Το Buffer Fringe Performing Arts Festival ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τον Achim Wieland ο οποίος θα αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση της 5ης διοργάνωσης του φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο 2018.

Ο Wieland δήλωσε ότι φέτος το φεστιβάλ θα έχει θέμα «Οριακό Σημείο» ή αλλιώς «Breaking Point». Εξέφρασε, δε, τον ενθουσιασμό του για τη συμμετοχή του στην ομάδα διοργάνωσης της 5ης έκδοσης του φεστιβάλ: «Ταυτίζομαι με το Buffer Fringe Festival όχι μόνο ως σκηνοθέτης και καλλιτέχνης, αλλά επίσης, επειδή μου δίνει την ευκαιρία να εξυπηρετήσω όλο και περισσότερους καλλιτέχνες, συγγραφείς, εικαστικού, και όλους τους άλλους που αμφισβητούν τις καθιερωμένες μορφές και χρειάζονται μια πλατφόρμα για την ανάπτυξη και τη σκηνοθεσία των παραστάσεων με μια περιεκτικότερη και διεπιστημονική διαδρομή. Πιστεύω ότι οι καλλιτέχνες αναδεικνύουν και λύνουν προβλήματα, είναι προκάτοχοι και οικοδόμοι ειρήνης. Αυτό που κάνει το Φεστιβάλ Buffer Fringe ιδιαίτερα ενδιαφέρον για μένα είναι η άμεση τοποθέτησή του και η δυνατότητα του να δημιουργήσει μια πλατφόρμα αλλαγής με διάρκεια,  με θεματική προσέγγιση γύρω από τις κοινωνικοπολιτικές αφηγήσεις”.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Wieland, οι προϋποθέσεις και οι λεπτομέρειες σχετικά με τη συμμετοχή στο φεστιβάλ θα ανακοινωθούν με ανοικτή πρόσκληση στα τέλη Μαρτίου 2018.

Μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  του φεστιβάλ και στην ιστοσελίδα του Σπιτιού της Συνεργασίας: www.home4cooperation.info/buffer-fringe. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο communications@home4cooperation.info ή στο τηλέφωνο +357 22 445 740.

Τα τελευταία 4 χρόνια, το Φεστιβάλ Buffer Fringe Performing Arts φιλοξένησε 42 παραστάσεις, 29 εκ των οποίων είναι τοπικές και 13 από το εξωτερικό. Το φεστιβάλ έλαβε την επίσημη σφραγίδα EFFE ως “αξιοσημείωτο φεστιβάλ”, κέρδισε το τοπικό βραβείο Stelios με την πρόταση “Buffer Fringe on Tour” και εδραιώθηκε ανάμεσα σε  πολλά Fringe Festivals στην Ευρώπη και το World Fringe Network. Επίσης προσέφερε διάφορα εργαστήρια και δραστηριότητες δικτύωσης τόσο σε ντόπιους όσο και σε διεθνείς καλλιτέχνες.

+ www.home4cooperation.info

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας τον Οκτώβριο

Στα τέλη Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας, το οποίο αναμενόταν να κάνει ...

Οι χορογράφοι της 19ης «Πλατφόρμας Χορογραφίας Κύπρου»

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού διοργανώνουν, σε συνεργασία με το Θέατρο ...

Duet Do It στη Στέγη Χορού Λευκωσίας

H Εύα Σταύρου, μουσικός και περφόρμερ και η Belinda Παπαβασιλείου, χορεύτρια και χορογράφος, παρουσιάζουν ...

Μουσικοχορευτική παράσταση από το Ανοικτό Σχολείο Δήμου Στροβόλου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής που γιορτάζεται στις 21 Ιουνίου, το Ανοικτό Σχολείο ...

Έλενα Αντωνίου in situ: 19 ώρες στο Κυπριακό Μουσείο

Στην χορογράφο και περφόρμερ Έλενα Αντωνίου θα ανοίξει τις πόρτες του το Κυπριακό Μουσείο ...

UNUSUAL SUSPECTS της Εύης Δημητρίου

H ομάδα Εν δράσει συνεχίζει την περιοδεία της στην Ευρώπη με την σόλο διαδραστική ...

X