Προβληματισμούς και ερωτήματα γύρω από τη δημιουργική διαδικασία θέτει η πλατφόρμα Flash, που πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά φέτος, στις 2 Ιουνίου στη Λεμεσό.

Την πλατφόρμα συνδιοργανώνουν το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ και η Στέγη Χορού Λεμεσού, μέσα από το πρόγραμμα του theYard.Residency.

Οι δύο οργανισμοί με έδρα τη Λεμεσό -με δεκαετή εμπειρία και έντονη δραστηριοποίηση σε παραγωγές, προγράμματα φιλοξενίας, συνεργασίες με το εξωτερικό, εκπαιδευτικά προγράμματα, φεστιβάλ, ευρωπαϊκά προγράμματα κ.ά.- αντιμετωπίζουν το Flash ως μια ευκαιρία για ενδοσκόπηση και επαναπροσδιορισμό του καλλιτεχνικού τους έργου.

Η φετινή διοργάνωση επικεντρώνεται στη σχέση κοινού-δημιουργού, σε μια συντονισμένη συζήτηση στην οποία θα συμμετάσχουν καλεσμένοι καλλιτέχνες των Παραστατικών Τεχνών:  Μελίτα Κούτα και Χάρης Καυκαρίδης (Paravan Proactions), Πάρις Ερωτοκρίτου (Fresh Target Τheatre Ensemble), Κατερίνα Λούρα (Θέατρο Δέντρο), Ελεάνα Αλεξάνδρου (bytheway productions), Μαρίνα Μακρή και Έλενα Καλλινίκου (enacttheatre)

Οι ίδιοι θα κληθούν να δώσουν σε συγκεκριμένη χρονική διάρκεια απαντήσεις σχετικά με τα δεδομένα και την πραγματικότητα μέσα στην οποία δημιουργούν οι καλλιτέχνες στην Κύπρο, τα κίνητρα και τα ερεθίσματα για τη δημιουργική διαδικασία, τη σημασία της βιωσιμότητας του έργου, το καθεστώς του καλλιτέχνη και πώς επηρεάζει τη σχέση του με το κοινό, τη σχέση της καλλιτεχνικής ιδέας και του αποτέλεσματος.

To Flash θα δώσει λόγο σε ομάδα προσκεκλημένων θεατών που θα κληθούν επίσης να συζητήσουν ποια είναι τα κριτήρια για να δουν μια παράσταση, τι προσδοκούν, τι προσελκύει και τι απομακρύνει το κοινό από την παράσταση.

+ Στις 2 Ιουνίου, ώρες 18:00 – 20:00, στο Παλιό Ξυδάδικο [Γενεθλίου Μιτέλλα 34] Λεμεσός. Πληροφορίες τηλ. 97 879793. Είσοδος ελεύθερη. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ©Στέλιος Καλλινίκου

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ανακοίνωση ΘΟΚ σε σχέση με τα έκτακτα μέτρα

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου παρακολουθεί τις εξελίξεις αναφορικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού στη ...

Διαμαρτυρία στην Ακρόπολη από εργαζόμενους στον Πολιτισμό

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, προχώρησαν το πρωί της ...

Ο Μικρός Πρίγκιπας στα κυπριακά, πάει θέατρο

Τη μεταφορά του Μικρού Πρίγκιπα, έτσι όπως τον απέδωσε στην κυπριακή διάλεκτο ο Ιάκωβος ...

Αναζητώντας τον «Κ» | Ντίνος Κατσουρίδης αυτοβιογραφούμενος

Ένα χρόνο και τρεις μήνες μετά τον θάνατο του Κύπριου κινηματογραφιστή Ντίνου Κατσουρίδη, κυκλοφορεί ...

Κέβιν Σπέισι: ο «βασιλιάς» της Επιδαύρου

Στη “μαγική” ερμηνεία του Κέβιν Σπέισι παραδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής το κοινό της ...

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΝΕΤΙΑΣ: Το «άλλο» πρόσωπο της Αμερικής του Τραμπ

Γράφει ο Νίνος Φένεκ Μικελλίδης Με τις συνεχείς αφίξεις προσωπικοτήτων του κινηματογραφικού χώρου (Νάταλι ...

X