Δύο χρόνια Κατηχητικό

Στις 22 Απριλίου από τις 3μμ-11μμ το Κατηχητικό γιορτάζει τα δίχρονα του στο χώρο που το εχει φιλοξενήσει απο την αρχή, το Φυτώριο. Η εκδήλωση αποτελεί την έβδομη εκδοχή του ημερήσιου outdoor Κυριακάτικου πάρτι που επικεντρώνεται σε house και techno μουσική αλλά και σε πιο δυσεύρετα στην Κύπρο ακούσματα όπως idm, trip-hop, και ambient.

Πίσω απο το Kατηχητικό βρίσκεται μία ομαδα ανθρώπων οι οποιοι πιστεύουν οτι η ηλεκτρονική χορευτική μουσική είναι κουλτούρα, τέχνη, βαθυστόχαστος τρόπος έκφρασης. Αν και η εν λόγω άποψη συμμερίζεται γενικά από όσους βιώνουν την ηλεκτρονική χορευτική μουσική, η αλήθεια είναι ότι εκτός από το Βερολίνο, η συγκεκριμένη μουσική αντιμετωπίζεται κυρίως ως μία στιγματισμένη ενασχόληση χωρίς κάποιο νόημα πέραν της απλουστευμένης και εύπεπτης διασκέδασης.

Η ομάδα θεωρεί οτι εκδηλώσεις όπως το Kατηχητικό και συγκεκριμένα η μορφή του ως ένα ημερήσιο πάρτι, παρέχουν πρόσβαση στο να ταυτιστούν περισσότερα μυαλά με την αντίληψη αυτών που αγαπούν τα συγκεκριμένα ακούσματα και το συμβολισμό που φέρουν. Πέραν της ευπρόσιτης φύσης του, το Κατηχητικό αποτελεί και μία αντίδραση στην σχεδόν εγκληματική ανεπάρκεια των ημερήσιων outdoor πάρτι σε μία χώρα με τόσο πρόσφορες καιρικές συνθήκες όπως η Κύπρος.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Chouska Ensemble

Ο μουσικός Γιάννης Κουτής μιλά με τον σαξοφωνίστα του σχήματος Chouska Γιάννη Δίσκο με ...

Το νέο μουσικό εγχείρημα της δικοινοτικής Ορχήστρας Μουσικής Δωματίου

Την επιστροφή τους στη σκηνή για ακόμη φορά ετοιμάζουν τα μέλη της δικοινοτικής Ορχήστρας ...

Το Ioannis Vafeas Trio παίζει τζαζ στην πλατεία Ηρώων

Μια συναυλία της τζαζ μουσικής ως προέκταση των Μουσικών του Κόσμου θα δώσει το ...

Κατσαρής καλεί Μπετόβεν στη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου

Γράφει ο Ανδρέας Τσαούσης Οι φιλόμουσοι σίγουρα θα θυμούνται τη σπουδαία εμφάνιση του Γαλλοκύπριου ...

«Michael Jackson: On the Wall»: έκθεση στο Παρίσι

Ένα πορτρέτο του Μάικλ Τζάκσον ως βασιλιάς Φίλιππος ο Β` της Ισπανίας και μια ...

Village in the city: αυθεντική μουσική από νέους δημιουργούς

Ο Λευτέρης Μουμτζής, καλλιτεχνικός διευθυντής του Μουσικού Χωριού Φέγγαρος, επιλέγει νέους μουσικούς και δημιουργούς ...

X