Ανοιχτή πρόσκληση σε συγγραφείς και καλλιτέχνες

 • To Φανερωμένης70, ένας χώρος με προϊόντα καλλιτεχνών στην παλιά Λευκωσία, θα εμπλουτίσει τη συλλογή εκδόσεων που φιλοξενεί και προσκαλεί καλλιτέχνες, λογοτέχνες, ερευνητές και άλλους φορείς οι οποίοι έχουν εκδόσει βιβλία και επιθυμούν να τα παρουσιάσουν σε ένα ευρύτερο κοινό.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση, το Φανερωμένης70 ενδιαφέρουν οι εκδόσεις καλλιτεχνών, βιβλία που εμπλέκουν την κυπριακή τέχνη και παράδοση, εκδόσεις που αφορούν τις επιστήμες, την έρευνα, την τέχνη του βιβλίου και άλλα. Αποσκοπούμε στη δημιουργία μιας σύγχρονης, αισθητικά άρτιας συλλογής η οποία να αντικατοπτρίζει την κυπριακή καλλιτεχνική παραγωγή, τις τάσεις και την προβληματική της εκδοτικής του τόπου, εμπλέκοντας το κοινό, δημιουργώντας συνθήκες για επικοινωνία, δημιουργία και συνεργασία. Το Φανερωμένης70 βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Λευκωσίας, πράγμα το οποίο διασφαλίζει την εύκολη πρόσβαση του ντόπιου κοινού αλλά και την εξυπηρέτηση μεγάλου αριθμού επισκεπτών στην Κύπρο. Οι δημιουργοί θα επωφελούνται από το εγχείρημα αυτό μέσα από την διάδοση της δουλειάς τους καθώς και από τα έσοδα των πωλήσεων .

  Αν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 22663320 ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο phaneromenis70center@gmail.com. Επίσης μπορείτε να μας βρείτε στο Φανερωμένης 70, Λευκωσία 1011, καθημερινές και Σαββατοκύριακα από τις 10:30-18:00. Είμαστε στη διάθεσή σας για τυχόν απορίες και διευκρινήσεις.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

   Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

  You May Also Like

  Οι νικητές των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας για το 2017

  Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2017 ...

  Γιώργος Σκαμπαρδώνης: «Το γράψιμο είναι τρόπος ζωής»

  Η γραφή, ως “τρόπος θέασης του κόσμου και ως τρόπος ζωής”, είναι ένα από ...

  Βουβό κύμα / Το τελευταίο πέρασμα του Λουζιτάνια

  Του Erik Larson Εκδόσεις Ίκαρος Ο Erik Larson στο Βουβό Κύμα εξετάζει, με τρόπο ...

  Στα χνάρια του Γιώργου Σεφέρη στην Αγία Νάπα

  Η Αγία Νάπα ήταν από τα αγαπημένα μέρη του Γιώργου Σεφέρη στην Κύπρο. Το ...

  The Cyprus Oscar Wilde Festival: Οσα έγιναν, σε ένα βίντεο

  To «The Cyprus Oscar Wilde Festival», το πρώτο ειδικά αφιερωμένο φεστιβάλ στη ζωή και ...

  Κύπριοι λογοτέχνες συμμετέχουν σε ειδικό διαγωνισμό διηγήματος

  Οι Κύπριοι λογοτέχνες Μυρτώ Αζίνα Χρονίδη, Αιμίλιος Σολωμού και Αντώνης Γεωργίου, οι οποίοι έχουν ...

  X