Open Call: Προκαταρκτικό εργαστήρι φωτογραφίας

 • ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ

  Το Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018, το Point Centre for Contemporary Art (Μέγαρο Χατζησάββα, Λεωφόρος Ευαγόρου 2, 1097 Λευκωσία) θα φιλοξενήσει ένα φωτογραφικό προκαταρκτικό εργαστήριο, που θα προσφερθεί από δύο εμπειρογνώμονες, τον Jean-Christophe Béchet κι ένα μέλος της ομάδας του TransEurope Photo project.

   

  Πρόγραμμα: Μία μέρα, από τις 09.00 μέχρι τις 17.00 / 16 συμμετέχοντες

  Συν-διοργάνωση: Euromare και Point Centre

  Εγγραφή: 20 ευρώ, μέσω Paypal/ Πιστωτικής κάρτας (http://transeuropephoto.eu/finalizar-compra/)

  Για πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τη Γεωργία Γκίνη

  Τηλέφωνο: 0030 6977 64 11 48 ή Email: athens@transeuropephoto.eu

  Για να συμμετάσχετε: http://transeuropephoto.eu/activities/consolidating-photographic-work-proposing-optimum-selection/
  Περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή: http://transeuropephoto.eu/about/workshops/
  Ιστοσελίδα JeanChristophe Béchet: https://www.jcbechet.com/

  Το Transeurope Project είναι μία νέα ευρωπαϊκή πλατφόρμα, που απευθύνεται σε ανερχόμενους ή υφιστάμενους επαγγελματίες φωτογράφους και εικαστικούς καλλιτέχνες. Έχει ως στόχο να διευκολύνει την πρόσβασή τους σε επαγγελματικά δίκτυα και σε άλλες ευκαιρίες, να συμβάλει στην περαιτέρω εξέλιξη των προσόντων τους, αξιοποιώντας νέα εργαλεία και μέσα, καθώς και να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες για την καλύτερη δυνατή διεθνή κυκλοφορία και γνωστοποίηση του έργου τους.

   Το TransEurope Photo διοργανώνει την πρώτη δραστηριότητά του με Προκαταρκτικά εργαστήρια κατάρτισης από διεθνείς εμπειρογνώμονες σε 14 διαφορετικές χώρες μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου 2018.

  Πρόκειται για ειδικά διαμορφωμένες εκπαιδευτικές συνεδρίες, που θα προετοιμάσουν επίσης όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη Δεύτερη Δραστηριότητα Portfolio Reviews που θα λάβει χώρα στην Αθήνα, μεταξύ Μάη-Ιούνη 2018.

  Περιεχόμενο Προκαταρκτικού Εργαστηρίου Κατάρτισης:

  Το εργαστήριο θα βασιστεί στην εξέταση των πορτφόλιο των καλλιτεχνών, που θα εξελιχθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Κάθε συμμετέχοντας/ουσα θα έχει περίπου 15 λεπτά στη διάθεσή του/της για να παρουσιάσει τη δουλειά του/της (κατά προτίμηση σε έντυπη μορφή, ώστε να γίνει μια πρακτική προσέγγιση του έργου).

  Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου ο Jean-Christophe Béchet θα αναφερθεί σε παραδείγματα από βιβλία ή φωτογραφικά series, που πηγάζουν από την πλούσια επαγγελματική εμπειρία του. Έχει επιμεληθεί είκοσι βιβλία και πέραν των πενήντα εκθέσεων.

  Όλοι/ες οι συμμετέχοντες/ουσες θα προσκληθούν επίσης να εκφράσουν τη γνώμη τους για τα διαφορετικά πορτφόλιο των υπολοίπων, κάτι που θα αποτελέσει μέρος της όλης εκπαιδευτικής διαδικασίας. Στόχος είναι να καταστεί σαφές ότι η φωτογραφία είναι μία διαδικασία, η οποία περιλαμβάνει διάφορα στάδια και ότι η επεξεργασία είναι εξίσου σημαντική με την επιλογή ενός θέματος και την παραγωγή των φωτογραφιών. Η προσοχή, βέβαια, θα πάντοτε στραμμένη προς το αποτέλεσμα, είτε αυτό αφορά μία έκθεση, ένα βιβλίο είτε μια προβολή πολυμέσων. Κάθε είδος παρουσίασης προϋποθέτει έναν διαφορετικό προβληματισμό και τρόπο προσέγγισης.

  Tο Transeurope Project συνδιοργανώνεται από το Fundacion Contamporanea-PhotoEspaña στη Μαδρίτη (http://www.phe.es/logo-pie/fundacion-contemporanea/), το The Finnish museum of Photography στο Ελσίνκι ((http://www.valokuvataiteenmuseo.fi/en) και το Euromare NPC στην Αθήνα (http://euromareorg.blogspot.gr/), και είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τη Δημιουργική Ευρώπη (Educational, Audiovisual and Culture Executive Agency).

  Σε διάστημα δύο ετών οι δραστηριότητες του TransEurope Photo project θα περιλαμβάνουν:

  • μία διαδικτυακή πλατφόρμα, www.transeuropephoto.eu
  • 14 προκαταρκτικά εργαστήρια κατάρτισης σε 14 χώρες
  • ανασκόπηση πορτφόλιο, masterclasses/ συνέδρια, επισκέψεις και συναντήσεις
  • τρεις εκθέσεις και ένα συνοδευτικό περιοδικό/κατάλογο για τους 30 επιλεχθέντες συμμετέχοντες στις ανασκοπήσεις των πορτφόλιο

   

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

   Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

  You May Also Like

  Bauhaus Open House

  Με την κρατική σχολή Bauhaus ιδρύθηκε το 1919 στη Βαϊμάρη μία από τις πιο ...

  Εγκαινιάζεται με ομαδική έκθεση η γκαλερί eins

  Με μια ομαδική έκθεση στην οποία συμμετέχουν καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό ...

  Έκθεση τελειόφοιτων φοιτητών στο Point

  Η έκθεση των τελειόφοιτων φοιτητών του προγράμματος Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας φιλοξενείται αυτήν τη χρονιά από ...

  Το μεγάλο κενό

  Η εφημερίδα The New York Times ανάθεσε πρόσφατα σε δεκάδες φωτογράφους να τραβήξουν εικόνες ...

  Ομαδική έκθεση στην γκαλερί Κυπριακή Γωνιά

  Μια ομαδική έκθεση ζωγραφικής, κεραμικής και χαρακτικής με τίτλο «1 σημείο, 5 διαδρομές» παρουσιάζει ...

  Βέρα, Ελένη, Καίτη, Παυλίνα

  Έργα τεσσάρων γυναικών εικαστικών φιλοξενούνται αυτό το διάστημα στα δύο δωμάτια του πολυχώρου Γκαράζ, ...

  X