Καθαριότητα και φωτισμός χώρων

  Συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα που στοχεύουν στην προώθηση του πολιτισμού της πόλης

  Διοργανωση ειδικών εκδηλώσεων

  Υπαίθρια διαφήμιση σε σταθμους λεωφορείων και άλλους χώρους

  Διαδικτυακή διαφημιση

  Φιλοξενία δημοσιογράφων και bloggers από το εξωτερικό

  Με τους παραπάνω τρόπους, το “Meet Nicosia, Meet Culture”, στοχεύει στην προβολή της Λευκωσίας ως τουριστικού προορισμού, μέσω της προβολής των μουσείων, των αρχαιολογικών χώρων και των πινακοθήκων της πόλης. Ωστόσο, το μεγάλο στοίχημα της καμπάνιας είναι η αλλαγή της κουλτούρας του ντόπιου πληθυσμού. Το “Meet Nicosia, Meet Culture”, επιδιώκει να φέρει τους Κύπριους πολίτες ένα βήμα πιο κοντά στον πολιτισμό της πρωτεύουσας, με τη δυνατότητα να γίνουν στο τέλος της ημέρας οι ίδιοι πρεσβευτές της πόλης τους.

   

   

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

   Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

  You May Also Like

  Πέθανε ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Μοσέ Μιζραχί

  Ο σκηνοθέτης Μοσέ Μιζραχί, ο μοναδικός Ισραηλινός σκηνοθέτης που είχε τιμηθεί με βραβείο Όσκαρ, ...

  Θεατρική κατασκήνωση στο χωριό Καμινάρια

  Η θεατρική κατασκήνωση Crossroads πραγματοποιείται και φέτος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο Πολιτιστικό Κέντρο ...

  “Μπάνκσι” πωλήθηκε 2,4 εκατ. ευρώ για καλό σκοπό

  Ένα τρίπτυχο του καλλιτέχνη του δρόμου Banksy για τη μεταναστευτική κρίση πωλήθηκε αντί 2,2 ...

  Ελένη Γλ. Αρβελέρ: «Πόδια στέρεα στη γη, μάτια στον ουρανό»

  Συνέντευξη στην Αργυρώ Αγγελίδη | ΚΥΠΕ Προσωπικότητα που ακτινοβολεί, με έντονο ταμπεραμέντο και τον ...

  «Μαδαγασκάρη» | φωτογραφίες της Κάτιας Χριστοδούλου

  Η διεθνώς βραβευμένη φωτογράφος Κάτια Χριστοδούλου παρουσιάζει έκθεση φωτογραφίας από ιατρική αποστολή στη Μαδαγασκάρη ...

  Έφυγε από τη ζωή ο Στέργιος Δελιαλής

  Πέθανε μετά από μακρόχρονη ασθένεια σε ηλικία 75 ετών ο Στέργιος Δελιαλής, οραματιστής και ...

  X