«Donna Haraway-Story telling for Earthly Survival»

Η ταινία είναι πορτραίτο της Donna Haraway, σημαντικής ακαδημαϊκού της οποίας η δουλειά πάνω στην ταυτότητα του φύλου και τεχνολογία έγινε γνωστή την δεκαετία του ’80

Το Φανερωμένης 70 σας προσκαλεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ «Donna Haraway- Story telling for Earthly Survival» του Fabrizio Terranova την Τετάρτη 30 Μαϊου στο Ινστιτούτο Goethe στη Λευκωσία, στις 20:30.

Η προβολή συμπίπτει με το εργαστήριο «Τοποφιλία» το οποίο συλλήφθηκε από τη συγγραφέα και επιμελήτρια Vanessa Oberin.

Η «Τοποφιλία» εστιάζεται στη σχέση μεταξύ οικολογίας, τέχνης και φεμινισμού σε αναφορά το Κυπριακό τοπίο το οποίο καθορίζει την αντίληψή μας για το νησί. Το εργαστήριο θα λάβει χώρα από τις 29 Μαϊου μέχρι την 1η Ιουνίου στο  Ινστιτούτο Goethe στη Λευκωσία. Μέσα από ένα ανοιχτό κάλεσμα, καλλιτέχνες, συγγραφείς, ερευνητές έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν σε περιπάτους στη φύση, συζητήσεις πάνω σε επιλεγμένα κείμενα, επισκέψεις σε εκθέσεις και σύλληψη έργων τέχνης σε απόκριση στο πρόγραμμα του εργαστηρίου.

Σχετικά με την ταινία:

Η ταινία ‘Donna Haraway- Storytelling for Earthly Survival’ είναι πορτραίτο της Donna Haraway, σημαντικής ακαδημαϊκού της οποίας η δουλειά πάνω στην ταυτότητα του φύλου και τεχνολογία έγινε γνωστή την δεκαετία του ’80. Οι ιδέες της πάνω στον φεμινισμό, την συντροφικότητα μεταξύ των ειδών και τον μετα-ανθρωπισμό έχουν πυροδοτήσει συζητήσεις σε ποικίλα ερευνητικά πεδία όπως την μελέτη πρωτευόντων θηλαστικών, την φιλοσοφία και την εξελικτική βιολογία. Ο κινηματογραφιστής Fabrizio Terranova επισκέφθηκε την Haraway στο σπίτι της στην Καλιφόρνια, σκιαγραφώντας ένα προσωπικό πορτραίτο της αξιοσημείωτης διανοούμενης.

Το εργαστήριο και η επικείμενη έκδοση «Τοποφιλία» είναι το 20ο κεφάλαιο του συνεχιζόμενου προγράμματος Delivering Views από το Phaneromenis70, το οποίο ασχολείται με τις επιπτώσεις του ‘τόπου’ με το να διανέμει εικόνες και κείμενα για την Κύπρο από ταξιδιώτες και ντόπιους.

Δείτε το τρέιλερ: 

Είσοδος Ελεύθερη

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Γλυπτά φορέματα της Κάλλας από αλουμίνιο

Γλυπτά κοστούμια εμπνευσμένα από ρόλους της Μαρίας Κάλλας, έργα του γλύπτη Νίκου Φλώρου παρουσιάζονται ...

Καθημερινές ανακοινώσεις για την ανασκαφή στην Αμφίπολη

Τακτική ενημέρωση από το ίδιο το υπουργείο Πολιτισμού θα έχουμε στο εξής σχετικά με ...

Αστέρες αγκαλιάζουν τους νεότερους εαυτούς τους

Ο Ολλανδός καλλιτέχνης, Ard Gelinck, κάνει πραγματικότητα ένα φανταστικό ταξίδι στον χρόνο. Συνδυάζει φωτογραφίες ...

Χρυσή Άρκτος στην ταινία Synonymes, του Ναντάβ Λαπίντ

Η ταινία του Ναντάβ Λαπίντ Synonymes, μια συμπαραγωγή Γαλλίας-Ισραήλ-Γερμανίας σχετικά με έναν Ισραηλινό που ...

Έκθεση σύγχρονων Ισραηλινών καλλιτεχνών στο Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας

«Eπανάληψη: Τελετουργίες, Τόπος, και Ιστορία» είναι ο τίτλος της ομαδικής έκθεσης σύχρονων Ισραηλινών καλλιτεχνών ...

«Τοπολογίες» στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Δερύνειας

Με μια σειρά από εικαστικές παρεμβάσεις από τους απόφοιτους του τμήματος Καλών και Εφαρμοσμένων ...

X