Duets: νέα πλατφόρμα στο Buffer Fringe 2018

Το φετινό φεστιβάλ παραστατικών τεχνών Buffer Fringe δίνει την ευκαιρία σε καλλιτέχνες και όχι μόνο να σχηματίσουν καλλιτεχνικά ντουέτα που προέρχονται από ξεχωριστά πεδία ή με διαφορετικό εθνικό υπόβαθρο

Το Buffer Fringe Performing Arts Festival (BFPAF) ανακοίνωσε χθες τη νέα πειραματική πλατφόρμα DUETS, μέσα από την οποία σχηματίζονται καλλιτεχνικά ντουέτα που προέρχονται από διαφορετικά πεδία.

Το Duets είναι μέρος της νέας πλατφόρμας Micro-Formats* και ενθαρρύνει τον δια-τομεακό και διαπολιτισμικό διάλογο στον οποίο ένας καλλιτέχνης μπορεί να εξερευνήσει ένα θέμα με έναν άλλο καλλιτέχνη από διαφορετικό πεδίο/κλάδο ή/και διαφορετικό εθνικό υπόβαθρο. Το φεστιβάλ θα «ζευγαρώσει» τους καλλιτέχνες και θα παραχωρήσει σε κάθε καλλιτέχνη-ντουέτο ένα χώρο πρόβας (σε μορφή residency) για μια εβδομαδιαία καλλιτεχνική συνάντηση κατά την οποία θα διεξαχθούν η έρευνα και οι πρόβες, με αποκορύφωμα την παρουσίαση την τελευταία ημέρα της παραμονής.

Διαβάστε ακόμη:

Το Duets ενθαρρύνει ιδιαίτερα τις συνεργασίες μεταξύ κλασικών τεχνών [χορός, θέατρο, μουσική, stand-up κωμωδία], εικαστικών τεχνών [σχέδιο, τέχνη, αρχιτεκτονική, εγκατάσταση], λογοτεχνίας [γραφή, δημοσιογραφία, δραματουργία] και των νέων τεχνολογιών [ψηφιακά, διαδραστικά, κοινωνικά μέσα].

Σε κάθε καλλιτέχνη-ντουέτο θα δοθεί χώρος πρόβας για μία εβδομάδα τον Οκτώβριο 2018, η ευκαιρία να συναντηθούν με άλλους καλλιτέχνες και η πρόσβαση σε όλες τις παραστάσεις και τα παράλληλα γεγονότα του φεστιβάλ.

Ακόμα, οι καλλιτέχνες θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν την εμπειρία τους σε εκδηλώσεις δικτύωσης και την ευκαιρία για διεθνή παρουσίαση της δουλειάς τους σε άλλα φεστιβάλ και στο World Fringe Network. Για κάθε καλλιτέχνη-ντουέτο θα παρασχεθεί μια μικρή επιχορήγηση 100 ευρώ για την κάλυψη των βασικών εξόδων.

Οι αιτούντες πρέπει να συμπεριλάβουν στην αίτησή τους μια περιγραφή του θέματος που επιθυμούν να διερευνήσουν [με βάση το θέμα του Φεστιβάλ «Οριακό Σημείο»] καθώς και μια ένδειξη του είδους του τομέα με τον οποίο επιδιώκουν τη συνεργασία. Ενώ μπορούν να προτείνουν συγκεκριμένα καλλιτεχνικά ντουέτα, κάθε καλλιτέχνης πρέπει να υποβάλει αίτηση χωριστά.

Εκτός από την τελική παρουσίαση στο τέλος της συνεργασίας [15-30 λεπτά], το Buffer-Fringe θα παράσχει σε έναν μικρό αριθμό ντουέτων, επιλεγμένων από μια επιτροπή επαγγελματιών καλλιτεχνών, την ευκαιρία να ξαναπαρουσιάσουν το έργο τους στην κύρια σκηνή του Φεστιβάλ Buffer Fringe, το οποίο θα λάβει χώρα από την 1η μέχρι τις 4 Νοεμβρίου 2018. Τα ντουέτα που θα επιλεχθούν για να λάβουν μέρος στο φεστιβάλ θα δεχθούν επιχορήγηση 500 ευρώ.

+ Η προθεσμία για τις αιτήσεις Duets είναι στις 6 Ιουλίου, στις 12 μμ. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Σπιτιού της Συνεργασίας εδώ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση communications@home4cooperation.info ή στο +357 22445740 και +90 548 834 5740.

* Για τους σκοπούς της φετινής διοργάνωσης έχουν επίσης δημιουργηθεί οι micro-format πλατφόρμες «Διάβασε τα χείλη μου/Read My Lips», «Κρίσιμη μάζα/Critical Mass», «Επισκέψεις σε Σπίτια/Home Visits» και «Δορυφόρος/Satellite», για τις οποίες θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες σύντομα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ©Helios Dance Theatre duet

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Οι νέοι της 20ης Πλατφόρμας Χορού: Βίκυ Κάλλα

Τρεις ερωτήσεις στους νέους χορογράφους που συμμετέχουν φέτος στην 20η Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου, που πραγματοποιείται ...

«Body Unmuted» από τη Λία Χαράκη

Το νέο της έργο παρουσιάζει η καλλιτέχνις Λία Χαράκη στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ μεταξύ ...

Open House: Retrospective – Jerome Bel στο Θέατρο Ριάλτο

Μια σημαντική εκδήλωση του 11ου Open House Festival, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις ...

Πάντα υπάρχει κάτι να πεις

Στη νέα χορογραφική δουλειά της  «Have Nothing to Say» η Μιλένα Ούγκρεν Κούλας θέτει ...

Showcase σύγχρονου χορού στα σκαριά

Τη θέσπιση μιας νέας διοργάνωσης για τον σύγχρονο χορό επεξεργάζονται οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του ...

A place to call a home | τρίγλωσση περφόρμανς

Ένα συμμετοχικό περφόρμανς με τίτλο A place to call a home παρουσιάζουν από τις ...

X