Το φεστιβάλ Cyprus Film Days θα προβάλει ταινίες των μελών της Κριτικής επιτροπής, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει τις μεγάλες αυτές προσωπικότητες μέσα από την δική τους δημιουργία. Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι:

 

  • SON OF SOFIA (Ο Γιος της Σοφίας)

Ελίνα Ψύκου, 111’, 2017
Θέατρο Ριάλτο: 22/4 – 18:00
Ζήνα Πάλας: 20/4 – 18:00

Ο 11άχρονος Μίσα καταφθάνει από τη Ρωσία στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2004 για να ζήσει με τη μητέρα του Σοφία, μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχωρισμού. Η ταινία είναι διεθνής συμπαραγωγή Ελλάδας, Γαλλίας, και Βουλγαρίας. Το Son of Sofia έχει κερδίσει το βραβείο Best International Narrative Feature και το Jury Award στο Tribeca Film Festival, το C.I.C.A.E. Award στο Sarajevo Film Festival, και το Special Jury Award στο Los Angeles Greek Film Festival. Διεκδικεί επίσης 13 βραβεία Ίρις από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Διαβάστε επίσης: Cyprus Film Days: τα εργαστήρια

  • GODLESS

Ralitza Petrova
99’, 2016
Θέατρο Ριάλτο: 25/4 – 18:00
Ζήνα Πάλας: 24/4 – 18:00

Μια νοσοκόμα διακινεί στη μαύρη αγορά ταυτότητες ασθενών που πάσχουν από άνοια. Υποκινούμενη από το εύκολο χρήμα και τον εθισμό της στη μορφίνη, παλεύει ενάντια στο συναισθηματικό της κενό. Το Godless είναι συμπαραγωγή Βουλγαρίας και Δανίας.  Έχει κερδίσει το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στο Batumi International ArtHouse Film Festival, το New Talent Grand PIX στο CPH PIX, έχει αποσπάσει πολλαπλά βραβεία στο Golden Rose και στο Golden Rose Bulgarian Feature Film Festival, συμπεριλαμβανομένου βραβείο καλύτερης ταινίας και βραβείο καλύτερης φωτογραφίας. Έχει επίσης αποσπάσει σημαντικά βραβεία στα διεθνή φεστιβάλ του Locarno, Mumbai, Reykjavik, Sarajevo, Seville, Sofia, Stockholm, Tetouan, και Warsaw. Η Ralitza Petrova απέσπασε και το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας Glocal Images στο περσινό Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος.

 

  • PIAZZA VITTORIO

Abel Ferrara
75’, 2017
Ιταλία / Italy
Θέατρο Ριάλτο: 27/4 – 18:00
Ζήνα Πάλας: 25/4 – 18:00

Η Πιάτσα Βιτόριο είναι η μεγαλύτερη πλατεία της Ρώμης, όπου μένουν άνθρωποι από διαφορετικές κοινότητες, αλλά και μεγάλοι σκηνοθέτες. Μια σουρεαλιστική μέρα εκτυλίσσεται με συνεντεύξεις με παράνομους μετανάστες, κλοσάρ, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και πολιτικούς, που αφηγούνται όχι μόνο την ιστορία της πλατείας, αλλά και μιας χώρας που αλλάζει.

 

  • Ειδική προβολή / Special screening

Dominion

Steven Bernstein
101’,2016
ΗΠΑ / USA
Θέατρο Ριάλτο: 24/4 – 18:00
Ζήνα Πάλας: 26/4 – 18:00

Ποιος έγραψε ότι ο Dylan Thomas πέθανε από τον καημό και τη μελαγχολία του; Το Dominion του Steven Bernstein αποδεικνύει ότι μάλλον συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Μια ταινία που αφηγείται τις τελευταίες μέρες του θρυλικού ποιητή, και που δεν πρέπει να χάσουν ούτε οι λάτρεις της ποίησής του ούτε οι θαυμαστές αυτού του σπουδαίου ανθρώπου. / Who wrote that Dylan Thomas died of a broken heart and crushed soul? This Steven Bernstein film leaves no doubt that it might have been just the opposite. This is a story of the last days of poetry’s true rock star. A must-see movie for the friends of poetry and fans of the biographies of great men.

Είσοδος: Εκτός από το Πρόγραμμα ταινιών για παιδιά και νέους, οι ταινίες είναι κατάλληλες για άτομα άνω των 18 ετών
•    €6 Εισιτήριο Ημέρας
•    €25 Κάρτα Φεστιβάλ (για όλες τις προβολές του Φεστιβάλ)
•    Δωρεάν για φοιτητές με την παρουσίαση της φοιτητικής κάρτας
•    Δωρεάν για μαθητές στις ταινίες για παιδιά και νέους
•    Δωρεάν για κατόχους κάρτας ΑμεΑ

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Masterclass με τον Χάρη Ζαμπαρλούκο στο Cyprus Film Days

Tην κινηματογραφική παιδεία σε πρώτο πλάνο θέτει το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος ...

Πέθανε ο Πίτερ Μέιχιου, ο Τσουμπάκα του Star Wars

Ο Πίτερ Μέιχιου, ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Τσουμπάκα στις ταινίες Star Wars, πέθανε ...

Οι 21 ταινίες που διεκδικούν τον Χρυσό Λέοντα στο 76ο Φεστιβάλ της Βενετίας

Λιγότερο Χόλιγουντ και περισσότερες καλλιτεχνικές αναζητήσεις προσφέρει το φετινό 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, ...

Ημέρες Κοινοπολιτειακού Σινεμά 2018

Το Royal Commonwealth Society Cyprus Branch (RCS Cyprus) διοργανώνει τις Ημέρες Κοινοπολιτειακού Σινεμά 2018 ...

Κυπριακή πρόσκληση στον οπτικοακουστικό τομέα

Γράφει ο Γιάννης Σεϊτανίδης Σε μια περίοδο που η ζήτηση για οπτικοακουστικό περιεχόμενο αυξάνεται ...

«Παύση»: προβολή στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Βερολίνου

Αυλαία σήκωσε την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου το 4ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Βερολίνου (Hellas Filmbox),  στον ...

X