Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη: Οι υποψηφιότητες

Η Ιωάννα Κολλιοπούλου που πρωταγωνιστούσε στο έργο «Στέλα Κοιμήσου» του Εθνικού Θεάτρου είναι ανάμεσα στις υποψήφιες ηθοποιούς για το βραβείο

Δώδεκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την καθιέρωση του θεατρικού βραβείου «Μελίνα Μερκούρη» που απονέμεται σε αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας νέας ηθοποιού της περασμένης θεατρικής περιόδου στην Ελλάδα.

Η τιμητική διάκριση στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη συνεκτιμά τη μέχρι τώρα σκηνική παρουσία των νέων ταλαντούχων ηθοποιών και τις υποκριτικές επιδόσεις τους. Το βραβείο ανέρχεται σε 3.000 ευρώ και η τιμώμενη ηθοποιός κρατά για ένα χρόνο την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία παραδίδει στην ομότεχνή της που διακρίνεται την επόμενη χρονιά.

Το φετινό βραβείο διεκδικούν η Ευγενία Δημητροπούλου για την ερμηνεία της στο έργο «Στέλλα Βιολάντη» [Θέατρο Χώρα], η Αμαλία Καβάλη για την ερμηνεία της στο έργο «Ορλάντο» [Skrow Theater], η Αλεξάνδρα Καζάζου για την ερμηνεία της στο έργο Insenso [Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν] και η Ιωάννα Κολλιοπούλου για την ερμηνεία της στο «Στέλλα Κοιμήσου» [Εθνικό Θέατρο], που είδαμε και στην Κύπρο σε τρεις παραστάσεις τις οποίες φιλοξένησε στο Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου.

Την επιτροπή του φετινού βραβείου οι Μάγια Λυμπεροπούλου [πρόεδρος], Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης και Ρένη Πιττακή [μέλη].

+ Η απονομή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 16 Απριλίου και ώρα 20:00 στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, Πολυγνώτου 9-11, Πλάκα, τηλ. 210 3315601. Είσοδος ελεύθερη.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα» με υπέρτιτλους

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ενημερώνει το κοινό ότι η παράσταση για την παραγωγή «Ποιος ...

«Αντρόνικος ή ο Ζωγκράφος»: η επιστροφή

Μετά από μια επιτυχημένη πορεία τριών χρόνων, η παράσταση «Αντρόνικος ή ο Ζωγκράφος» της ...

«Το Σκάσιμον» σε Λεμεσό και Λευκωσία

Στις 30 Οκτωβρίου ξεκινά μια νέα σειρά παραστάσεων η παραγωγή «Το Σκάσιμον», μια θεατρική ...

«Ιστορία χωρίς τέλος» στο WhereHaus

Η θεατρική ομάδα Never Ending Story παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Ιστορία χωρίς τέλος», βασισμένη ...

Το κυπριακό θεατρικό έργο «Sommerfugl» στο Λονδίνο

Το σύγχρονο θεατρικό έργο «Sommerfugl» (Πεταλούδα) της Κύπριας συγγραφέως Δέσποινας Πυρκεττή ανεβάζει στις 15 ...

ΣΕΖΟΝ Γυναίκες 2019-2021: Οι επόμενες δράσεις

Τον Μάρτιο του 2019, η Μαγδαλένα Ζήρα και η Αθηνά Κάσιου εγκαινίασαν τη ΣΕΖΟΝ ...

X