Δευτέρα του Πάσχα με αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή

Μελωδικό Πάσχα με τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή προτείνουν τέσσερις νεαροί μουσικοί στο Κοσμικό Κέντρο Αντωνάκης, στην παλιά Λευκωσία

Μη μου θυμώνεις μάτια μου, Κάπου νυχτώνει, Οι ελεύθεροι κι ωραίοι, είναι μερικά από τα εμβληματικά τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή που θα ερμηνεύσουν οι Κατερίνα Παράσχου, Ανδρέας Ελεσνίτσαλης, Πάρης Παράσχος και Δημήτρης Μεσημέρης, σε ένα αφιέρωμα στον μεγάλο Σαλονικιό συνθέτη.

Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα του Πάσχα στη Λευκωσία, και στέλνει μήνυμα συμπαράστασης στα θύματα της κοινωνικής αναλγησίας που βιώνουν κυρίως την απομόνωση και την περιφρόνηση, αντί της αγάπης και της συμπαράστασης. Αυτός είναι και ο στόχος του Συνδέσμου οικογενειών και φίλων ψυχικής υγείας «Αγκαλιά», ο οποίος διοργανώνει το αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη Σταύρο Κουγιουμτζή, στο Κοσμικό Κέντρο Αντωνάκης στην παλιά Λευκωσία.

Η μουσική παράσταση σκοπό έχει να ενισχυθεί ο Σύνδεσμος «Αγκαλιά» που στηρίζει συνανθρώπους μας με προβλήματα με ψυχικές παθήσεις, έχει σκοπό την προώθηση μέτρων στήριξης για τους ψυχικά ασθενείς, τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, την υπεύθυνη και τακτική ενημέρωση των οικογενειών και την καταπολέμηση της προκατάληψης για τις ψυχικές παθήσεις.

Το μελωδικό ταξίδι

Στο ατμοσφαιρικό περιβάλλον του ιστορικού Κοσμικού Κέντρου «Αντωνάκης», τέσσερις ερμηνευτές της νέας γενιάς που σήμερα δραστηριοποιούνται καλλιτεχνικά στην Ελλάδα, η Κατερίνα Παράσχου, ο Ανδρέας Ελεσνίτσαλης, ο Πάρης Παράσχος και ο Δημήτρης Μεσημέρης στην ερμηνεία και την ακουστική κιθάρα, πλαισιωμένοι από τους μουσικούς Αντώνη Πολυκάρπου – πιάνο/πλήκτρα, Κωνσταντίνο Πάουρο – ντραμς/κρουστά, Ανδρέα Κραμπιά – μπουζούκι και μαέστρο τον Κώστα Χαλλούμα στο κοντραμπάσο, θα παρουσιάσουν ένα μουσικό ταξίδι με τα σπουδαιότερα τραγούδια του εμβληματικού συνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή.

+ Στις 9 Απριλίου, Δευτέρα του Πάσχα, στις 21:00 στο Κοσμικό Κέντρο Αντωνάκης. Εισιτήρια προς 15 ευρώ από την Tickethour.com.cy, τηλ. 77777040. Πληροφορίες και κρατήσεις τηλ. 22664697.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Black Sabbath: End of the end

Την τελευταία περιοδεία του θρυλικού συγκροτήματος Black Sabbath προβάλλει ο κινηματογράφος Πάνθεον στη Λευκωσία ...

«Ο Χορός των Μαγισσών»: συναυλία ΣΟΚ και ΣΟΝΚ

Με τον καλύτερο τρόπο κλείνει η σεζόν για τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και τη ...

Συναυλία με μουσικές της Ανατολικής Μεσογείου στα Σπήλια

«Μουσικά χρώματα και ιδιώματα του τόξου των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου» είναι ο τίτλος ...

«To Buffer Fringe είναι επανάσταση»

Ξεκίνησε με χαρακτήρα δικοινοτικό κι ας μην ήταν αυτή η πρόθεσή του. Συνήθως δικοινοτικές ...

Η Louvana Records γιορτάζει τα 10χρονα της

Μια από τις μακροβιότερες, πιο δραστήριες και διεθνώς επιτυχημένες δισκογραφικές της Κύπρου, η Louvana ...

Επιπλέον συναυλία για την Άννα Βίσση στο Κούριο

Sold out η προγραμματισμένη συναυλία της Άννας Βίσση στο αρχαίο θέατρο Κουρίου, την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου. Η τόσο θερμή ...

X