«Μύθος και Εικόνα» στο Ίδρυμα Τεχνών Πήγασος

Η έκθεση «Μύθος και Εικόνα» αποτελεί ετήσιο θεσμό από το Ίδρυμα Τεχνών Πήγασος και εστιάζει την προσοχή της στην έκφραση και απόδοση της ανθρώπινης φιγούρας με νέους τρόπους και τεχνικές. Στόχος  της έκθεσης είναι να παρουσιαστεί  ο τρόπος με τον οποίο ερμηνεύουν την Μυθολογία  και τα Θρησκευτικά θέματα οι Σύγχρονοι Καλλιτέχνες .

Δεν υπάρχει εποχή ή πολιτισμός για τους οποίους να μπορούσε να γραφτεί ο Μύθος και η Ιστορία χωρίς την παράλληλη καταγραφή τους  μεσω της τέχνης και τις μνημειακες της προτάσεις. Κάθε ανθρώπινο δημιούργημα είναι απόρροια της ίδιας του της φύσης και της εξέλιξής του μέσα στο περιβάλλον του και ειδικά το Αστικό .

Οι ζωγράφοι της συλλογής περιπλανούνται σε ένα ταξίδι στην περιπέτεια της «ανθρωπομορφικής» ζωγραφικής και στη σύγχρονη εικαστική ιστορία του σώματος ως φορέα της ανθρώπινης υπόστασης, των υπαρξιακών εντάσεων. Εκφράζουν το σήμερα και καλούν τον επισκέπτη, σε μια περιήγηση στην εικόνα του ανθρώπου στη σημερινή κοινωνία .

Η έκθεση έχει γίνει θεσμός  και σε αυτόν έχουν συμμετεχουν Επωνυμοι και  καταξιωμένοι Ευρωπαιοι Καλλιτέχνες  καθώς και γνωστοί Ελληνες και Κυπριοι όπως  Γιωργος Γκολφινος Κωστής Γεωργίου, , Δ.Μυταρας, Μπενουα ΠΑΡΕ,Σ.Βοτσης, Στασς Παρασχος ,Glyn Huges,Α.Μακαριου ,Μαρία Λαδοματου, Ζηνων Ζεπρας ,και οι διεθνείς  ERRO και COMPASS,  και Peter KLASSEN .Αlex SARKISIAN και Felicity SWANN.

Την έκθεση θα ακολουθήσει το Σεμινάριο με Θέμα «Η Ανθρώπινη Φιγούρα  στη Σύγχρονη Τέχνη» 

Χώρος: Art Studio 55, οδος Ανδρέα Δρουσιώτη ( δίπλα από το θέατρο Ριάλτο) Λεμεσός

 Η Εκθεση θα διαρκέσει μέχρι τέλος Απριλίου.

Για περισσότερες πληροφορίες:  cymakart @cytanet.com.cy

 

 

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

O Filep Motwary εκθέτει στο Μουσείο Ζαμπέλα

Εκθεση με φωτογραφικό και δημοσιογραφικό υλικό από τον κόσμο της μόδας παρουσιάζει στο Μουσείο ...

«Είμαστε Κύπριοι»

Το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου παρουσιάζει έκθεση με φωτογραφίες της Lisa Fuhr συνοδευόμενες από αναφορές ...

Τα Γυμνά του Πολ Γεωργίου στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Τα γυναικεία γυμνά του Γεώργιου Πολυβίου Γεωργίου φέρνει στο φως η νέα προσωρινή έκθεση ...

Γνωριμία με τους «Ζωγράφους της Λάνιας»

Οι ζωγράφοι της Λάνιας σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο του χωριού διοργανώνουν στις ...

H αξία της δουλειάς μας |Πνευματικά δικαιώματα

Kάτω από ην ενότητα “Συζητάμε την αξία της δουλειάς μας” η Ένωση διοργανώνει το ...

X