Έκθεση John Kiki στην Γκαλερί Κ

Η έκθεση θα είναι ανοικτή μέχρι τις 30 Απριλίου

Η Γκαλερί Κ ανακοινώνει ότι η έκθεση επιλεγμένων έργων του Βρετανού ζωγράφου John Kiki In the Artist’s Eye θα παραταθεί μέχρι τις 30 Απριλίου. Η έκθεση αποτελείται από 30 χαρακτικά και έξι λάδια.Η πλειονότητα των χαρακτικών είναι μέρος της σειράς Carmina Burana. Εργα της συγκεκριμένης σειράς, μερικά από τα οποία παρουσιάζονται και στην παρούσα έκθεση, παρουσιάστηκαν στο Barbican Centre στο Λονδίνο.

Τα έργα της Carmina Burana είναι εμπνευσμένα από τα “ασεβή” Μεσαιωνικά χειρόγραφα που ο κόσμος σήμερα γνωρίζει ως Carmina Burana. Πολλά από τα χειρόγραφα ποιήματα της Carmina Burana σατυρίζουν την Καθολική εκκλησία

Για την συλλογή Carmina Burana και τον τρόπο με τον οποίο ο John Kiki απέδωσε εικαστικά τα Μεσαιωνικά λυρικά κείμενα τα οποία μελέτησε εις βάθος, ο Βρετανός τεχνοκρίτης Keith Patrick έγραψε ότι αποδεικνύουν την ικανότητα του Kiki «…να χρησιμοποιεί συγκεκριμένες πηγές για να αποδώσει παγκόσμιες αξίες όπως ο έρωτας, η πνευματικότητα και η εύθραυστη εσωτερικότητα του ανθρώπου … αποδεικνύοντας ότι (ο καλλιτέχνης) διαισθητικά κατανοεί τις απαιτήσεις στις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί στο παρόν ένας ζωγράφος.»

Με καταγωγή από την Κύπρο, ο John Kiki μεγάλωσε στην ανατολική Αγγλία και σπούδασε στο Camberwell School of Art στο Λονδίνο με καθηγητή τον Frank Auerbach και στο Royal Academy School.

Βρετανοί ιστορικοί τέχνης εντόπισαν από πολύ νωρίς στο έργο του Kiki ένα ιδιαίτερο στυλ το οποίο συνδυάζει στοιχεία παραστατικής ζωγραφικής, αφαίρεσης και Pop Art, ανοίγοντας του τις πόρτες σε εμβληματικές γκαλερί όπως η Tate, η Royal Academy, η Hayward και η Serpentine.
Έργα του βρίσκονται σε μεγάλες συλλογές όπως οι The Saatchi Collection, Gallup, Art Esprit Ltd, Finland Siemens PLC, National Gallery of Wales και άλλες.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22341122
Ώρες λειτουργίας: 9.30 – 1.00/ 3.30 – 7.00, Σάββατο 9.30 – 1.00

  • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΙΧΑΗΛΟΥ

    Γεννήθηκε στη Λευκωσία. Είναι απόφοιτος του κλάδου Ιστορία-Αρχαιολογία του Πανεπιστημίου Κύπρου και του μεταπτυχιακού προγράμματος Ψηφιακά Μέσα και Δημοσιογραφία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου

You May Also Like

Τέχνη και ακτιβισμός | “Living Between – Future and Past”

Πέντε καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν στο ανοιχτό κάλεσμα του ΜΚΟ Visual Voices για συμμετοχή σε ένα ...

Η Αριάνα Ζάκου εκθέτει στην Alpha C.K. Art Gallery

Τη δεύτερη ατομική έκθεση της νεαρής Κύπριας ζωγράφου Αριάνας Ζάκου παρουσιάζει στα τέλη Ιανουαρίου ...

Υφαίνοντας την Ευρώπη: Ο κόσμος ως στοχασμός

Με την τέχνη της υφαντικής καταπιάνεται το πρότζεκτ «Υφαίνοντας την Ευρώπη: ο κόσμος ως ...

Έκθεση του Michael Anastassiades στο NiMAC από 7 Μαρτίου

Στις 7 Μαρτίου εγκαινιάζεται η πολυαναμενόμενη έκθεση του Μichael Anastassiades στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών ...

Εργαστήρι εικονογράφησης παραμυθιού για παιδιά

Στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Κίνησης Κύπρου θα διεξαχθεί ένα πολύ ενδιαφέρον παιδικό εργαστήρι, ...

Ένα μνημείο για τη Μαφάλντα

Μακριά είναι η ιστορία του εξαιρετικά δημοφιλούς κόμικ «Μαφάλντα». Το δημιούργησε ο Χοακίν Σαλβαδόρ ...

X