Φανερωμένες-Revealed {ft Amalgamation Choir}

Η Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων ζωντανεύει και φέτος στους χώρους του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου με τη μουσική παράσταση “Φανερωμένες-Revealed”. Οι γυναίκες της χορωδίας Amalgamation κινούνται στον χώρο, “μιλούν” και ενίοτε “αντικαθιστούν” τα εκθέματα, και με τη φωνή τους, ξυπνούν έναν άλλον “ξεχασμένο” κόσμο της Κύπρου.

Παραδοσιακά τραγούδια και ακούσματα της Μεσογείου μας ταξιδεύουν στο βάθος του χρόνου. Μια βιωματική εμπειρία που αξίζει να ζήσετε από κοντά.

Οι συντελεστές:

Ψυχή της Amalgamation Choir είναι η Βασιλική Αναστασίου, Κύπρια που σπούδασε με υποτροφία μοντέρνο τραγούδι στο London College of Music. Η Βασιλική είναι επίσης δημιουργός και η φωνή του Amalgamation Project και έχει εμφανιστεί σε Ιταλία, Γαλλία, Αυστρία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κύπρο, Ελλάδα, Τουρκία, Λίβανο, Κατάρ και Χονγκ Κονγκ.

Ο κινησιολόγος – χορογράφος Παναγιώτης Τοφή, από τη Λευκωσία, είναι αριστούχος απόφοιτος του Trinity Laban του Λονδίνου. Ως ερμηνευτής έχει συνεργαστεί με χορογράφους και χορευτικές ομάδες από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πορτογαλία, Γερμανία, Βέλγιο και Κύπρο. Έχει συμμετάσχει επίσης σε θεατρικές παραγωγές στην Κύπρο.

Ο σκηνοθέτης Πάρις Ερωτοκρίτου είναι καλλιτεχνικός διευθυντής της Fresh Target Theatre Ensemble. Σπούδασε νομική στο King’s College του Λονδίνου και υποκριτική στη Δραματική Σχολή Αθηνών. Είναι απόφοιτος του μεταπτυχιακού τμήματος θεατρικής σκηνοθεσίας της Βασιλικής Ακαδημίας Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου (RADA). Δούλεψε ως σκηνοθέτης σε παραστάσεις του Θ.Ο.Κ, Royal Shakespeare Company, Cheek by Jowl/Barbican Theatre, National Youth Theatre, Bush Theatre, Soho Theatre, Theatre Royal Stratford East, Theatre 503, και του Βridewell Theatre του Λονδίνου.

Σάββατο 19 Μαΐου 2018
Δύο παραστάσεις / 20:00 & 22:00 /
διάρκεια παράστασης: 30 λεπτά

Είσοδος ελεύθερη
Για πληροφορίες 22128157

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ακρόαση για παιδική/εφηβική χορωδία με τη Βασιλική Αναστασίου

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 η Βασιλική Αναστασίου θα πραγματοποιήσει ακροάσεις για παιδιά και ...

«Το Πανεπιστήμιο Κύπρου βάζει ταφόπλακα στα όνειρα των παιδιών μας»

Τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει δεκάδες μαθητές του Προγράμματος Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων ...

Σαββόπουλος στην Κύπρο με «τραγούδια των άλλων»

Μια μουσική παράσταση που πραγματοποιείται για πρώτη φορά έρχεται να παρουσιάσει στην Κύπρο ο ...

Το Υπουργείο συζητά επιστροφή του ΠΑΜΤ υπό όρους

Δεν έχει υπογραφεί συμβόλαιο με νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Προγράμματος Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων σε ...

2ο Φεστιβάλ Ακορντεόν Κύπρου

Μετά την περσινή επιτυχία του 1ου Φεστιβάλ Ακορντεόν Κύπρου, η διοργάνωση επανέρχεται με πιο ...

Take a step #WithRefugees | Μαγεία και Νοσταλγία

Υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου πραγματοποιεί ...

X