Έκθεση «Secretum Hortus» στην Γκαλερί Γκλόρια

Εγκαίνια έκθεσης στις 20 Μαρτίου 2018

Την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 στες 19.30 η Γκαλερί Γκλόρια εγκαινιάζει την εικαστική έκθεση ζωγραφικής της Γεωργίας Μιχαηλίδου Σααντ με τίτλο «Secretum Hortus». Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο κ. Νίκος Τορναρίτης Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Δημοκρατικού Συναγερμού. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 7 Μαΐου  2018.

Σκεπτικό

“Ο πρωταρχικός μου στόχος είναι η εξερεύνηση των φυσικών μορφών, συγκεκριμένα των λουλουδιών. Τα λουλούδια αντιπροσωπεύουν για μένα τον μικρόκοσμο αλλά σε σχέση με τον μακρόκοσμο, το περιορισμένο σε σχέση με το άπειρο. Χρησιμοποιώ την μορφή του λουλουδιού σαν ένα θραύσμα από ένα μεγαλύτερο σύνολο από το οποίο έχει αποκοπεί. Με αυτό τον τρόπο θέλω να υπαινιχθώ ότι ανήκει σε κάτι που ξεπερνά το πλαίσιο και παραπέμπει σε μια υπερβατική πραγματικότητα. Απεικονίζω τα λουλούδια λεπτομερώς και σε μεγένθυνση ώστε να μεταφέρω το αίσθημα του δέους και του μυστηρίου που μου προκαλεί o φυσικός κόσμος.”

Η Γεωργία Μιχαηλίδου γεννήθηκε στη Λεμεσό, Κύπρο. Έζησε στη Νότιο Αφρική από το 1968 – 1996. Το 1996 επιστρέφει και εγκαθίσταται μόνιμα στην Κύπρο.  Έχει σπουδάσει καλές ΒΑFine Arts ( Honours) (1972 -1976) στο Πανεπιστήμιο Witwatersrand  στο Γιοχάνεσμπεργκ. Συνεχίζω στο ίδιο πανεπιστήμιο μεταπτυχιακά όπου παίρνω το Higher Diploma in Education ( 1977). ΜΑFine Arts ( painting ) (1990- 1996) στο Πανεπιστήμιο Νοτίου Αφρικής, Πραιτόρια,. Το 1994 βραβεύτηκα με το Robin Aldwinckle Merit Bursary από το Πανεπιστήμιο Νοτίου Αφρικής.

Η Γεωργία Μιχαηλίδου έχει διδάξει Τέχνη στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Νότιο Αφρική και Κύπρο (1978 – 2017).  Από το 1976 συμμετείχε σε πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Νότιο Αφρική, Κύπρο, Γαλλία και Κίνα. Έργα της υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές και στη συλλογή του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στη Λευκωσία, τη Δημοτική Πινακοθήκη  Λευκωσίας, και τη Δημοτική Πινακοθήκη Λεμεσού.  Το 2017 συμμετείχε με το έργο της Iris Bostrensis, Silk Road στην Μπιενάλε του Πεκίνου, “The Silk Road and World’s Civilizations: The 7th Beijing Iinternational Art Biennale, China 2017”.  Ο συγκεκριμένος πίνακας επιλέχθηκε για την συλλογή του ‘Εθνικού Μουσείου Τέχνης της Κίνας’.  Είναι Μέλος του Επιμελητηρίου Καλών Τεχνών Κύπρου ( ΕΚΑΤΕ).

Η τέχνη της εμφανίζεται σε πολλές δημοσιεύσεις:

 • The Silk Road and World Civilizations: The album of the seventh Beijing International Art Biennale, China 2017. 2017. Compiled by China Artists Association. Beijing: Foreign Language Teaching and Research Press.
 • Ancient and medieval parallels in contemporary Cypriot art. 2014. Copyright for the book: Municipality of Limassol. Copyright for the text: Nadia Anaxagorou.
 • 50 Χρόνια ΕΚΑΤΕ. 2014. Λευκωσία: bookworm publication.
 • Ένα Εικαστικό Ταξίδι στα ποιήματα του Κ.Π. Καβάφη. 2013. Επιμέλεια και πρόλογος: Γκλόρια Κασσιανίδου. Λευκωσία: Εκδόσεις Αιγαίον.
 • Lemesos 2009: Recent Visual Τrends and Perspectives. 2009. Limassol. Chamber of Fine Arts Limassol Municipality.
 • Enlargement of the European Union: Celebrating accession 2004. 2004 London: International Systems and Communications in association with the European Commission’s Directorate – General for Enlargement
 • Cypriot artists of the 3rd Millennium. 2002. Nicosia: Zampelas Art
 • A directory of South African contemporary art: Volume 1 painting 1997/1998.1997. Stanford: Contemporary Arts Publishers in Association with Africus Institute for Contemporary art.

Η δική της έκδοση: Saad, G. 1996. Ίχνη του απείρου : εξερευνώντας την υπέρβαση στην ζωγραφική του τοπίου. Διατριβή για το πτυχίο MAFA, Πανεπιστήμιο Νοτίου Αφρικής, Πραιτόρια.

Για πληροφορίες: Τηλ. 22762605.

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 10.30-12.45 π.μ. και 5.30 – 8.00 μ.μ. Σάββατο, 10.30-12.45 μ.μ.

 • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

  Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Διεθνής Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Ρίγας: «Ανθίζει» μέσα σε χαλάσματα

Η 2η Διεθνής Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης στη Ρίγα, RIBOCA, που σχεδιάστηκε αρχικά ως απάντηση ...

Φωτογραφικό Φεστιβάλ από το Σωματείο Όρασις

Το Φωτογραφικό Σωματείο Όρασις, διοργανώνει το 1ο Φωτογραφικό Φεστιβάλ μεταξύ 12 και 13 Οκτωβρίου ...

Oι καλύτερες ασπρόμαυρες φωτογραφίες από τα Mono Awards 2020

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε μόλις για δεύτερη χρονιά και η οδηγία προς τους συμμετέχοντες ήταν ...

Κανί Κανόλ: Η επιστροφή των έργων των Ε/Κ και η σημασία του αρχειακού υλικού των Τ/Κ

Η τ/κ πλευρά είναι έτοιμη να υποδείξει άτομα που θα βοηθήσουν στην εξεύρεση του ...

«Oliveland»: έκθεση ζωγραφικής της Μαίρης Σάββα

Η Γκαλερί Γκλόρια παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής της Μαίρης Σάββα με τίτλο «Oliveland», από ...

Ένα υπαίθριο δωμάτιο ξενοδοχείου ως εικαστική εγκατάσταση

Δύο Ελβετοί εικαστικοί προσφέρουν επτά υπαίθρια “δωμάτια ξενοδοχείου” αυτό το καλοκαίρι σε έναν “χώρο ...

X