Έκθεση John Kiki στην Γκαλερί Κ

Η έκθεση θα είναι ανοικτή μέχρι τις 30 Απριλίου

Η Γκαλερί Κ ανακοινώνει ότι η έκθεση επιλεγμένων έργων του Βρετανού ζωγράφου John Kiki In the Artist’s Eye θα παραταθεί μέχρι τις 30 Απριλίου. Η έκθεση αποτελείται από 30 χαρακτικά και έξι λάδια.Η πλειονότητα των χαρακτικών είναι μέρος της σειράς Carmina Burana. Εργα της συγκεκριμένης σειράς, μερικά από τα οποία παρουσιάζονται και στην παρούσα έκθεση, παρουσιάστηκαν στο Barbican Centre στο Λονδίνο.

Τα έργα της Carmina Burana είναι εμπνευσμένα από τα “ασεβή” Μεσαιωνικά χειρόγραφα που ο κόσμος σήμερα γνωρίζει ως Carmina Burana. Πολλά από τα χειρόγραφα ποιήματα της Carmina Burana σατυρίζουν την Καθολική εκκλησία

Για την συλλογή Carmina Burana και τον τρόπο με τον οποίο ο John Kiki απέδωσε εικαστικά τα Μεσαιωνικά λυρικά κείμενα τα οποία μελέτησε εις βάθος, ο Βρετανός τεχνοκρίτης Keith Patrick έγραψε ότι αποδεικνύουν την ικανότητα του Kiki «…να χρησιμοποιεί συγκεκριμένες πηγές για να αποδώσει παγκόσμιες αξίες όπως ο έρωτας, η πνευματικότητα και η εύθραυστη εσωτερικότητα του ανθρώπου … αποδεικνύοντας ότι (ο καλλιτέχνης) διαισθητικά κατανοεί τις απαιτήσεις στις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί στο παρόν ένας ζωγράφος.»

Με καταγωγή από την Κύπρο, ο John Kiki μεγάλωσε στην ανατολική Αγγλία και σπούδασε στο Camberwell School of Art στο Λονδίνο με καθηγητή τον Frank Auerbach και στο Royal Academy School.

Βρετανοί ιστορικοί τέχνης εντόπισαν από πολύ νωρίς στο έργο του Kiki ένα ιδιαίτερο στυλ το οποίο συνδυάζει στοιχεία παραστατικής ζωγραφικής, αφαίρεσης και Pop Art, ανοίγοντας του τις πόρτες σε εμβληματικές γκαλερί όπως η Tate, η Royal Academy, η Hayward και η Serpentine.
Έργα του βρίσκονται σε μεγάλες συλλογές όπως οι The Saatchi Collection, Gallup, Art Esprit Ltd, Finland Siemens PLC, National Gallery of Wales και άλλες.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22341122
Ώρες λειτουργίας: 9.30 – 1.00/ 3.30 – 7.00, Σάββατο 9.30 – 1.00

  • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΙΧΑΗΛΟΥ

    Γεννήθηκε στη Λευκωσία. Είναι απόφοιτος του κλάδου Ιστορία-Αρχαιολογία του Πανεπιστημίου Κύπρου και του μεταπτυχιακού προγράμματος Ψηφιακά Μέσα και Δημοσιογραφία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου

You May Also Like

Τρεις εκθέσεις σύγχρονης τέχνης στη Λεμεσό

Έντονη είναι η εικαστική δράση από αυτό το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στην πόλη της ...

Γιάννης Σακέλλης: Αναμέτρηση με την παράδοση

Συνέντευξη στον Χρίστο Λαζανιά Ο Γιάννης Σακέλλης μας μιλά για την ιδέα και τον ...

Public Art: 12 παράλληλες εκθέσεις φωτογραφίας στην Πάφο

Η ΦΕΚ ΠΑΦΟΥ διοργανώνει στο πλαίσιο του MoPP (Μonths of Photography Paphos / Μήνες ...

Τα αποτελέσματα δημοπρασίας του οίκου Ψαθάρη

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η δημοπρασία του οίκου PsatharisAuctions που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου ...

Η προγονή του Πικάσο θα ανοίξει μουσείο με τα έργα του

Η Κατρίν Υτέν-Μπλε, μοναχοκόρη της δεύτερης συζύγου του Πάμπλο Πικάσο, Ζακλίν Ροκ, πρόκειται να ...

Πρώτη Ατομική Παρουσίαση της Ελύσιας Αθάνατου στην Κύπρο

Η Ελύσια Αθάνατος παρουσιάζει για πρώτη φόρα την Κύπρο ατομική της έκθεση  στην Alpha ...

X