Δύο χρόνια Κατηχητικό

Στις 22 Απριλίου από τις 3μμ-11μμ το Κατηχητικό γιορτάζει τα δίχρονα του στο χώρο που το εχει φιλοξενήσει απο την αρχή, το Φυτώριο. Η εκδήλωση αποτελεί την έβδομη εκδοχή του ημερήσιου outdoor Κυριακάτικου πάρτι που επικεντρώνεται σε house και techno μουσική αλλά και σε πιο δυσεύρετα στην Κύπρο ακούσματα όπως idm, trip-hop, και ambient.

Πίσω απο το Kατηχητικό βρίσκεται μία ομαδα ανθρώπων οι οποιοι πιστεύουν οτι η ηλεκτρονική χορευτική μουσική είναι κουλτούρα, τέχνη, βαθυστόχαστος τρόπος έκφρασης. Αν και η εν λόγω άποψη συμμερίζεται γενικά από όσους βιώνουν την ηλεκτρονική χορευτική μουσική, η αλήθεια είναι ότι εκτός από το Βερολίνο, η συγκεκριμένη μουσική αντιμετωπίζεται κυρίως ως μία στιγματισμένη ενασχόληση χωρίς κάποιο νόημα πέραν της απλουστευμένης και εύπεπτης διασκέδασης.

Η ομάδα θεωρεί οτι εκδηλώσεις όπως το Kατηχητικό και συγκεκριμένα η μορφή του ως ένα ημερήσιο πάρτι, παρέχουν πρόσβαση στο να ταυτιστούν περισσότερα μυαλά με την αντίληψη αυτών που αγαπούν τα συγκεκριμένα ακούσματα και το συμβολισμό που φέρουν. Πέραν της ευπρόσιτης φύσης του, το Κατηχητικό αποτελεί και μία αντίδραση στην σχεδόν εγκληματική ανεπάρκεια των ημερήσιων outdoor πάρτι σε μία χώρα με τόσο πρόσφορες καιρικές συνθήκες όπως η Κύπρος.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Σαββόπουλος στην Κύπρο με «τραγούδια των άλλων»

Μια μουσική παράσταση που πραγματοποιείται για πρώτη φορά έρχεται να παρουσιάσει στην Κύπρο ο ...

Monsieur Doumani: Πρώτη παρουσίαση για το «Αγκάθθιν»

Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η πρώτη παρουσίαση του δίσκου «Αγκάθθιν», των Monsieur Doumani, στο πλαίσιο της ...

ΑγλανJazz 2019: Ραντεβού στην πλατεία

Δύο μέρες γεμάτες τζαζ προσφέρει το 13ο Φεστιβάλ ΑγλανJazz, στην πλατεία της παλιάς Αγλαντζιάς. ...

«Πόλις εν καμίνω», ορατόριο για την Αμμόχωστο

Το ορατόριο του Μιχάλη Χριστοδουλίδη για την πόλη της Αμμοχώστου με τίτλο «Πόλις εν ...

«Michael Jackson: On the Wall»: έκθεση στο Παρίσι

Ένα πορτρέτο του Μάικλ Τζάκσον ως βασιλιάς Φίλιππος ο Β` της Ισπανίας και μια ...

Σελίν Ντιόν: Ξεκινά στις 18 Οκτωβρίου η προπώληση εισιτηρίων

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων της πολυαναμενόμενης συναυλίας της Σελίν ...

X