Ανοιχτή πρόσκληση σε συγγραφείς και καλλιτέχνες

 • To Φανερωμένης70, ένας χώρος με προϊόντα καλλιτεχνών στην παλιά Λευκωσία, θα εμπλουτίσει τη συλλογή εκδόσεων που φιλοξενεί και προσκαλεί καλλιτέχνες, λογοτέχνες, ερευνητές και άλλους φορείς οι οποίοι έχουν εκδόσει βιβλία και επιθυμούν να τα παρουσιάσουν σε ένα ευρύτερο κοινό.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση, το Φανερωμένης70 ενδιαφέρουν οι εκδόσεις καλλιτεχνών, βιβλία που εμπλέκουν την κυπριακή τέχνη και παράδοση, εκδόσεις που αφορούν τις επιστήμες, την έρευνα, την τέχνη του βιβλίου και άλλα. Αποσκοπούμε στη δημιουργία μιας σύγχρονης, αισθητικά άρτιας συλλογής η οποία να αντικατοπτρίζει την κυπριακή καλλιτεχνική παραγωγή, τις τάσεις και την προβληματική της εκδοτικής του τόπου, εμπλέκοντας το κοινό, δημιουργώντας συνθήκες για επικοινωνία, δημιουργία και συνεργασία. Το Φανερωμένης70 βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Λευκωσίας, πράγμα το οποίο διασφαλίζει την εύκολη πρόσβαση του ντόπιου κοινού αλλά και την εξυπηρέτηση μεγάλου αριθμού επισκεπτών στην Κύπρο. Οι δημιουργοί θα επωφελούνται από το εγχείρημα αυτό μέσα από την διάδοση της δουλειάς τους καθώς και από τα έσοδα των πωλήσεων .

  Αν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 22663320 ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο phaneromenis70center@gmail.com. Επίσης μπορείτε να μας βρείτε στο Φανερωμένης 70, Λευκωσία 1011, καθημερινές και Σαββατοκύριακα από τις 10:30-18:00. Είμαστε στη διάθεσή σας για τυχόν απορίες και διευκρινήσεις.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

   Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

  You May Also Like

  Κριτική για δύο βιβλία ποίησης και διήγησης

  Ο Χρυσόστομος Περικλέους γράφει για δύο βιβλία, την ποιητική συλλογή του Άντρου Λυρίτσα «…Πάντων ...

  Τι έμαθα περπατώντας στον κόσμο

  Λένα Διβάνη – Εκδόσεις Καστανιώτη  Διάβαζα πάντα τη στήλη της στο περιοδικό «Elle»… Σε ...

  «Η Φλόγα», η τελευταία ποιητική συλλογή του Λέοναρντ Κοέν

  «Η Φλόγα» είναι ο τίτλος της ποιητικής συλλογής που ο Κοέν θέλησε και πέτυχε ...

  Sapiens: Μια σύντομη ιστορία του ανθρώπου

  Yuval Noah Harari Εκδόσεις Αλεξάνδρεια Εκατό χιλιάδες χρόνια πριν τουλάχιστον έξι “ανθρώπινα” είδη κατοικούσαν ...

  Απεβίωσε ο ποιητής Τζον Άσμπερι

  Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ Αμερικανός ποιητής Τζον Άσμπερι [John Ashbery] πέθανε το πρωί της ...

  Θρίλερ της χρονιάς η «Σιωπηλή Ασθενής» του Άλεξ Μιχαηλίδη

  Η πολύκροτη «Σιωπηλή Ασθενής» του Άλεξ Μιχαηλίδη, μόλις βραβεύτηκε στα βραβεία αναγνωστών Goodreads, ως ...

  X