Δύο χρόνια Κατηχητικό

Στις 22 Απριλίου από τις 3μμ-11μμ το Κατηχητικό γιορτάζει τα δίχρονα του στο χώρο που το εχει φιλοξενήσει απο την αρχή, το Φυτώριο. Η εκδήλωση αποτελεί την έβδομη εκδοχή του ημερήσιου outdoor Κυριακάτικου πάρτι που επικεντρώνεται σε house και techno μουσική αλλά και σε πιο δυσεύρετα στην Κύπρο ακούσματα όπως idm, trip-hop, και ambient.

Πίσω απο το Kατηχητικό βρίσκεται μία ομαδα ανθρώπων οι οποιοι πιστεύουν οτι η ηλεκτρονική χορευτική μουσική είναι κουλτούρα, τέχνη, βαθυστόχαστος τρόπος έκφρασης. Αν και η εν λόγω άποψη συμμερίζεται γενικά από όσους βιώνουν την ηλεκτρονική χορευτική μουσική, η αλήθεια είναι ότι εκτός από το Βερολίνο, η συγκεκριμένη μουσική αντιμετωπίζεται κυρίως ως μία στιγματισμένη ενασχόληση χωρίς κάποιο νόημα πέραν της απλουστευμένης και εύπεπτης διασκέδασης.

Η ομάδα θεωρεί οτι εκδηλώσεις όπως το Kατηχητικό και συγκεκριμένα η μορφή του ως ένα ημερήσιο πάρτι, παρέχουν πρόσβαση στο να ταυτιστούν περισσότερα μυαλά με την αντίληψη αυτών που αγαπούν τα συγκεκριμένα ακούσματα και το συμβολισμό που φέρουν. Πέραν της ευπρόσιτης φύσης του, το Κατηχητικό αποτελεί και μία αντίδραση στην σχεδόν εγκληματική ανεπάρκεια των ημερήσιων outdoor πάρτι σε μία χώρα με τόσο πρόσφορες καιρικές συνθήκες όπως η Κύπρος.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Acid Baby Jesus:Οι διεθνείς Έλληνες έρχονται στον Φέγγαρο

Συνέντευξη στον Λευτέρη Μουμτζή* Δημιουργήθηκαν το 2009 στην Αθήνα αλλά σύντομα ξεπέρασαν τα ελληνικά ...

Χριστούγεννα στο Zaatar

Μία σειρά από ενδιαφέρουσες μουσικές εκδηλώσεις διοργανώνει ο πολυχώρος Ζαάταρ στη Λευκωσία λίγες ημέρες ...

FESTIVAL FANS: Ο Αντρέας και ο Μιχάλης δεν χάνουν Afrobanana

  ΑΝΤΡΕΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ Πότε ξεκίνησες να πηγαίνεις στο Afrobanana Festival; Πήγα σε όλα τα ...

Cyprus Jazz Workshop για 5η χρονιά

Το Τμήμα Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά τον πετυχημένο ...

Ρεσιτάλ για Βιόλα και Πιάνο

Η Diemut Poppen, μια από τις πιο περιζήτητες βιολίστριες ανά το παγκόσμιο και τακτική ...

Άρχισαν οι αιτήσεις συμμετοχής για το Cyprus Jazz & World Music Showcase 2018

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης και το ...

X