Ανδρέας Σιεηττάνης

Ποιος είσαι;
Είμαι ο Ανδρέας Σιεηττάνης και μου αρέσει να δημιουργώ. Ό,τι έχει να κάνει με κάμερες -από ταινίες, μουσικά βίντεο, τηλεοπτικές σειρές και διάφορα άλλα- μου κινεί το ενδιαφέρον. Υποθέτω θα μπορούσα να πω πως είμαι σκηνοθέτης.

Τι κάνεις;
Προσπαθώ να επιβιώσω οικονομικά, αλλά κυρίως δημιουργικά σε μια χώρα όπου ο κλάδος μας δεν βρίσκει το κατάλληλο υπόβαθρο για κανένα από τα δύο. Ζούμε σε ένα νησί το οποίο είναι γεμάτο με ταλαντούχους ανθρώπους [κάτι που αποδεικνύει συνέχεια και αυτή η στήλη] αλλά υπάρχουν ελάχιστοι διάδρομοι επαγγελματικής εξέλιξης. Γι’ αυτόν τον λόγο προσπαθώ να εκμεταλλεύομαι όσο περισσότερες ευκαιρίες βρίσκω, να δουλεύω όσο περισσότερο μπορώ, να βελτιώνομαι και ό,τι κερδίζω να το επενδύω στο μέλλον μου. Μέχρι στιγμής έχω σκηνοθετήσει πέντε ταινίες μικρού μήκους και αυτή την περίοδο γράφω την έκτη μου, την οποία εύχομαι πως θα σκηνοθετήσω μέχρι το τέλος του χρόνου. Έχω μάθει να μην σνομπάρω καμία δουλειά, όσο “μικρή” ή “ταπεινωτική” κι αν φαίνεται, γιατί αυτές οι δουλειές είναι που μου επέτρεψαν -οικονομικά αλλά και μέσω των εμπειριών που κέρδισα- να κυνηγήσω το όνειρό μου: να σκηνοθετώ ταινίες.

Τι θέλεις;
Θέλω να αφήσω το σημάδι μου στον κόσμο. Θέλω η δουλειά μου να αγγίξει όσο περισσότερο κόσμο γίνεται, να εμπνεύσει νέους ανθρώπους να δημιουργήσουν, να δώσει χαρά, κουράγιο, δύναμη ή ό,τι χρειάζεται σε όποιον το χρειάζεται. Θέλω επίσης να δω την πατρίδα μου να εξελίσσεται και ν’ αναπτύσσεται σε αυτό τον τομέα που έχει τόσα πολλά να προσφέρει αλλά για κάποιο λόγο μένει συνεχώς πίσω. Το να ξυπνάς κάθε πρωί και να ταξιδεύεις στον φανταστικό κόσμο των ταινιών είναι μια ονειρική δουλειά και ένα τεράστιο προνόμιο. Όλο αυτό θα ήταν ανούσιο όμως αν δεν προσπαθούσαμε να δώσουμε κάποια μηνύματα μέσα από τη δουλειά μας.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Σιμώνη Φιλίππου

16.10.2011 H Σιμώνη Φιλίππου ανεβάζει μανίκια και είναι έτοιμη να στρωθεί στη δουλειά Τι ...

Ιλεάνα Νίκολσον

Η Ιλεάνα Νίκολσον μας προσκαλεί στον Μόλο Λεμεσού κι έχει λόγο Τι κάνεις; Kάμνω ...

Μενέλαος Θεοδοσιάδης

O Μενέλαος Θεοδοσιάδης είναι ο Theom Πού βλέπεις; Το μέλλον μου στον καφέ! Γενικότερα, ...

Αντρονίκη Γερατζιώτου

31.7.2011 Η Αντρονίκη Γερατζιώτου δημιουργεί κοσμήματα από plexi glass και ξύλο Τι κάνεις; Έχω ...

Νικολέττα Κυπριανού

Η Νικολέττα Κυπριανού ψάχνεται και ζητά επανάσταση Τι κάνεις; Πειραματίζομαι, ψάχνομαι, δημιουργώ, εξελίσσομαι. Θέλω ...

Μάριος Νικολαΐδης

 Ποιος είσαι; Μάριος Νικολαΐδης, μουσικός – δημιουργός. Από Λευκωσία, με ενδιάμεση στάση Αμερική, αναπνέω ...

X