Φανερωμένες-Revealed {ft Amalgamation Choir}

Η Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων ζωντανεύει και φέτος στους χώρους του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου με τη μουσική παράσταση “Φανερωμένες-Revealed”. Οι γυναίκες της χορωδίας Amalgamation κινούνται στον χώρο, “μιλούν” και ενίοτε “αντικαθιστούν” τα εκθέματα, και με τη φωνή τους, ξυπνούν έναν άλλον “ξεχασμένο” κόσμο της Κύπρου.

Παραδοσιακά τραγούδια και ακούσματα της Μεσογείου μας ταξιδεύουν στο βάθος του χρόνου. Μια βιωματική εμπειρία που αξίζει να ζήσετε από κοντά.

Οι συντελεστές:

Ψυχή της Amalgamation Choir είναι η Βασιλική Αναστασίου, Κύπρια που σπούδασε με υποτροφία μοντέρνο τραγούδι στο London College of Music. Η Βασιλική είναι επίσης δημιουργός και η φωνή του Amalgamation Project και έχει εμφανιστεί σε Ιταλία, Γαλλία, Αυστρία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κύπρο, Ελλάδα, Τουρκία, Λίβανο, Κατάρ και Χονγκ Κονγκ.

Ο κινησιολόγος – χορογράφος Παναγιώτης Τοφή, από τη Λευκωσία, είναι αριστούχος απόφοιτος του Trinity Laban του Λονδίνου. Ως ερμηνευτής έχει συνεργαστεί με χορογράφους και χορευτικές ομάδες από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πορτογαλία, Γερμανία, Βέλγιο και Κύπρο. Έχει συμμετάσχει επίσης σε θεατρικές παραγωγές στην Κύπρο.

Ο σκηνοθέτης Πάρις Ερωτοκρίτου είναι καλλιτεχνικός διευθυντής της Fresh Target Theatre Ensemble. Σπούδασε νομική στο King’s College του Λονδίνου και υποκριτική στη Δραματική Σχολή Αθηνών. Είναι απόφοιτος του μεταπτυχιακού τμήματος θεατρικής σκηνοθεσίας της Βασιλικής Ακαδημίας Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου (RADA). Δούλεψε ως σκηνοθέτης σε παραστάσεις του Θ.Ο.Κ, Royal Shakespeare Company, Cheek by Jowl/Barbican Theatre, National Youth Theatre, Bush Theatre, Soho Theatre, Theatre Royal Stratford East, Theatre 503, και του Βridewell Theatre του Λονδίνου.

Σάββατο 19 Μαΐου 2018
Δύο παραστάσεις / 20:00 & 22:00 /
διάρκεια παράστασης: 30 λεπτά

Είσοδος ελεύθερη
Για πληροφορίες 22128157

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Κύπρια με θέατρο, μουσική και χορό

Στο 13%-14% ήταν την περασμένη βδομάδα το επίπεδο προπώλησης εισιτηρίων για τις παραστάσεις του ...

Η ιστορία της κυπριακής τζαζ

“Οι ρίζες της τζαζ βρίσκονται στην ίδια την ουσία της ανθρωπότητας” – Herbie Hancock ...

Ο Οκτώβριος στην Αξιοθέα

Το Αρχοντικό Αξιοθέας φιλοξενεί και το μήνα Οκτώβριο μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, οι οποίες ...

ΤΑΚΙΜ – ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ | «Ελληνική απόλαυσις!..»

Ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού υποδέχεται τους ΤΑΚΙΜ και την παράσταση ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ «Ελληνική απόλαυσις» ...

Οι μουσικές αναφορές στον «Αργό Σίδηρο» του Σωφρόνη Σωφρονίου

Τις μουσικές αναφορές που υπάρχουν στο μυθιστόρημα του Σωφρόνη Σωφρονίου «Αργός Σίδηρος», το οποίο ...

25 χρόνια από τον θάνατο του πιανίστα Νικόλα Οικονόμου

Χαράματα της 30ης Δεκεμβρίου του 1993 τα «μαγικά χέρια» του Κύπριου πιανίστα, Νικόλα Οικονόμου, «πάγωσαν» ...

X