Εργαστήρια Χαρακτηρισμού Τέχνης στο Ινστιτούτο Κύπρου

Τα Εργαστήρια Χαρακτηρισμού Τέχνης φέρουν το όνομα του δρα Ανδρέα Πίττα ο οποίος έδωσε ποσό ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ για τη δημιουργία τους

Εγκαινιάζονται την Πέμπτη 12 Απριλίου τα Εργαστήρια Χαρακτηρισμού Τέχνης Ανδρέας Πίττας, τα οποία θα αποτελούν αναπόσπαστη και βασική μονάδα του Ερευνητικού Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Αρχαιολογία και την Πολιτιστική Κληρονομιά του Ινστιτούτου Κύπρου.

Στόχος των Εργαστηρίων είναι να προσφέρουν τις απαραίτητες υποδομές έρευνας και καινοτομίας για τη μελέτη της τέχνης και της αρχαιολογίας στην Κύπρο, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Για τη δημιουργία των Εργαστηρίων Χαρακτηρισμού Τέχνης Ανδρέας Πίττας, προσέφερε το ποσό ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ ο δρ Ανδρέας Πίττας, εκτελεστικός πρόεδρος της Medochemie και πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ινστιτούτου Κύπρου.

+ Τα εγκαίνια των Εργαστηρίων θα τελέσει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης την Πέμπτη 12 Απριλίου στις 12:00 στο Ινστιτούτο Κύπρου [Αθαλάσσα]. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου Κώστας Ν. Παπανικόλας και ο Δρ Ανδρέας Πίττας. 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Έκθεση Auto-Bio στο Άμστερνταμ

Η Suzanne Biederberg Gallery στο Άμστερνταμ, θα φιλοξενήσει την έκθεση ζωγραφικής των Λευτέρη Ολυμπίου ...

«Stop» στην Γκαλερί Γκλόρια

Η Γκαλερί «Γκλόρια», επέλεξε να υποδεχτεί το νέο έτος,  με την εικαστική πρόταση «STOP» ...

O κομματιασμένος πίνακας του Μπάνκσι στο μουσείο Frieder Burda

Ο πίνακας του Βρετανού καλλιτέχνη Banksy, τμήμα του οποίου αυτοκαταστράφηκε κατά τη διάρκεια μιας ...

Αρχή με residency για την Art Seen

Με τρεις εκθέσεις εγκαινιάζει τη νέα εικαστική σεζόν 2017-18 η γκαλερί Art Seen στη ...

Πέντε αγάλματα γυναικών στη Νέα Υόρκη

Η Νέα Υόρκη θα αποκτήσει πέντε αγάλματα γυναικών που έχουν συμβάλει σημαντικά στην κληρονομιά ...

«Όψεις-σπουδή στο φευγαλέο» στην Γκαλερί Opus 39

Η Γκαλερί Opus 39 παρουσιάζει ομαδική έκθεση των μαθητών του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Κωνσταντίνου ...

X