Εργαστήρι Θεατρικής Διαχείρισης με τον Δρα Aleksandar Brkic

Το κόστος θα καλυφθεί εξ’ ολοκλήρου από το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε επιβάρυνση στους συμμετέχοντες

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, συνεχίζοντας να υποστηρίζει τα θέατρα σε όλα τα επίπεδα με σκοπό τη θεατρική ανάπτυξη και στοχεύοντας στην ορθολογιστική διαχείριση και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των διαφορετικών και ιδιαίτερων προκλήσεων που παρουσιάζονται στη διαχείριση καθενός εκ των θεατρικών φορέων, έχει προσκαλέσει στην Κύπρο τον Δρα Aleksandar Brkic* (γνωστό και από προηγούμενες του επισκέψεις στη χώρα μας, με πιο πρόσφατη τη συμμετοχή του σε ημερίδα που οργάνωσε το ΚΚΔΙΘ για τις επιχορηγήσεις) για ένα τριήμερο εργαστήρι ειδικά για τους ανθρώπους που διαχειρίζονται θεατρικούς φορείς.

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 4-6 Μαΐου. Στόχος είναι η ενδυνάμωση και η βελτίωση του τρόπου λειτουργίας των θεατρικών φορέων στην Κύπρο και αφορά κυρίως στην ανάπτυξη στρατηγικών για τους θεατρικούς φορείς. Ο Δρ. Μπρκιτς είναι ειδικός στα θέματα πολιτιστικής διαχείρισης (ακολουθεί βιογραφικό του το οποίο επισυνάπτεται και στα αγγλικά μαζί με την περιγραφή του εργαστηρίου).

Πιο αναλυτικά, στόχος του εργαστηρίου είναι να μπορέσουν οι συμμετέχοντες:

  • Να αποκομίσουν γνώση προκειμένου να διευρύνουν την αντίληψη των ίδιων των φορέων τους αλλά και του οικοσυστήματος των τεχνών και του θεάτρου
  • Να εκτεθούν σε καινοτόμες στρατηγικές εξεύρεσης χρηματοδότησης
  • Να αξιοποιήσουν το τεχνολογικό και φυσικό περιβάλλον στο οποίο λειτουργούμε
  • Να πάρουν βοηθητικές κατευθυντήριες γραμμές σε μάρκετινγκ και δημόσιες σχέσεις
  • Να συνδεθούν με τις τάσεις στο Ευρωπαϊκό Θέατρο

Το Εργαστήρι θα προσφερθεί στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά και θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Λεβέντης», στη Λεβέντειο Πινακοθήκη στις 4, 5 και 6 Μαΐου 2018 από τις 10π.μ-3μ.μ. Το κόστος θα καλυφθεί εξ’ ολοκλήρου από το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε επιβάρυνση στους συμμετέχοντες.

Δηλώσεις συμμετοχής ηλεκτρονικά με όνομα, όνομα θεατρικού φορέα, τηλέφωνο και email στο nmourouzi@thoc.org.cy, ζητώντας απόδειξη παραλαβής.  Πληροφορίες στο 22864320-1.

* Ο Δρ. Aleksandar Brkic είναι ακαδημαϊκός και λέκτορας στους τομείς της πολιτιστικής / καλλιτεχνικής διαχείρισης και της πολιτιστικής πολιτικής στο Ινστιτούτο Δημιουργικής και Πολιτισμικής Επιχειρηματικότητας (ICCE), στο Goldsmiths, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Πριν την ένταξή του στο δυναμικό του Goldsmiths, ήταν λέκτορας και ερευνητής στο LASALLE College of Arts, στη Σιγκαπούρη και στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Βελιγραδίου. Μαζί με τον Audrey Wong ήταν συντονιστής του Δικτύου Ασίας-Ειρηνικού για την Πολιτισμική Εκπαίδευση και Έρευνα (ANCER), το πρώτο δίκτυο αυτού του είδους στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού. Ο τομέας της επαγγελματικής του πρακτικής είναι η διοίκηση τεχνών με σημαντική διεθνή εμπειρία ως Καλλιτεχνικός Παραγωγός που εργάζεται σε πρότζεκτ όπου διασταυρώνονται οι τέχνες, οι εικαστικές τέχνες και ο σχεδιασμός. Εργάστηκε ως θεατρικός παραγωγός / διευθυντής με πολλούς και εμπνευσμένους θεατρικούς φορείς (π.χ. YUSTAT και BITEF) και καλλιτέχνες, όπως οι Josef Nadj, Dragan Stojcevski, Jelena Bogavac. Ο Aleksandar εργάζεται επί του παρόντος και ως δημιουργικός παραγωγός του LP Duo από το Βελιγράδι και σύμβουλος μιας Εταιρείας Επινοημένου Θεάτρου με όνομα Lost Text / Found Space από το Λονδίνο. Το βιβλίο του «The Routledge Companion to Management and the Arts” που επεξεργάζεται με τον William Byrnes αναμένεται να εκδοθεί αργότερα το 2018.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Οι χορηγίες του θεάτρου και οι 55 που επιλέχθηκαν

Για το Σχέδιο χορηγιών ΘΥΜΕΛΗ (2018), υποβλήθηκαν συνολικά 85 αιτήσεις από 33 Θεατρικούς Φορείς ...

«Πυτζάμες για έξι» στο θέατρο Διόνυσος

Το Θεατρικό Εργαστήρι (Τμήμα Ενηλίκων) του Θεάτρου «ΔΙΟΝΥΣΟΣ», ανεβάζει την συναρπαστική φαρσοκωμωδία «Πυτζάμες για ...

«Ο Τζακ και η φασολιά, αλλιώς» στη Λεμεσό

Η παιδική παράσταση του κουκλοθέατρου «Ο Τζακ και η φασολιά, αλλιώς» τις παραστάσεις στη ...

«Αντρόνικος ή ο Ζωγκράφος»: η επιστροφή

Μετά από μια επιτυχημένη πορεία τριών χρόνων, η παράσταση «Αντρόνικος ή ο Ζωγκράφος» της ...

Μάιος στο Παλιό Ξυδάδικο της Λεμεσού

Τρεις παραγωγές ανεβαίνουν τον Μάιο στο Παλιό Ξυδάδικο, στο πλαίσιο του προγράμματος theYard.Residency.18, του ...

«Οργισμένα Νιάτα» από το Θέατρο Versus

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της αγγλικής δραματουργίας, τα «Οργισμένα Νιάτα» του Τζον Όσμπορν, ...

X