Χριστιάνα Ιωάννου

Ποια είσαι;

Είμαι η Χριστιάνα Ιωάννου, δραματουργός χορού και παραστατικών τεχνών. Ως σινεφίλ, διαχειρίζομαι παράλληλα το Κυπριακό Κέντρο Σύγχρονου Κινηματογράφου, μια μικρή ανεξάρτητη πλατφόρμα στοχευμένων κινηματογραφικών προβολών.

Τι κάνεις;

Από πέρσι μέχρι και το 2020 ελπίζω πως θα συνεχίσω να ασχολούμαι ερευνητικά με νέες μεθόδους δραματουργίας χορού, από την οποία η προσέγγιση μιας χορευτικής δουλειάς ξεκινά, εστιάζει και καταλήγει με τη δραματουργία σε πυρήνα μορφοποίησης. Η επόμενή μου δουλειά ονομάζεται Aesthetics of Resistance: a dance docufiction και θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Μάιο στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 100 χρόνια γέννησης του Ingmar Bergman.

Τι θέλεις;

Θέλω να μπορώ να παρουσιάζω τη δουλειά μου χωρίς να σκέφτομαι την οικονομική της υλοποίηση ή την αποτυχία της και να έχω δίπλα μου συνεργάτες με σταθερή φιλοσοφική καθαρότητα, ηθική, απαλλαγμένους από εγωιστικές σκοπιμότητες, που να καταλαβαίνουν ότι πίσω από κάθε συνεργασία και έργο υπάρχει κάτι πιο σημαντικό και το ζούμε κάθε μέρα.

 

 

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Μαρίνος Κονσόλου

  5.6.2011 Ο Μαρίνος Κονσόλου, μετά το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, συνεχίζει να ονειρεύεται Τι ...

Αριάνα Άλφα

18.7.2010 Τι κάνεις; Προσπαθώ να βρω τον τόπο μου στα κυπριακά δρώμενα. Μετέφερα τους ...

Silvio A. Rusmigo

O Silvio A. Rusmigo συλλαμβάνει εικόνες στον φακό του Πού βρίσκεσαι; Συνήθως στα βουνά ...

Garcia Tellalian

Η Garcia Tellalian δίνει χαρακτήρα σε κομμάτια από ύφασμα Τι φτιάχνεις; Ρούχα που εκφράζουν ...

Άδωνης Αρχοντίδης

Ποιός είσαι; Είμαι ο Άδωνης Αρχοντίδης. Είμαι από τη Λεμεσό. Έχω πτυχίο στο Illustration ...

Αννα Δαμασκηνού

Ποια είσαι; Άννα Δαμασκηνού, 26 χρονών, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κύπρου από το τμήμα Ευρωπαϊκών ...

X